Onyekuru resti çekti, pazarlıklar başladı!

Devre arasında geldiği Galatasaray'da kendisini bulan ve eski günlerine dönen Onyekuru, gelecek sezon takımda kalmak istiyor. Menajeriyle görüşen Nijeryalı oyuncu Monaco'nun kendisini takımda düşünmemesi üzerine Galatasaray'a kiralanmasını yada bonservisinde kolaylık sağlanmasını istedi. 23 yaşındaki oyuncu menajerinin başka kulüplerle görüşmesini de istemeyerek Fransızların pazarlık masasında elinin zayıflamasına neden oldu.

Sporx'te yer alan habere göre; Galatasaray devre arası kiraladığı Henry Onyekuru’yu sezon sonunda bonservisiyle birlikte almak istiyor. Monaco’nun sezon başında Everton’dan 13,5 milyon avro bonservis bedeliyle aldığı Nijeryalı oyuncu için yapılan görüşmelerde sarı-kırmızılıların elini güçlendiren olay ise futbolcu tercihi... Sarı-kırmızılı camiayla kendini özdeşleştiren, teknik direktör Fatih Terim ile arasında ise farklı bir bağ bulunan Onyekuru, sezonun ilk yarısında Fransa’da deyim yerindeyse bunalıma girmişti. Psikolojik olarak yıkım yaşayan ancak devre arasında Cimbom’a transferiyle kendine gelen kanat oyuncusu bir an önce transfer sürecinin noktalanmasını istiyor.

SALGIN SONRASI FİYATI DÜŞTÜ
Cimbom’un elini güçlendiren olay ise Onyekuru’nun Galatasaray’dan başka takımda oynamak istememesi. Her ne kadar Mustafa Cengiz yönetimi, koronavirüs sürecinde bonservise para vermeyi düşünmese de Henry’nin yeri ayrı. Çünkü hem oyuncu çok istiyor hem de Fatih Terim. Hal böyle olunca da iş Monaco ile Galatasaray arasında bitiyor. Fransız ekibi, kiralamaya yanaşmadığı Onyekuru’yu 13 milyon euro civarında bir rakama satmanın planlarını yapsa da sarı-kırmızılılar, oyuncu isteğini kullanarak transferi daha düşük bir rakama bitirmek istiyor. Ön görüşme halinde olan taraflar sezon sonu nihai bir sonuca varacak.

GALATASARAY'DA KALMAK İSTİYOR
Nijeryalı oyuncu, menajeri William D’Avila ile görüşerek, Galatasaray’da kalmak istediğini söyledi. Sarı kırmızılı kulüpte sürekli oynadığına dikkat çeken Onyekuru, “Geçen yıl da Galatasaray’da kalmak istedim ancak o zamanki kulübüm Everton beni Monaco’ya satmıştı. Monaco’da neredeyse hiç oynayamadım. Aynı hüsranı bir daha yaşamak istemiyorum.” dedi.

Yunan temsilcisi Olympiakos, geçtiğimiz haftalarda Onyekuru transferi için Monaco'yla pazarlıklara başladı. Hatta bu gelişme Yunan basınında her gün manşetlerde yer almaya başladı. Ancak Nijeryalı futbolcu kulübüyle yaptığı görüşmede "Yeni sezonda beni kadroda düşünmüyorsanız, burada kalmak istiyorum. Olympiakos'a gitmem." dedi.

8 MİLYON EURO TEKLİF EDİLECEK
Koronavirüs salgını sonrasında dünya futbol piyasasında bonservis değerlerinin düşmesiyle beraber, Galatasaray cephesi kiralık anlaşma olmaması durumunda Onyekuru’yu 8-10 milyon Euro arasında bir rakam karşılığında renklerine bağlamayı düşünüyor. 

Teknik direktör Fatih Terim’in ise konuyla ilgili olarak, yönetime “Ne şekilde olursa olsun, Onyekuru’nun takımda kalmasını istiyorum” dediği belirtildi.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0