Fatih Terim: Bu oyunun hakkı bu olmamalıydı..

Süper Lig'de bitime dört hafta kala Alanyaspor deplasmanında sahaya çıkan Galatasaray, rakibi karşısında iyi bir oyun ortaya koymasına karşın ağır bir mağlubiyet alırken karşılaşmanın ardından teknik direktör Fatih Terim açıklamalarda bulundu. Deneyimli teknik adam takım olarak iyi bir oyun ortaya koyduklarını ancak alınan sonucun Galatasaray adına yakışmadığını belirtti. Fatih Terim'in açıklamalarının tamamı şu şekilde..

Açıkçası ben kenarda oynadığımız oyundan zevk aldım, yediğimiz golleri düşündüğümüzde (43, 45) ilk yarı rakibinize pozisyon vermemişsiniz. Oyunun hakimi sizsiniz, gol pozisyonu da buluyorsunuz ancak hiç alakası yokken taçtan gol yiyorsunuz. Derken daha da enteresan olanı, 1-1 yapacakken dönüp maç 2-0 oluyor. Biz bazen futbolda her şey var diyoruz doğru ama 18 içerisinde topla buluşup - buluşturacaksın ve topu kaleye sokacaksın. Muhakkak bir oyun anlayışımız var, sahaya yansıyor. Oyunun yüzdeleri nedir bilmiyorum ama dışarıdan birisi görse, gelse dese ki burada skor 4-1.. Hayret eder. Galatasaray gibi bir takım taçtan gol yememeyi becerebilmeli. 2-1'den sonra da 89 veya 90'da gol yiyoruz. Her an atabiliriz diye oynadık, gidip üçüncü golü yiyoruz.

Bu oyunun sonuçlanmaması adına çok üzüldüm. Bazı oyuncularım çok yoruldular, neredeyse hiç değiştirmeyecektim. Maalesef kazanamadık. Bu oyunun sonucu bu olmamalıydı bana göre ama yapacağımız bir şey yok. Bittikten sonra tebrik etmek lazım, biz de rakibimizi tebrik ediyoruz. Her arkadaşımızın, her maçı çok iyi düşünmesini tavsiye ediyorum. Çok iyi geçirmelerini tavsiye ediyorum. Her hareketini dikkatli yapmasını tavsiye ediyorum. 

Sağolsun federasyon yabancı kuralını yeni açıkladı, esasında başka kulüpler tarafından daha önce açıklanmıştı. Daha önce bu algı yapıldı zaten, siz bilmiyor muydunuz? Herkes biliyor, biz de biliyorduk. Başka kulüplerin böyle bir hazırlık içerisinde olduğunu biliyoruz. Federasyon daha yeni açıklamış. Futbol federasyonu muhakkak ki bir karar alırken, orada eğitim ve gelişim departmanından onay almıştır. Onlar ve arkadaşları böyle bir şey dedi mi, demedi mi bilmiyorum. Sayın Özdemir böyle açıklamış, elbette uyacağız ancak dünyanın hiç bir ülkesinde gerek futbolda, gerekse herhangi bir kurum veya kuruluş, yasaklanarak daha doğrusu kısıtlanarak bir gelişme sağlamamıştır. Ama futbol federasyonu bu işin en üst seviyesidir, ne derlerse uyacağız. Bizim için fark etmez. Problemin nerede olduğunu çözmemiz lazım. Oyuncuyu yerli - yabancı diye ayıramazsınız. İyi veya kötü oyuncu diye ayırabilirsiniz. Ne demek, yabancı oyuncu? Son senelere bakıyoruz, Türkiye'den en fazla dışarıya oyuncu gitmiş. Stoper yok diyorlardı, dünyanın en önemli takımlarında stoperlerimiz var. Bu kural geçen sene gelseydi, biz Ozan'ı satamıyorduk. 11 milyon kazanamıyorduk, kendisine de yıllık 3-4 verip 3-4 senelik kontrat yapıyorduk. Yetiştirmede sıkıntımız var. Mesele yerli - yabancı oynaması değil, mesele yetiştirmede.. Şimdi herkes hazırlansın tekrar, 3-0 hükmen mağlubiyetlere.. Daha önce olmadı mı? Sahada kaç tane Türk var, kaç oldu diye herkes çetele tutacak. Avrupa veya Dünya şampiyonu olan ülkelerde bu kurallar serbest.. 9 milyona, 10 milyona bonservisler almadık mı? Yine söylüyorum, kısıtlanarak veya yasaklanarak insanlar gelişemez. Büyüyemez. Benim düşüncem bu.

Galatasaray haberleri için tıklayın! 

Futboldaki son gelişmeler için tıklayın!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0