STSL | Ağır yaralı!

Süper Lig'e verilen koronavirüs arasının ardından ligin 27.haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray, rakibi karşısında sahadan 2-0 mağlup ayrılarak lige kötü bir dönüş yaptı. Rize deplasmanında oldukça kötü bir oyun sergileyen takımımızda kaybedilen 3 puandan ziyade Fernando Muslera'nın ayağının kırılması ve Florin Andone'nin çapraz bağ sakatlığı yaşaması moralleri oldukça bozdu.

Rize deplasmanında Galatasaray karşılaşmaya ideal onbiriyle ve koronavirüs salgını nedeniyle liglere verilen aradan önceki ideal düzeninde başladı. Marcao'nun sakatlığı sonrasında savunmada Ryan Donk'un partneri Ahmet Çalık olurken, takımımız maça oldukça tutuk başladı. Mücadelenin ilk dakikalarında Ryan Donk'un Rize savunması arkasına attığı uzun topa Henry Onyekuru hareketlendi. Moroziuk'un topa müdahalesi sonrası rakip kaleye yönelen topu kaleci kontrol etti. Dakikalar 7'i gösterdiğinde Çaykur Rizesporlu oyuncu Dario Melnjak yaptığı sert faul sonrasında sarı kartla cezalandırıldı. 12.dakikada Rizespor'da Tunay Torun, topu savunmamızın arkasına hareketlenen Garmash ile buluşturdu; fakat kaptanımız Muslera kalesini zamanında terk ederek olası tehlikeyi önledi. Bu pozisyondan sadece bir kaç dakika sonra yaklaşık 1 metre ofsayt pozisyonu devam ettiren yan hakem Erdinç Sezertam günün en kahreden pozisyonunun yaşanmasında başrol oynadı. Tunay Torun'un sağ kanattan ofsayt pozisyonda topla buluşarak ceza sahasına çıkarttığı topta Skoda topa hareketlendi ancak devamında Fernando Muslera'nın da kaval kemiğine sert bir darbede bulundu. Uruguaylı kaleci bu pozisyondan sonra yerden kalkamazken, sedyeyle kenara geldi ve ambulansla hastahaneye kaldırıldı. Yaklaşık 8 dakika süren tedavi sürecinin ardından Fernando Muslera'nın yerine Okan Kocuk oyuna dahil oldu. Bu pozisyonun ardından takımımızdaki tüm oyuncular maç konsantrasyonunu kaybederken, oyunun tek hakimi de Çaykur Rizespor takımı oldu. Ev sahibi ekip oyunun genelinde topa hükmeden taraf olurken, mücadelenin hakemi Yaşar Kemal Uğurlu'nun da büyük katkılarıyla aradığı golü buldu. Mücadeleni 40.dakikasında ceza sahasına hareketlenen Samudio, omuz omuza mücadelede Saracchi'nin hamlesi sonrasında kendisini yere bıraktı ancak maçın hakemi tereddütsüz olarak penaltı noktasını gösterdi. VAR hakemleriyle yaptığı görüşmenin ardından da gidip izleme gereksinimi duymayarak pozisyonun penaltı olduğuna hükmetti. Topun başına geçen Skoda'ya ilk vuruşunda Okan Kocuk izin vermezken, dönen topu tamamlayan Skoda takımını öne geçiren golü kaydetti. İlk yarının sonuna en az 14 dakika ilave edilirken, Galatasaray ilk devrede sadece 1 isabetli şut atarak soyunma odasına geride girdi.

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim mücadelenin ikinci yarısında Ahmet Çalık - Ömer Bayram ikilisini kenara alırken, Florin Andone ve Emre Akbaba'yı sahaya sürerek klasiğe yakın 4-4-2 düzenine döndü. Ancak bu hamle yaklaşık 15-20 dakikalık bölümde herhangi bir karşılık alamadı.. Mücadelenin 47.dakikasında Saracchi'nin ortasına yükselen Andone'nin kafa vuruşu üstten dışarıya giderken, ev sahibi takım mücadelenin 53.dakikasında savunmadaki büyük hataların zincirleme olarak devam etmesi sonrasında maçtaki ikinci golünü buldu. Faul dahi olmayan pozisyonda Yaşar Kemal Uğurlu ilk olarak faul kararı verirken, orta alanda başlayan oyunda Samuido'nun ceza sahasına doğru ortasında Melnjak'ın topu indirdi ve Mariano'ya rağmen içeriye çevirdiği pozisyonda Lemina'nın ters dokunuşu sonrasında top arka direkte Tunay Torun'un önünde kaldı. Tecrübeli futbolcunun tekte kaleye vurduğu pozisyonda Okan Kocuk topu uzaklaştırmak istedi ancak direk dibinden top ağlarla buluştu. Golün ardından Galatasaray adına maçtaki ilk ve en ciddi pozisyon 55.dakikada Henry Onyekuru ile gerçekleşti. Sağ kanattan gelişen atağımızda, Feghouli uzak direkte müsait pozisyonda bulunan Onyekuru'yu gördü. Onyekuru'nun sert vuruşunda kaleci Tarık dokundu ve ardından direğe çarparak kornere çıktı. Galatasaray adına günün ikinci kötü haberi, 70.dakikada Florin Andone'den geldi. Sol taraftan gelen ortada Florin Andone topa hareketlenmek isterken, rakip takım kalecisi Tarık'ın dizine çarpması sonrasında yerde kaldı. Rumen oyuncu uzun bir süre yerden kalkamazken, çapraz bağlarından yaşadığı sakatlık sonrasında sedyeyle kenara geldi. Karşılaşmanın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu yaptığı VAR incelemesinin ardından rakip takım kalecisinin hareketinin "nizami" olduğuna hükmederek taç atışıyla oyunun başlamasına karar verdi. Andone'nin çapraz bağlarından yaşadığı sakatlık sonrasında oyun iyice durulurken, iki takım adına kalan 20 dakikalık bölümde herhangi bir şey olmadı. Galatasaray adına Lemina ve Emre Akbaba ile gole yakın hücumlar olsa da, mücadeleye damgasını vuran noktalardan birisi de 90.dakikada Adem Büyük'ün ikinci sarı karttan ihraç edilmesi oldu. 

Bu mağlubiyetle birlikte Galatasaray zirve yarışından büyük bir yara alırken, özellikle Muslera ve Andone'yi kaybetmesi sezonun kalan kısmı için büyük bir hasar oldu. Fatih Terim'in öğrencileri bu sonuçla ligde 10 maç sonra mağlubiyetle tanışırken, zirveyle arasındaki puan farkı 6'a yükseldi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0