STSL | 3 puandan fazlası..

Pandemi sürecinin ardından geri dönen Spor Toto Süper Lig'de, Galatasaray, Rize'de Çaykur Rizespor'a konuk oldu. Uzun aradan sonra fizik problemleriyle dikkat çeken sarı kırmızılılar zorlu mücadeleden 2-0 mağlup ayrıldı. Rize'de geçtiğimiz sezon Emre Akbaba'nın ayağının kırılmasıyla sarsılan Galatasaray, bu sefer de Fernando Muslera'nın ayağının kırılmasıyla şoka uğradı. Ayrıca ilerleyen dakikalarda Florin Andone'nin de çok ciddi bir sakatlık geçirmesiyle aradan sıkıntılı dönen sarı kırmızılılar Rize'de hem 2 futbolcusunu hem 3 puanı bıraktı. Bu maçın sayılarla ve istatistiklerle hikayesine göz atalım..

3: Maçın en çok şut atan ve en çok isabetli şut atan ismi 3 şutla Çaykur Rizespor santraforu Milan Skoda oldu. Onu attığı 3 şutun 1'i kaleyi bulan Mario Lemina takip etti.

4: Maçın yan hakemleri toplam 4 kez ofsayt bayrağını kaldırdı. Bu bayrakların 4 tanesi de Çaykur Rizespor'a kalktı.

4: Maçın en çok adam geçen ismi sonradan oyuna giren Younes Belhanda oldu. Belhanda 4 adam geçme denemesinin 4'ünden de başarıyla çıktı.

5: Galatasaray zorlu mücadelede tam 5 kez pas arası yaptı. Çaykur Rizespor bu alanda sarı kırmızılılara üstünlük sağladı ve tam 13 kez pas arası yaptı. Galatasaray'da Ryan Donk 2 kez pas arası yaptı. Rizespor'da ise Melnjak 3 kez yaptığı pas arasıyla öne çıktı.

10: Galatasaray, rakibine karşı tam 10 kez köşe vuruşu kullandı. Çaykur Rizespor ise sarı kırmızılılara karşı 1 kez köşe vuruşu kullanabildi.

19: Maçın en çok hatalı pas atan ismi 19 kez hatalı pas atan Rize kalecisi Tarık Çetin oldu. Onu 11 kez hatalı pas atan Ryan Donk takip etti. 

19: Maçın en çok isabetli pas atan ismi ise Muslera'nın yerine giren Okan Kocuk oldu. Okan attığı 19 pası da başarıyla hedefe ulaştırdı.

15: Sarı kırmızılı ekip rakip kaleye tam 15 şut çekti. Bu şutların 6 tanesi ceza sahası dışından çekilirken 3 tanesi kaleyi buldu. Çaykur Rizespor ise Galatasaray'ın kalesine tam 8 şut çekti bu şutların 4 tanesi ceza sahası dışından çekilirken 4 tanesi kaleyi buldu.

26: Galatasaray, rakip ceza sahasına tam 26 kez orta açtı. Bu ortaların 9 tanesi isabet buldu. Çaykur Rizespor ise 9 tane ortayla rakibini cezalandırmaya çalıştı ve bu ortaların sadece 1 tanesi hedefi buldu. Maçın en çok orta açan ismi 6 kez orta açan Marcelo Saracchi oldu. Onu açtığı 5 ortayla Ömer Bayram takip etti.

26: Çaykur Rizespor defanstan tam 26 kez top uzaklaştırdı. Galatasaray ise 6 kez defanstan top uzaklaştırabildi. Rize'nin en çok top uzaklaştıran ismi 8 kez top uzaklaştıran Melnjak oldu. Galatasaray'da ise 3 kez top uzaklaştıran Mariano öne çıktı.

35: Maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu tam 35 kez faul nedeniyle oyunu durdurdu. bu faullerin 17'sini Rize ekibi yaparken 18'ini de Galatasaray yaptı. Bu faullerden doğan sarı kartların 4'ü Çaykur Rizespor'a çıkarken 1 tanesi ise Galatasaray'a çıktı. Adem Büyük ise itirazları sonucu 2. sarı karttan kırmızı kartla oyundan atıldı. Haftaya oynanacak Gaziantep mücadelesinde Ryan Donk ve Adem Büyük cezalı duruma düştü.

%44: Rakibine göre daha kısa olan Sarı kırmızılılar zorlu mücadelede %44 oranında hava topu kazandı.

%47: Galatasaray rakibine karşı düşük bir top kapma başarısı gösterdi. Girdiği mücadelelerden %47 oranında top kapma başarısı sağlayan sarı kırmızılılar, Çaykur Rizespor'un gerisinde kaldı. Rize ekibi %68 oranında top kapma başarısı gösterdi.

%50: Her iki takım da birbirine karşı eşit derecede ikili mücadele kazanma oranlarıyla dikkat çektiler. %50 oranında ikili mücadele kazanma oranına sahip olan takımlarda Galatasaray'da girdiği 15 ikili mücadelenin 10'unu kazanan Mariano ve Çaykur Rizespor'da girdiği 18 ikili mücadelenin 10'unu kazanan Samudio dikkat çekti.

%68: Galatasaray, Çaykur Rizespor'a karşı topa hakim bir oyun sergilese de bunu skora yansıtamadı. Sarı kırmızılı ekip deplasmanda rakibine %68 oranla daha çok topla oynadı.

%87: Galatasaray zorlu Rize deplasmanında topa hakim bir oyun sergilemesinin yanı sıra attığı paslarda da başarı sağladı. Sarı kırmızılıların attığı pasların %87'si hedefi buldu.

96: Maçın en çok pas atan ismi 96 kez pas atan Jean Michael Seri oldu. Seri'nin paslarının 88 tanesi hedefi buldu. 

514: Galatasaray zorlu mücadelede tam 514 başarılı pas yaptı. Çaykur Rizespor ise sarı kırmızılılara karşı 209 pas atabildi.

Fernando Muslera'nın yaşadığı şanssız sakatlık tüm Galatasaray camiasını hüzne boğdu. Biz de FCN Blog ekibi olarak kaptanımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0