Galatasaray'da oynayan Şampiyonlar Ligi şampiyonları...

Galatasaray kulüp tarihinde bugüne kadar sayısız transfer yaptı, sayısız yıldız isme parçalı formayı giydirdi. Kimisi kulüp tarihine adını altın harflerle yazdırdı, kimisi hatırlanmak bile istemedi. Ancak bazıları var ki, futbol tarihinde isimlerinin yanında bir de Avrupa'nın en büyük kupası var. FCN Blog ekibi olarak Galatasaray'ın kulüp tarihinde kadrosuna dahil ettiği Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanmış isimleri sizler için derledik. 


ELVIR BALJIC
Bursaspor'da gösterdiği performansın ardından Fenerbahçe'ye transfer olan ve oradan da dünya devi Real Madrid'in yolunu tutan Elvir Baljic, İspanyol ekibinde sakatlıklar nedeniyle sadece 19 maça çıkmış ve 1 gol - 1 asist ile oynamıştı. Ancak buna rağmen Baljic, 1999-2000 ve 2001-2002 yıllarında Real Madird'in kazandığı şampiyonlar Ligi şampiyonluğunda takımda yer almış ve bu başarılara ortak olmuştu. Baljic, 2000 yılında Real Madrid'in Valencia'yı 3-0 yendiği final maçında 18 kişilik kadroda kendine yer bulmuştu. Fenerbahçe'de oynadığı dönemde "Kefen giyerim Galatasaray forması giymem" sözleriyle dikkat çeken Baljic, 2002-2003 sezonunda Galatasaray'a transfer olmuştu. Sarı-kırmızılı formayla 40 maça çıkan Bosnak oyuncu 3 gol - 12 asist ile mücadele etti. 


FLAVIO CONCEICAO
2004-2005 sezonunda Real Madrid'den transfer edilen Flávio Conceição, 2001-2002 yılında Real Madrid'in Bayer Leverkusen'i 2-1 yenerek Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaştığı maçta 73. dakikada Makalele yerine oyuna dahil olmuş ve kazanılan kupada pay sahiplerinden biri olmuştu. İspanyol devinde 74 maçta 2 gol - 2 asist ile oynayan Brezilyalı yıldız büyük umutlarla transfer edilmişti. Galatasaray'da 1 sezon oynayan Flávio Conceição, 30 maçta 2 gol attı ve 2004-2005 yılında kazanılan Türkiye Kupası'nda da pay sahiplerinden olmuştu. 


MILAN BAROS
Çek Cumhuriyeti'nin son yıllarda yetiştirdiği en büyük forvetlerden olan Milan Baros, Liverpool'un İstanbul'da 3-0'dan geri dönerek tarihe geçtiği Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunda pay sahiplerinden biriydi. O yıl Liverpool formasıyla 12 Şampiyonlar Ligi maçında oynayan Baros, 2 gol atmıştı ve final maçında da 85 dakika sahada kalmıştı. Baros bu şampiyonluktan 3 sene sonra İstanbul'a bu kez kalıcı olarak gelecek ve Galatasaray ile sözleşme imzalayacaktı. Galatasaray'da geçirdiği 5 sezonda 116 karşılaşmada 61 gol - 18 asist ile oynayan yıldız oyuncu 2008-2009 sezonunda Süper Lig'in gol kralı olmuştu. Kadıköy'de direkten dönen topu da gol olmuş olsaydı Falcao'dan önce Kadıköy hasretini bitiren adam olarak tarihe geçecekti. 



HARRY KEWELL
"My name is Kewell, Kewell from Galatasaray.." Galatasaraylı Kewell, Baros gibi 2005'te Liverpool'un İstanbul'da yazdığı peri masalındaki pay sahiplerinden biriydi. The Wizard of Oz da Milan maçına ilk 11'de başlamış ancak 23. dakikada sakatlanarak oyundan çıkmıştı. Kewell da Liverpool ile o sezon Şampiyonlar Ligi'nde 12 maçta görev almış ve 1 asist ile mücadele etmişti. Avustralyalı yıldız 2008'de Galatasaray'a geldi ve sarı-kırmızılı formayla 91 maçta 34 gol - 17 asist ile mücadele etti. Daddy, Daddy Cool... 


WESLEY SNEIJDER
UEFA büyük bir haksızlık yaparak 2010'da Ballon d'Or ödülünü Lionel Messi'ye vermiş olsa da esasında o yılın en iyisi Wesley Sneijder'di. Jose Mourinho yönetiminde Inter o sezon inanılmaz bir performans ortaya koyarak Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşırken Wesley Sneijder o takımın en kilit adamıydı ve 11 maçta 3 gol - 6 asist ile mücadele ederek takıma kupayı getiren isimlerden olmuştu. Bu başarıdan 2 sezon sonra 28 yaşında Sneijder, Galatasaray'a imza attı. Hollandalı yıldız Galatasaray formasıyla muazzam işler yaptı. Kazandığı sayısız kupanın yanı sıra Juventus'a attığı son dakika golüyle de efsaneler arasında yerini alan Wesley sarı-kırmızılı formayla 175 maçta 45 gol - 44 asist ile oynadı ve 90 gole direkt etki yaptı. 


DIDIER DROGBA
Ünal Aysal'ın başkan olmasının ardından hayali kurulan ilk futbolcu Didier Drogba'ydı. Fldişili yıldız 2011-12'de Galatasaray'a imza atmazken o sezon Chelsea ile kariyerinin en büyük başarısını elde etti. Drogbalı Chelsa, Bayern Münih'i Almanya'da penaltılarla yenerek Şampiyonlar Ligi şampiyonu olurken Drogba da attığı golle başarıdaki kilit isimlerden oldu. O başarının ardından Çin'e giden Drogba'nın kaderi 1 yıl sonra Galatasaray ile örtüştü. Yıldız isim 2013 yılının Ocak ayında sarı-kırmızılı formayı giydi ve 1.5 sezonda 53 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 20 gol - 13 asist yapan Drogba, son sezonunda ligin ikinci yarısında hayal kırıklığı yaratsa da unutulmaz isimler arasında şüphesiz kendine yer buldu. Gezi Parkı'na yazılan yazıyla bitirelim; Çare Drogba... 


GORAN PANDEV
Wesley Sneijder'le birlikte 2010'da Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanan Inter'de forma giyen Goran Pandev, o sezon Mourinho'nun takımındaki önemli isimlerden biriydi. Drogba'nın takımdan ayrılmasının ardından 2014 - 2015 sezonunda transferin son günlerinde Dzemaili ile birlikte son gün takıma katılan Pandev'den beklenti büyük olsa da hayal kırıklığı yarattı. O sezon 4. yıldızı takan ve Türkiye Kupası'nı kazanan Galatasaray'da 17 maça çıkan Pandev, 7 gol - 2 asist ile mücadele ederken gollerinin ve asistlerinin tamamını Türkiye Kupası'nda yapmıştı. 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0