Ha geldi ha gelecek.. Ama gelmedi!

Transfer dönemleri taraflar için vazgeçilmezdir. Her gün çıkan yeni isimler, kurulan kadrolar ve gelmesi beklenen yıldız oyuncular.. Galatasaray'da da yakın zamanda birçok isimle görüştü, "ha geldi, gelecek" denirken transferler iptal oldu. Biz de geçtiğimiz yaz Galatasaray'ın gündeminde yer alan forvetlerin şu anda mevcut takımlarındaki performanslarını derledik.

ANTHONY MODESTE
Geçtiğimiz sezon Bafetimbi Gomis'in satılmasının ardından gündemdeki en önemli isim Anthony Modeste'ydi. Çin ekibi Tianjin Quanjian ile sözleşmesini fesheden Modeste'nin Galatasaray'a transferi an meselesiyken hukuki sorunlar nedeniyle transfer gerçekleşmemişti. Fransız forvet Ocak ayında Köln ile sözleşme imzalayarak 6 ay aranın ardından futbola dönmüştü. 

Geçen sezon Bundesliga 2'de mücadele eden Köln'de 10 karşılaşmaya çıkan Modeste, 6 gol atmış ve takımının Bundesliga'ya yükselmesinde önemli pay sahibi olmuştu. 31 yaşındaki Fransız forvet bu sezon Bundesliga'da ise 19 maça çıktı. Bu karşılaşmada Modeste 1 gol - 1 asist ile oynadı. 

ANDREAS CORNELIUS
Anthony Modeste transferinde hüsrana uğrayan Galatasaray, transferin son günü kiralık olarak kadrosuna katmak istediği ancak FFP hesapları yanlış yapıldığı için transferi iptal olan Cornelius, Fransa Ligue 1 ekibi Bordeaux'a gitmişti. Danimarkalı forvet geçen sezon 33 resmi karşılaşmada görev almış ve 4 gol - 2 asist ile sezonu tamamlamıştı. 

Bu sezon başında da Atalanta tarafından Parma'ya kiralanan 27 yaşındaki forvet,  Serie A'da çıktığı 18 maçta 8 kez gol sevinci yaşadı ve 1 kez de asist üretti. 

ALAN CARVALHO
Geçen sezon devre arasında transfer gündeminin ilk sırasında yer alan, Abdurrahim Albayrak'ın Dubai'ye kadar gittiği ancak eli boş döndüğü Alan Carvalho, geçtiğimiz sezon Çin'de ligi 27 maçta 9 gol - 3 asist ile tamamladı.

ALEXANDRE PATO
Yine geçen sezonun devre arasında gündemde olan ve Abdurrahim Albayrak'ın Dubai'ye kadar gittiği, dönüşünde kulübüne ve menajerine teşekkür ettiği Alexander Pato ise geçen sezon TJ Tianhani'den Sao Paulo'ya transfer oldu. Brezilyalı forvet geçen sezon ülkesinde 20 maça çıktı ve 5 kez rakip kaleleri havalandırdı. Bu sezon ise 2 maçta görev alan Pato, 1 gol atmıştı. 

BENJAMIN TETTEH
Fatih Terim'in ısrarla istediği konuşulan Galatasaray'ın 13 milyon euroya kadar çıktığı Benjamin Tetteh'i geçen sene Sparta Prag bırakmamıştı. 1997 doğumlu Tetteh, geçen sezon 37 resmi maça çıktı. 11 kez rakip fileleri sarsan genç forvet, 4 de asist üretmişti. Bu sezon şu ana kadar 25 resmi maçta görev alan Ganalı forvet 7 gol atarken 4 de asist üretme başarısı gösterdi. Tetteh'in piyasa değeri Transfermarkt'ta şu an 1.5 milyon euro olarak gözüküyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0