Voleybol federasyonu kararını resmen açıkladı!

Türkiye Voleybol Federasyonu tüm dünyada hayatı durdurma noktasına getiren koronavirüs salgını nedeniyle ligler hakkındaki kararını bugün resmen açıkladı. Federasyon başkanı Mehmet Akif Üstündağ tarafından yapılan açıklamada Sultanlar Ligi ve Efeler Ligi'nin mevcut puan durumuyla tescil edildiğini, şampiyon veya düşen takım olmayacağını açıkladı. Üstündağ ayrıca, alt liglerde final grubuna kalan 4 takımın gelecek sezon üst ligde mücadele edeceğini duyurdu.

Türkiye Voleybol Federasyonu başkanı Mehmet Akif Üstündağ, video konferans yöntemiyle yapılan Yönetim Kurulu toplantısının ardından ardından Anadolu Ajansı muhabirine açıklamalarda bulundu. Koronavirüs salgını nedeniyle play-offların mücbir sebeple oynanamayacağını belirten Üstündağ, "Ligleri bu haliyle tescil ettik. Şampiyon değil sıralamayı belirledik. Küme düşme olmayacak. Erkekler ve Kadınlar 1. Lig’de final grubuna kalan 4 takım en üst lige çıkacak. Önümüzdeki yıl ligleri 16’şar takımla oynayacağız." dedi.

Statü gereği play-off oynanmadan şampiyon belirlenemeyeceğini anlatan TVF Başkanı, "Avrupa sıralamasını belirleyecek. Kadınlarda 3 takım CEV Şampiyonlar Ligi oynuyor. CEV Kupası, CEV Challange Kupası ve Balkan Kupası oynanıyor. Ligimizdeki 12 takımın 6’sının Avrupa süreci var. Bu sıralama bizim için önemliydi. Erkeklerde de 2 takım Şampiyonlar Ligi’ne gidiyor. CEV Kupası, CEV Challange Kupası ve Balkan Kupası var. Şampiyon belirlemedik çünkü statümüz, 'şampiyonluğu play-offlar belirler’ diyor. Play-off’u da şartlar gereği oynatamadık." şeklinde görüş belirtti.

Liglerin normal sezondaki puan durumuyla tescil edilmesinin ardından normal sezonu 3.sırada tamamlayan Galatasaray erkek voleybol takımı ve normal sezonu 4.sırada tamamlayan Galatasaray kadın voleybol takımı gelecek sezon CEV Kupası'nda mücadele edecek. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0