Barış Ermiş kimdir?

Yeni sezon öncesinde kadrosundaki yerli oyuncu rotasyonunu büyük ölçüde koruyan ve nokta atışı takviyeler yapan Galatasaray Doğa Sigorta erkek basketbol takımında gelecek sezon oyun kurucu pozisyonunda Barış Ermiş görev yapacak. Can Korkmaz'dan boşalan oyun kurucu boşluğunu dolduracak olan tecrübeli ismi yakından tanıyalım..

Barış Ermiş kimdir?
Türk basketbolseverlerin adını en az bir kere duymuş olacağı isimlerin başında gelen Barış Ermiş, profesyonel basketbol kariyerine 2003-2004 sezonunda Beşiktaş'ta başladı. Ocak ayında 36 yaşına girecek olan tecrübeli oyun kurucu 5 yıldır Tofaş bünyesi altında yer alıyordu. Başantrenör Orhun Ene'nin saha içerisindeki en büyük yardımcısı olarak görünen milli oyuncu, ligde ortalama 21 dakika süre alırken maç başına 7.6 sayı - 2.3 ribaund - 6.7 asist ortalamalarını yakalayarak takımının önemli isimleri arasında yer aldı. Eurocup organizasyonunda son 8 takım arasına adını yazdıran Bursa temsilcisinde saha içi liderlik rolüne soyunan Barış, bu organizasyonda sakatlığı sebebiyle 5 maçta forma giyerken 20 dakika ortalamayla 9.2 sayı - 4.8 asist ve 1.4 top çalma ortalamalarını yakaladı. 

İlerleyen yaşına rağmen saha içerisindeki mücadeleci ve inatçı oyun yapısıyla gençlere örnek bir profil çizen Barış Ermiş, uzun yıllar milli takımda da görev yaptı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0