Fernando Muslera: Taraftarımızı ve maça çıkmayı çok özledim!

Galatasaray'da uzun bir süredir forma giyen ve gösterdiği başarılı performansla adını kulüp tarihine yazdıran Fernando Muslera, koronavirüs salgını nedeniyle evinde geçirdiği günlerini kulübün resmi Instagram hesabında konuk olduğu programda anlattı. Uruguaylı kaleci ailesiyle birlikte zaman geçirdiğini belirtirken, stadda maça çıkmayı çok özlediğini belirtti. Bu sezonun en iyi kurtarışlarını da belirten Muslera, sezon sonuna kadar olan hedefini de açıkladı.

EVDE KAL ÇAĞRISINA UYUYORUM
Evde kal çağrısına uyuyorum, İstanbul'da evimizdeyiz. Ailemizle zaman geçiriyoruz. Öğlen idman yapıyorum, dizi ve filmlerle günlerimi geçiriyorum. Hocalarımızın gönderdiği haftalık günlük programlar var onları takip ediyorum. Evimizde koşu bantları, bisikletler var onlarla form tutuyoruz. Bir apartman dairesinde yaşıyorum. Atlamalar, zıplamalar yapamıyorum ama hocalarımızın antrenman programlarını yapıyorum, kondisyonumu üst seviyede tutuyorum. Bütün gün evdeyim, çocuklarla zaman geçiyor, onlarla oynamak babalığın en büyük parçası. Eşe yardım olarak değil her baba böyle olmalı. Şu an çok küçükler, bu koronavirüs sıkıntılarını anlayamazlar. Temizlik değil ama yemek anlamında eşime yardım ediyorum. Seyrettiğim diziler var, eşimle Blacklist izliyoruz. Çocuklar olunca bu tip şeylere pek vakit ayıramıyoruz. Onlar uyuyunca bu diziye bakıyoruz. Bir kişisel gelişim kitabı da okuyorum. 

TARAFTARI VE STADIMIZI ÇOK ÖZLEDİM
Evimden çıkmayınca özlediğim yerler oluyor. Ailem burada ama bir kısmı da Uruguay'da. Takım arkadaşlarımı çok özledim, stadımızı ve taraftarımızı çok özledim. Umarım bir an önce stadımıza döneriz. Soyunma odasını, maçları, atmosferi her şeyi özledim.

HAFTADA BİR MAÇ OYNAMAK DAHA İYİ
Talihsiz sakatlıklar yaşadık, bazı oyunculara yükler binebiliyor. Ligin ilk yarısı ve ikinci yarısıyla arasındaki fark maç sayısı. Ligin ikinci yarısında maç sayısı azalınca konsantrasyonumuz daha da arttı. Biz Galatasaray'ız her yerde en iyisini yapmak isteriz. Avrupa'da ve Türkiye'de en iyisini yapmak istediğimiz için işler her zaman iyi gitmeyebiliyor. Hocamızla şimdi tüm hafta boyunca çalışarak, tek maça konsantre olduk. Aradaki en büyük fark, haftada 1 maça düşünce daha başarılı göründüğümüzü söyleyebilirim.

KENDİMİ GELİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUM
En sevdiğim işi yapıyorum, aşık olduğum işi yapıyorum.. Kalede olmak, altı pasın içinde olmak en önem verdiğim şey. Uzun yıllardır buradayım, performansımda iyi günler, daha iyi günler, inişler oldu ama önemli olan üstüne koymak. Ben de her sene üzerine koyduğumu düşünüyorum. Burada baba olarak gördüğüm Fatih Terim ile çalıştım, ona çok teşekkür ederim. Taffarel ve Fadıl hocayı kaleci antrenörü olarak çok ayrı bir yere koyarım. Taraftarlar hep yanımda, beni motive ediyorlar. Uruguay Mili Takımı'nda olmak da bir onur. Kulüpte iyi performans gösterirseniz bu oluyor. 

REKORLAR KIRILMAK İÇİNDİR
Galatasaray'da kazandığım kupalar ve ailem beni ekstra motive ediyor. Çocuklarıma karşı da başarılı bir baba profili çizmem lazım, hepsi birleşince başarı geliyor. Bir sezonda 16 maç gol yememiştim, rekor Taffarel'deydi ama rekorlar kırılmak içindir. Yine kırmak isterim. Umarım yine kırarım. Bunu yaparsam şampiyonluk yolunda büyük iş başarmış olurum ama bir kaleci gol yemiyorsa bu takımın başarısıdır. Gol yemeyince kalecinin adı söylenir ama bu bir ekip işidir. Atılan gol de sadece forvetin başarısı değildir, bu kaleci için de geçerlidir. Galatasaray tarihine rekorlar geçmek, 16 maçlık rekoru geçmek daha fazlasını yapmak istiyorum.

UNUTAMADIĞI KURTARIŞLAR
Bu sezon çok kurtarış yaptım, seçmesi zor ama aklıma gelenler var. İlk olarak Kadıköy'de 2-1 öndeyken kurtardığım frikik, Şampiyonlar Ligi'nde evimizde oynadığımız PSG maçında Di Maria'nın şutu. Sol elimle çıkarmıştım. Bir de Gençlerbirliği maçında evimizde kurtardığım frikik, Flavio kullanmıştı. Alanyaspor maçında da iyi kurtarışlarım vardı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARIN HAKKI ÖDENMEZ
Tüm doktorlarımıza sağlık çalışanlarına teşekkürler, hakları ödenmez. Biz 11 kişi sahadaydık defans yapıyorduk şimdi sağlıkçılar sahada ve savaşıyorlar, onlar tribünde her yerde. Onları dinlemeliyiz, ben 1 aydır bunlara uyuyorum, evimizdeyiz. Galatasaray taraftarına, Türk milletine sesleniyorum lütfen evde kalalım. Sağlık Bakanlığımız çalışıyor, böyle yaparsak hem çalışanlara yardımcı oluruz hem illetten kurtuluruz. Bu süreçte ilk başta çekincelerimiz vardı ama Fatih hocamız bir ilke imza atarak takımla video konferanslar yaparak hepimizin halini hatrını sordu, hastaneyi, sağlık bakanlığının ve doktorların özverili çalışmalarını anlattı, bizim de çekincelerimiz bitti, çok rahatladık. İşine gitmesi gereken insanlar var ama maskelerle çıksınlar, sosyal mesafeyi korusunlar. Sağlıkçıların söylediklerine kulak versinler.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0