Süper Kupa gelecek sezon Katar'da!

Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası şampiyonunu karşı karşıya getiren TFF Süper Kupa mücadelesi için federasyon beklenmedik bir karar aldı. TFF son yaptığı yönetim kurulu toplantısında, 2020 TFF Süper Kupa mücadelesini takvimi etkilememek adına 2021 kış dönemine alırken, sponsorlar ve organizatörlerle yapılan görüşmelerin ardından final maçının Katar'da oynamasına karar verildi!

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Türkiye ile Katar arasındaki dostluk futbola da yansıdı.. 201920 Sezonu Süper Lig şampiyonu ile Ziraat Türkiye Kupası galibini karşı karşıya getirecek TFF Süper Kupa finali, önümüzdeki yıl Katar’daki karşılaşma ile sahibini bulacak. Maç, Kovid-19 pandemisi sürecinin devam etmesi ve Katar’daki iklim koşulları nedeniyle önümüzdeki sezonun devre arasında, yani Ocak 2021’de oynanacak. Finalde takımlar toplam 1 milyon dolardan fazla para ödülünün sahibi olacak. 

İLK 3 YIL ALMANYA'DA OYNANMIŞTI
2006’dan bu yana düzenlenen TFF Süper Kupa’da ilk 3 yılın şampiyonları, Almanya’da belli olmuştu. Maçlar Frankfurt, Köln ve Duisburg şehirlerinde oynanmıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0