STSL | Alper Ulusoy uğraştı ve başardı!

Galatasaray, Süper Lig Cemil Usta Sezonu 28. hafta maçında Türk Telekom Stadyumu'nda konuk ettiği Gaziantep FK ile eşine az rastlanır bir sonla 3-3 berabere kaldı. Alper Ulusoy verdiği akılalmaz kararlarla maça damga vurdu.

Sarı Kırmızılılar karşılaşmaya Okan-Mariano-Ahmet-Lemina-Saracchi-Seri-Belhanda-Emre Akbaba-Feghouli-Onyekuru ve Falcao ilk onbiriyle başladı. Lemina'nın takım kaptanı olarak sahaya çıkması dikkat çeken bir ayrıntı oldu.

Maçın henüz 4. dakikasında Galatasaray'ın kurduğu baskı sonucu konuk ekibin hatalı pasında araya giren Emre Akbaba topu hemen ceza sahasındaki Falcao ile buluşturdu; çok net pozisyonda Kolombiyalı ismin zayıf vuruşu kalecide kaldı. 7. dakikada ise konuk ekip tehlikeli geldi; sol kanattan yapılan ortada Güray Vural, müsait pozisyonda topa dokunamadı. 17. dakikada ise konuk ekip golü buldu; Djilobodji kornerden gelen topa iyi yükseldi ve Gaziantep futbol kulübü 0-1 öne geçti. Pozisyonda oyuncularımızın Belhanda'ya faul yapıldığına dair itirazları olsa da karar değişmedi. 21. dakikada ise Güray’ın kullandığı serbesti vuruş, Okan’dan sekti, topa hareketlenen Kenan yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi ancak frikik esnasında Kenan ofsayt pozisyonunda olduğundan dolayı penaltı iptal edildi. Kronometre 34'ü gösterdiğinde Onyekuru akılalmaz bir pozisyonu değerlendiremedi; Feghouli’nin derinlemesine ara pasında savunmanın arkasına sarkan Onyekuru,  kalecinin hatasından da faydalanarak topu boş kaleye yuvarladı ancak, Kana-Biyik topu çizgiden çıkardı. 36. dakikada takımımız beraberliği yakaladı; Feghouli'nin akıl kokan pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Falcao, kalecinin ayaklarının dibine topu yollayarak, golünü attı. Bu golden hemen dört dakika sonra bu sefer Seri ince bir pasla Belhanda'yı ceza sahasında topla buluşturdu. Belhanda şık bir çalımla iki rakibini de ekarte edip golünü attı. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda 10. dakika geride kalırken Belhanda'nın kontrolsüz pasında Ahmet Çalık topu kontrol edemedi ve Kenan kaleciyle karşı karşıya kaldı, Ahmet Çalık arkadan müdahale yapınca kırmızı kart gördü. 59. dakikada Emre Akbaba'nın yerine Taylan Antalyalı oyuna dahil oldu. 10 kişi kalan takımımız 66. dakikda farkı 2'ye çıkardı; oyuna girdikten sonra stoper bölgesinde mücadele eden Taylan'ın pasıyla topla buluşan Saracchi topu ceza sahasına çevirdi; Feghouli topa gelişine vurdu ve ağlarla buluşturdu. 72. dakikada Belhanda'nın yerine Selçuk İnan oyuna dahil oldu. 78. dakikada konuk ekip Twumasi'nin uzaktan attığı golle farkı bire indirdi. 80. dakikada ise sakatlık geçiren ve değişiklik işareti yapan Falcao'nun yerine Sekidika, Feghouli'nin yerine Jimmy Durmaz ve Mariano'nun yerine ise Martin Linnes oyuna dahil oldu. Maçın sonuna 10 dakika uzatma eklendi ve Alper Ulusoy sahneye çıkmaya başladı. 90+4'te konuk ekip 3-3'ü buldu. Öncesinde Jimmy'e yapılan faulu görmeyen Alper Ulusoy VAR incelemesi sonrası pozisyonu inceledi ve korkarak da olsa golü iptal etti. 90+10'da bir şeyler yaratmaya çalışan Alper Ulusoy, Okan'ın topu elinde fazla tuttuğunu belirterek endirekt serbest vuruş kararı verdi. Vuruşun kullanılmasından sonra Sekidika'nın rakibine yaptığı hareket sonrası Alper Ulusoy isimli şahıs penaltı noktasını gösterdi. Maxim penaltıyı kaçırmadı ve maçın sonucunu belirledi. Alper Ulusoy uğraştı ve başardı...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0