STSL | Sivas'ta bırakılan 2 puan..

Süper Lig'de şampiyonluk yarışında yer alan Galatasaray, ligin 25.haftasında deplasmanda Sivasspor ile karşılaştı. Rakibi karşısında erken dakikalarda geriye düşmesine rağmen devreyi 2-1 önde tamamlayan takımımız, ikinci yarıda VAR'da uydurulan penaltıyla sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Karşılaşmanın istatistikleri ve rakamlarla analizi şu şekilde..

3: Sivas'da oynanan zorlu mücadelede yan hakemler toplam 3 kez ofsayt bayrağı kaldırdılar. Sivasspor 2 kez ofsayta düşerken Galatasaray 1 kez ofsayta yakalandı.

3: Hakem Mete Kalkavan bu zorlu maçta toplam 3 kez sarı kartına başvurdu. Bu kartların 2 tanesi Galatasaray'a çıkarken 1 tanesi Sivasspor'a çıktı. Galatasaray'da Jean Michael Seri ve Marcelo Saracchi sarı kart görürken Sivasspor'da Fernando sarı kart gördü.

4: Maçın en çok şut çeken ismi rakip kaleyi toplam 4 kez yoklayan ve bugün Galatasaray formasıyla 100. maçına çıkan ve 1 gol 1 asistle oynayan Sofiane Feghouli oldu. Feghouli'nin çektiği 4 şutun 3'ü kaleyi buldu.

4: Maçın en çok adam geçme denemesine sahip olan ve en çok adam geçen ismi 4 denemesinden de başarıyla çıkan Mert Hakan Yandaş oldu. Galatasaray cephesinde 3 denemesinde de başarıyla adam geçen Marcao bu alanda takımın lideri oldu.

6: Sarı kırmızılı takım toplam 6 kez pas arası yaparak rakibinin gerisinde kaldı. Sivasspor kaptığı paslarla atağa çıkıp Galatasaray'a tehlike yaratırken toplam 18 kez pas arası yaptı. Maçın en çok pas arası yapan isimleri Caner Osmanpaşa ve Uğur Çiftçi oldu. Galatasaray'dan Saracchi ve Mariano 2'şer kez pas arası yaparak takımda bu alanda liderliği aldı.

11: Galatasaray rakip kaleye toplam 11 kez şut çekti. Bu şutların 6 tanesi isabetli olurken 4 tanesi ceza sahası dışından çekildi. Sivasspor ise sarı kırmızılı takımın kalesine toplam 10 şut çekti. Bu şutların 8 tanesi isabetli olurken 3 tanesi ceza sahası dışından çekildi.

12: Her iki takım da maçta 6'şar kez korner kullandı. Toplam 12 kez köşe vuruşu kullanılan maçta kornerden gol çıkmadı.

17: Galatasaray defanstan toplam 17 kez top uzaklaştırdı. Ev sahibi Sivasspor ise defansından 19 kez top uzaklaştırarak bu alanda sarı kırmızılı takıma üstünlük sağladı. Maçın en çok top uzaklaştıran ismi 8 kez top uzaklaştıran Aaron Appindangoye oldu. Galatasaray'da ise Ryan Donk 5 kez top uzaklaştırmayla takımın lideri oldu.

24: Her iki takım da rakip ceza sahasına 24'er kez orta açtı. Galatasaray'ın açtığı 24 ortanın 8'i isabetini bulurken Sivasspor'un açtığı 24 ortanın 5 tanesi hedefi buldu.

27: Hakem Mete Kalkavan Sivas'da toplam 27 kez faul düdüğünü çaldı. Bu düdüklerin 1 tanesi Sivasspor lehine VAR'dan çalınan penaltı oldu. Bu faullerin 15'ini Sivasspor yaparken 12 tanesini Galatasaray yaptı. Maçın en çok faul yapan ismi 4 kez faul yapan Mustapha Yatabare olurken, maçın en çok faul yapılan ismi 5 kez faule maruz kalan Marcao oldu.

%57: Sarı kırmızılı takım ikili mücadelelerde daha fazla ayakta kalan takım oldu. Girilen ikili mücadelelerin %57'sini Galatasaray kazanırken %43'ünü Sivasspor kazandı. Maçın en çok ikili mücadele kazanan ismi büyük bir farkla girdiği 17 mücadelenin 15'ini kazanan Marcao oldu.

%63: Galatasaray zorlu Sivas deplasmanında topa hakim bir oyun sergiledi. Rakibine top üstünlüğünde büyük bir fark atan sarı kırmızılılar %63 oranında topla oynadı. Sivasspor ise %37 oranında topla oynadı.

%65: Galatasaray, Sivas'da hırslı bir oyun sergiledi. Sarı kırmızılı takım %65 top kapma başarısıyla oynadı. Maçın ve takımın en çok top kapan isimleri 3'er kez başarıyla top kapan Mario Lemina ve Marcelo Saracchi oldu.

%70: Sarı kırmızılı takım fiziken rakibine büyük bir üstünlük kurdu. Girilen hava topu mücadelelerin %70'inden galip çıkan Galatasaray rakibine bu alanda büyük bir üstünlük sağladı.

%73: Galatasaray pas oyununu rakip yarı sahasında da başarıyla oynadı. Sarı kırmızılılar rakip yarı sahada %73 oranında pas isabeti sağlarken Sivasspor, Galatasaray yarı sahasında %56 oranında pas isabeti sağladı.

76: Zorlu maçın en çok isabetli pas atan ismi 89 pas denemesinin 76'sında hedefi bulan Marcao oldu.

%84: Galatasaray'ın pasa dayalı futbolu bu maçta da öne çıktı. Sarı kırmızılı takım %84 oranında pas isabeti sağlarken ev sahibi Sivasspor %74 oranında pas isabeti sağladı.

108: Maçın en çok topla buluşan ismi Galatasaray'ın orta sahadaki dinamosu ve pas istasyonu olan Jean Michael Seri oldu. Seri 90 dakikada toplam 108 kez topla buluştu.



Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0