Mariano'dan yeni transfer etkisi!

Galatasaray'da sezonun ilk yarısındaki performansıyla eleştiri oklarının hedefinde olan Mariano, ligin ikinci yarısında gösterdiği performansla dikkat çekti. Brezilyalı tecrübeli oyuncu arka arkaya yaptığı 5 asistle skor anlamında takımına büyük bir katkı sağlarken, saha içerisinde de teknik heyetin en güvendiği isimlerden birisi olmayı başardı. 

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray'ın tecrübeli ismi Mariano ligin ikinci yarısına damga vuruyor. Süper Lig'in ikinci yarısında Galatasaray yoluna dolu dizgin devam ederken; sezonun ilk yarısını sakatlığı sebebiyle boş geçen Radamel Falcao attığı gollerle öne çıksa da Brezilyalı sağ bek de asistleriyle adından söz ettiriyor. Tecrübeli oyuncunun tabela istatistiğinin yanı sıra özellikle pas oyununa katkısı ve kanattan oyun kurma becerileri de şampiyonluk yolunda teknik heyetin elini rahatlatıyor. Ligin ilk yarısında adeta istenmeyen adam ilan edilen ve devre arasında takımdan gitmesine kesin gözüyle bakılan 33 yaşındaki futbolcu, görev aldığı son 6 maçta 5 asist yaptı. 

Sezonun ilk yarısında Galatasaray'da hayal kırıklığı yaratan Mariano'nun ismi Ocak ayında gönderilecekler listesindeydi. Yönetimin sözleşmesini Nagatomo gibi askıya almaya hazırlandığı Brezilyalı sağ beki Fatih Terim bırakmamıştı. Deneyimli teknik adamın Martin Linnes'in kadroya dahil olmasının ardından Mariano için yöneticilerle yaptığı görüşmede, "Üç günde bir maç yapmayı fizik olarak kaldıramadı. Sezonun 2'nci yarısında haftada bir maç yapacağız. Bize hem savunmada hem hücumda çok şey katacak." öngörüsü tuttu. Hocasını haklı çıkaran Mariano yeni transfer katkısı verdi. Konya, Kayseri, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği maçlarında asistler yapan deneyimli oyuncu, sağ kanattaki partneri Sofiane Feghouli'nin de performansını artırdı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0