STSL | Umut veren oyun, kaybedilen 2 puan..

Galatasaray, ligin 29. haftasında, şampiyonluk yarışını derinden etkileyecek maçta Başakşehir'e konuk oldu. Sarı kırmızılıların üstün bir oyun sergilemesine karşın Başakşehir 2. yarıda Aleksic ile golü bularak 1-0 öne geçti. Daha sonra Terim'in öğrencileri oyun hakimiyetini elinde bulundurarak maçı Emre Akbaba'nın golüyle 1-1'e getirdi. Bu zorlu mücadelede her iki takımda yenişemedi. Maçın hikayesini sayılar ve istatistiklerle ele alalım..

1: Zorlu mücadelede yan hakemlere pek görev düşmedi. Yan hakemler toplam 1 kez ofsayt bayraklarını kaldırdılar. Ofsayta yakalanan takım Galatasaray oldu.

2: Maçın en çok başarıyla adam geçen ismi 4 denemesinin 2'sinden başarıyla çıkan Edin Visca oldu.

7: Hakem Ali Palabıyık oyuncuları toplam 7 kez verdiği kartlarla cezalandırdı. Maçta 6 sarı kart ve 1 kırmızı kart bulunurken sarı kartların 5 tanesi Başakşehir'e 1 tanesi Galatasaray'a çıktı. Maçın tek kırmızı kartını 2. sarı karttan kırmızı kart gören Edin Visca gördü.

7: Galatasaray bu zorlu mücadelede tam 7 kez köşe vuruşu kullandı. Başakşehir ise 4 kez köşe vuruşu kullanarak sarı kırmızılı takımın gerisinde kaldı.

7: Sarı kırmızılı takım 7 kez pas arası yaparken ev sahibi takım tam 11 kez pas arası yaptı. Maçın en çok pas arası yapan isimleri 3'er kez pas arası yapan Alexandru Epureanu ve Gael Clichy oldu.

10: Galatasaray, rakibine göre daha az defanstan başarıyla top çıkardı. Sarı kırmızılılar 10 kez defanstan top uzaklaştırırken ev sahibi takım tam 26 kez defanstan başarıyla top uzaklaştırdı. Maçın en çok defanstan top uzaklaştıran ismi 8 kez top uzaklaştıran Carlos Ponck oldu. Sarı kırmızılı takımda ise 3 kez top uzaklaştıran Marcelo Saracchi bu alanda takım liderliğini elinde tuttu.

13: Maçın en çok hatalı pas atan isimleri Galatasaray kalecisi Okan Kocuk ve Başakşehir oyuncusu Gael Clichy oldu. Oyuncular toplam 13 kez hatalı pas attılar.

21: Galatasaray, oyun hakimiyetini rakip kaleye çektiği şutlarla da gösterdi. Sarı kırmızılı takım Mert Günok'un koruduğu kaleye tam 21 şut çekti. Bu şutların 13 tanesi ceza sahası dışından çekilirken 6 tanesi kaleyi buldu. Ev sahibi Başakşehir ise sarı kırmızılı takımın kalesine 11 şut çekti. Bu şutların 3 tanesi ceza sahası dışından olurken 4 tanesi ise kaleyi buldu. Maçın en fazla isabetli şut çeken isimleri Emre Akbaba ve Henry Onyekuru oldu. Emre Akbaba'nın çektiği 3 şutun 2'si kaleyi bulurken Henry Onyekuru'nun çektiği 2 şutun 2'si de kaleyi buldu.

24: Hakem Ali Palabıyık oyunu toplam 24 kez faul nedeniyle durdurdu. Bu faulleri 15 kez Başakşehir yaparken 9 kez Galatasaray yaptı. Maçın en çok faul yapan ismi 3 kez faul yapan Danijel Aleksic olurken maçın en çok faul yapılan ismi 4 kez faul yapılan Ömer Bayram oldu.

36: Galatasaray, Başakşehir'e karşı elde edilmesi zor bir veriye de imza attı. Sarı kırmızılılar rakip ceza sahasına tam 36 orta açtı. Fakat bu ortaların 5 tanesi hedefi buldu. Başakşehir ise Galatasaray ceza sahasına tam 20 orta açarken 7 isabet sağladı. Maçın en çok orta açan ismi 11 kez orta açan Ömer Bayram oldu.


%47: Sarı kırmızılı takım hava topu kazanma istatistiğinde ev sahibi Başakşehir'in gerisinde kaldı. Uzun boyunun avantajlarını kullanan Başakşehir bu alanda Galatasaray'a üstünlük sağladı. Galatasaray %47 oranında hava topu kazanırken Başakşehir %53 oranında hava topu kazandı.


%52: Her iki takım da ikili mücadelelerde başa baş bir oyun sergiledi. Fakat Galatasaray bu alanda bir adım öndeydi. Sarı kırmızılı takım ikili mücadelelerin %52'sinden galip çıktı. Maçın en çok ikili mücadele kazanan ismi 8 kez girdiği ikili mücadelenin 7'sinden başarıyla çıkan Gael Clichy oldu. Galatasaray'da ise girdiği 8 ikili mücadelenin 6'sından galip çıkan Ömer Bayram dikkat çekti.

%54: Galatasaray, ev sahibi Başakşehir'e göre top kapma başarısında epey geride kaldı. Sarı kırmızılılar rakibinden %54 oranında başarıyla top kaptı. Ev sahibi Başakşehir ise %77 oranında rakibinden başarıyla top kaptı. Gael Clichy 4 top kapmayla maçın en çok top kapan oyuncusu olurken onu 3 kez top kapan Marcelo Saracchi takip etti.

%63: Sarı kırmızılı takım üstün topa hakim bir futbol oynayarak rakibine üstünlük kurdu. Galatasaray %63 oranında topla oynadı. Ev sahibi Başakşehir ise %37 topla oynamada kaldı.

%85: Galatasaray, topa hakim bir futbol sergilerken attığı net ve başarılı paslarla da dikkat çekti. Doğru paslar atan sarı kırmızılı oyuncular %85 oranında pas isabeti sağladı. Başakşehir ise %74 pas isabet oranında kaldı. Maçın en isabetli pas atan oyuncular listesinde ilk 5'i Galatasaraylı oyuncular oluştururken liderliği 56/59 oranında isabetli pas atan Marcelo Saracchi oldu.

89: Maçın en fazla isabetli pas atan ismi 97 pas denemesinin 89'unu hedefine ulaştıran Jean Michael Seri oldu.

112: Galatasaray'ın bu maçta dikkat çeken ismi ve orta sahanın dinamosu Jean Michael Seri toplam 112 kez topla buluştu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0