Galatasaray'dan Donk'a şartlı teklif!

Koronavirüs nedeniyle tüm spor kulüpleri büyük gelirlerden yoksun kaldı ve bazı tasarruflarda bulunmak zorunda kalacak. Galatasaray da bu konuda birçok futbolcusuyla görüşecek... Sarı Kırmızılılar ilk olarak sözleşmesi sona erecek tecrübeli isim Ryan Donk'a önerisini sunacak.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; Ryan Donk ile masaya oturacak sarı kırmızılılar, bu sezon 2.2 milyon Euro almaya hak kazanan 34 yaşındaki futbolcuya 1.5 milyon Euro’dan 1+1 yıllık sözleşme teklif edilecek.  

FEDAKARLIK ZAMANI
Sözleşme iyileştirme hamlelerinin resmen askıya alınmasıyla birlikte Galatasaray’da bu durumdan en çok etkilenecek oyuncuların başında Ryan Donk geliyor. Sarı kırmızılılarda istenmeyen adamken 2017-18’in ortasında Fatih Terim’in gelmesiyle birlikte takımın en önemli unsuru olan Hollandalı futbolcunun mukavelesi sezon sonu bitiyor. Asıl bölgesi ön libero olması rağmen orta sahada, stoperde, sağ bekte hatta forvette dahi görev yapan tecrübeli futbolcu ile devam etmek isteyen sarı kırmızılılar normal şartlarda iyileştirme planlanan Donk’dan ‘fedakarlık’ yapmasını isteyecek.

YÜZDE 30 İNDİRİM
Bir önceki sözleşmesinde olduğu gibi yine 1+1 yıllık kontrat teklifinde bulunacak olan Galatasaray, 34 yaşındaki futbolcudan ücretinde indirim talep edecek. Donk bu sezon 1 milyon 895 bin Euro garanti ücret alırken 20 lig ve 6 Şampiyonlar Ligi maçına çıkarak 300 bin Euro daha almaya hak kazandı. Puan başı 5 bin Euro’luk primler hariç 2 milyon 195 bin Euro kazanan Ryan Donk’a 1.5 milyon Euro teklif edilmesi bekleniyor. Donk’a 2. kaptanlığı da vermeyi planlayan Galatasaray başka bir deyişle yaşanan bu olağanüstü süreç nedeniyle Hollandalı’dan yaklaşık yüzde 30 indirim yapmasını talep etmiş olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0