STSL | Sessizlik..

Süper Lig'de sezonun 26.haftasında Galatasaray evinde ezeli rakibi Beşiktaşağırladı. Koronavirüs salgını nedeniyle seyircisiz oynanılan karşılaşmada takımımız sahadan golsüz eşitlikle berabere ayrıldı ve ligde üstüste 2.maçında puan kaybederek ayrıldı. 

Ali Sami Yen Stadı'nda seyircisiz oynanılan karşılaşmada Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim zorlu mücadeleye Fernando Muslera - Mariano, Marcao, Ryan Donk, Marcelo Saracchi - Jean Michael Seri, Mario Lemina, Younes Belhanda - Sofiane Feghouli, Henry Onyekuru ve Radamel Falcao onbiriyle başladı. Teknik direktör Fatih Terim'in derbide orta sahanın merkezinde Ömer Bayram yerine Younes Belhanda tercihi oyunun merkezini kontrol altına almak olarak yorumlanabilir. Karşılaşmanın ilk dakikasından itibaren Galatasaray oyunu üçüncü bölgede oynamaya çalışırken, seyircisiz olmasının da etkisiyle iki takım adına keyifli bir oyun olmadığı aşikar.. Mücadelenin 7.dakikasında maçın ilk net fırsatını kaçıran Galatasaray'da savunmadan Donk’un uzun pasında topla buluşan Henry Onyekuru’nun şutu savunmaya çarpıp kornere çıktı. Köşe vuruşunda Younes Belhanda'nın ortasında Ryan Donk kafayı vurmak istediği pozisyonda Beşiktaş kalecisi Karius topu yumruklarken Ryan Donk'a da temas etti ancak maçın hakemi devam kararı verdi. Tartışmalı pozisyon sonrası VAR'dan da devam kararı geldikten sonra oyun devam etti. Mücadelenin 17.dakikasında Seri'nin kullandığı köşe vuruşunda penaltı noktasına yakın bir noktadan Ryan Donk kafayı vururken, top az farkla üstten dışarıya gitti. Konuk ekip adına maçtaki en ciddi pozisyonda 26.dakikada Burak Yılmaz'dan geldi. Boateng'in savunma arkasına pasına hareketlenen Burak dar açıdan kaleye vurdu ve topu ağlarla buluşturdu. Ancak yardımcı hakemin ofsayt bayrağı havadaydı.. Karşılaşmada dakikalar 30'u gösterdiğinde Marcelo Saracchi ve Radamel Falcao'nun önde yaptığı pres sonrasında oyuncularımız topu kazanırken, Sofiane Feghouli gelişine şutunda çok etkisiz bir şut çıkarttı. İlk yarıda son 15 dakikalık bölümde iki takım adına herhangi bir pozisyon olmazken, Galatasaray'da özellikle orta alanda Younes Belhanda'nın yaptığı top kayıpları dikkat çekti. Mücadelede son dakikaya girildiğinde kazanılan serbest vuruşta Jean Michael Seri direkt kaleye vurduğu pozisyonda top direği sıyırarak dışarıya çıktı ve ilk 45 dakikanın sona erdiğine dair düdük geldi. 

Galatasaray mücadelenin ilk yarısında %61 topla oynama oranına sahip olurken, devre boyunca 8 şut denemesinde sadece 1 isabet buldu. Beşiktaş ise ilk 45 dakikalık bölümde Galatasaray kalesine herhangi bir şut girişiminde bulunamadı. 

Karşılaşmanın ikinci yarısında Galatasaray'da oyuncu değişikliği Younes Belhanda - Ömer Bayram arasında oldu. İlk yarının etkisiz isimlerinden Faslı oyuncu yerine sezonun en önemli gelişim kaydeden isimlerinden Ömer Bayram oyuna dahil oldu. Mücadelede ikinci yarının ilk ciddi pozisyonu Radamel Falcao'dan geldi. Kazanılan serbest vuruşta Ömer Bayram'ın ceza sahasına ortasında Kolombiyalı yıldız oyuncu kafayı vurdu ancak top az farkla dışarıya gitti. Konuk takım adına 55.dakikada ikinci yarının ilk tehlikeli pozisyonu yaşandı. Sağ taraftan gelişen atakta arka direğe açılan ortada Nkodou ceza sahasında çaprazda Muslera ile karşı karşıya kaldı, Uruguaylı kaleci ayaklarıyla çıkarttı! Dakikalar 58'i gösterdiğinde Galatasaray bir kez daha gole yaklaştı ancak sonuç alamadı. Feghouli'nin merkezde topla buluşup oyunu kurmak istediği pozisyonda sağ tarafa açılan topta Onyekuru ceza sahasına pasını çıkarttı ancak top Falcao ve Feghouli'nin ortasına düştü. Bu pozisyondan iki dakika sonra Marcao'nun savunma arkasına uzun pasında Onyekuru topa hareketlendi ancak topun şiddeti hızlıydı. Karşılaşmada dakikalar 72'i gösterdiğinde Seri'nin kullandığı köşe vuruşu sonrasında savunmadan seken topu Onyekuru tamamlamak istedi ancak savunma etten duvar örerek topu uzaklaştırdı. Mücadelenin 78. dakikasında Marcao'nun nefis ara  pasında Ömer dönerek şutunu çekti ancak kaleci Karius tokatladı. Dönen topta Feghouli vurdu ancak top az farkla dışarıya gitti.. Dakikalar 84'ü gösterdiğinde ceza sahası içerisinde topla buluşan Onyekuru uzak direğe vurmak istedi ancak top farklı şekilde dışarıya gitti. Bu pozisyondan iki dakika sonra Beşiktaş adına kullanılan köşe vuruşunda Atiba ön direkte ayak koydu ancak Fernando Muslera başarılı bir şekilde topu kontrol etti. Mücadelede normal sürenin son dakikalarına gelirken Seri savunmanın arkasına nefis bıraktı ve Ömer Bayram hareketlendi ancak Karius son anda kalesini terk ederek topu kontrol etti. Karşılaşmada kalan dakikalarda herhangi bir pozisyon olmayınca derbi golsüz eşitlikle sona erdi. 

Galatasaray derbide rakibi karşısında %61 topla oynama oranına sahip olurken, maç boyunca %85 pas isabeti ve 16 şut girişimine rağmen 4 isabetli şutla tamamladı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0