Kapasite artışına koronavirüs engeli!

Galatasaray'da sezon içerisinde uzun bir süre gündemde yer alan ve yönetimin federasyondan tüm izinleri alarak sezon sonuna bıraktığı Ali Sami Yen Stadı'nın kapasitesinin arttırılması işlemi koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi. 

Sabah gazetesinde yer alan haberlere göre; koronavirüs salgını futbol ekonomisini derinden sarsmaya devam ediyor. İki sezondur 30bin seviyelerinde kombine satan ve maç günü satışa çıkan bilet sayısı az olduğu için belirli bir noktaya kadar maç günü geliri elde edebilen Galatasaray yönetimi, geçtiğimiz sezon kale arkasındaki tribünlerde kapasite artışına gitmek için harekete geçmişti. Türk Telekom Stadı'nın 52 bin 650 kişilik kapasitesini artırmayı planlayan yönetim tüm projelerini hazırlamış ve gerekli izinleri de alarak, sezon sonunu beklemeye başlamıştı. Ancak dünyayı etkisi altına alan koronavirüs tüm dengeleri değiştirdi.

Ligde kalan 8 haftada maçların seyircisiz oynanması ve geleceğin neler getireceğinin net olarak bilinmemesi nedeniyle, kale arkasına ek 9 bin 500 taraftarı sığdıracak proje rafa kaldırıldı. Maliyeti 760 bin euro olan, çift koltuğu bir demir korunakla birleştiren, anahtarla kilitlenip açılabilen mekanizmaya sahip tribünle Aslantepe'nin kapasitesi 62 bini geçecekti.

Galatasaray haberleri için tıklayın! 
Futboldaki son gelişmeler için tıklayın!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0