ÖZEL | Carlos Arroyo: Galatasaray'ı her zaman seveceğim..

Galatasaray erkek basketbol takımının 3 sezon boyunca formasını giyen ve gösterdiği performansla taraftarın gönlünde taht kuran Carlos Arroyo koronavirüs nedeniyle ailesiyle birlikte evinde geçirdiği şu günlerde FCN Blog'un konuğu oldu. NBA'de uzun süre forma giydikten sonra Avrupa'da yeteneklerini sergileyen Porto Rikolu yıldız oyuncu Galatasaray ile olan ilişkisinin çok özel olduğunu ve bir gün mutlaka döneceğini belirtti.

Ergin Ataman ile aranızda özel bir bağ var. Beşiktaş ve Galatasaray'da birlikte çalıştınız, iki lig şampiyonluğu yaşadınız. Onun hakkında neler söylemek istersin?
Koç Ataman Türk basketbolunda bir efsane. Ona kardeşim demekten gurur duyuyorum. Basketbol camiasındaki en zeki insanlardan biri. Tam bir "winner" olmasının dışında, oyuncularını mental olarak maçlara nasıl hazırlayacağını, onların yeteneklerinden tam olarak faydalanabilmek için onları nasıl zorlayacağını çok iyi biliyor. Ayrıca, egoları yönetmede de üstün bir başarısı var. Kendisine çok büyük saygı duyuyorum.

2015 yılında Galatasaray ile alacaklarından dolayı sözleşmeni feshetmiştin. O dönemleri anlatmak ister misin? Takım genel bir krizdeydi sanırım.
Galatasaray'ı her zaman seveceğim. Kulübün finansal olarak zor zamanlardan geçmesi kulübe ve taraftarlara duyduğum sevgiyi hiçbir zaman benden almadı. Benimle birlikte sonsuza kadar yaşayacak birçok güzel anım var.

Galatasaray'da unutamadığın bir maç var mı?
Bütün play-off serileri ve bütün finaller benim için çok özeldi. Ancak Kızılyıldız'a karşı evimizde oynadığımız maç gerçekten çok özeldi. O günleri çok özlüyorum.

2014'te Galatasaray ile çeyrek finale kadar yükselmiştiniz ama Barcelona ile oynanan serinin ilk maçında sakatlanmıştın ve seriyi 3-0 kaybetmiştiniz. Sence sakatlanmasaydın seriyi geçme hatta Euroleague şampiyonluğu şansı olur muydu?
Takım arkadaşlarımla birlikte daha iyi bir şansa sahip olurduk diye düşünüyorum.

Galatasaray'da oynadığın dönemdeki oyunculardan bir 5 kurar mısın? 
Türkler: Ender Arslan, Sinan Güler, Cenk Akyol, Kerem Gönlüm, Furkan Aldemir
Yabancılar: Jamont Gordon, David Hawkins, Manuchar Markoishvili, Erwin Dudley, Pops Mensah Bonsu

Galatasaray taraftarı ve Abdi İpekçi atmosferi hakkında ne söylemek istersin?
Galatasaray taraftarı dünyadaki en iyi taraftar grubu. Sonsuza kadar kalbimde kalacaklar.

İleride koç olmak istiyor musun? Galatasaray'ı veya Türkiye'deki başka bir takımı çalıştırmayı düşünür müsün?  Galatasaray taraftarı seni kenarda koç olarak görmekten büyük heyecan duyacaktır.
Şu anda Porto Riko milli takımının tecrübeli danışmanıyım. Miami'deki genç oyuncuların gelişimlerine yardımcı oluyorum. Galatasaray'da çalışmayı çok isterim! Eğer doğru bir pozisyon oluşursa bir gün Galatasaray'a koç olarak geri dönmek isterim.

Son zamanlarda Shane Larkin ve sen taraftarlar nezdinde çokça kıyaslanıyorsun. Larkin hakkında ne söylemek istersin?
Shane Larkin çok iyi bir skorer. Bu sene çok iyi bir sezon yaşıyor ve etrafındaki oyuncular da çok kaliteli. Koç Ataman onun bençten geri dönerken gücünü nasıl kullanacağını çok iyi biliyor. Efes ile çok iyi bir uyum yakaladı. Ancak ikimizin çok ayrı oyuncular olduğunu söylemeliyim.

Çok uzun bir süre NBA'de forma giydin. Son olarak 2011 yılında Boston'da oynadın ve yaklaşık 10 sene Amerika'dan uzakta basketbol hayatını sürdürdün. Senin zamanından bugüne NBA'de neler değişti?
Bence, NBA çok değişti. Bugünlerde oyunun daha hızlandığını söyleyebilirim. Artık her oyuncunun dıştan şut atabildiğini ve bir oyuncunun birden fazla pozisyonda görev alabildiğini görüyoruz. Ben bu oyunu çok sevdim!

Emeklilik hayatı nasıl geçiyor? Basketbolsuz hayat nasıl?
Hayatımda her zaman basketbol olacak. Milli takım, özel antrenörlük ve koçluk.. Oyunun içinde kalacağım. Müzik kariyerimi de devam ettiriyorum. Ama en önemlisi, evimde ailemleyim. Çocuklarımla kaliteli zaman geçirmenin en çok zevk aldığım şey olduğunu söyleyebilirim.

****
FCN BLOG ÖZEL RÖPORTAJIDIR.
KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0