Oğulcan Çağlayan resmen Galatasaray'da!

Yeni sezonda geniş bir kadro kurmak ve yerli rotasyonunu güçlendirmek isteyen Galatasaray, uzun süredir gündemi meşgul eden transfere resmiyet kazandırdı. 2013 yılında Florya'nın kapısından dönen 24 yaşındaki Oğulcan Çağlayan bedelsiz olarak Galatasaray'a imza atarken, 4 yıllık sözleşme imzalanan forvet oyuncusuna 4 yıl için 18 milyon TL ödenecek. 

OĞULCAN ÇAĞLAYAN KİMDİR?
Peki Galatasaray'ın yeni transferi Oğulcan Çağlayan kimdir? 22 Mart 1996, Ankara doğumlu olan Oğulcan'ın futbol yaşantısı hiç kuşkusuz ülkedeki bir çok çocuk gibi mahalle arasında başladı. Okul takımında ve mahalle aralarında sergilediği başarılı performans sonrasında dikkat çeken Oğulcan, ailesinin kendisini bir futbol takımına yazdırmasıyla profesyonel kariyere uzanan bir hayata adım attı. İlk olarak 2006 yılında futbola oturduğu semtin takımlarından olan Bahçelerüstü Spor altyapısında forma giymeye başlayan Oğulcan, bir yıl sonra Ankaraspor antrenörlerinin dikkatini çekmeyi başardı ve buraya transfer edildi. 2009/10 sezonunda U14 takımının formasını giyen Oğulcan, kendi yaş kategorisinde 20 lig maçında 14 gol atarak dikkat çekerken Türkiye Finalleri'nde takımı adına 4 maçta sadece 1 gol kaydedebildi. Sezon sonunda TFF'nin talimatı doğrultusunda Ankaraspor'un kapatılmasının ardından Oğulcan'ın yeni durağı Bursa Merinosspor oldu. 

2010 yazında Bursa ekibinin yolunu tutan Oğulcan Çağlayan, ilk sezonunda U15 takımında görev yaptı. U15 takımında 10 maçta forma giyen ve 1 kez gol sevinci yaşayan genç oyuncu, sezon sonunda U16 takımıyla birlikte Türkiye Şampiyonası'nda kadroda yer aldı. Adaptasyon yılı olarak geçirdiği ilk sezonunun ardından 2011/12 sezonunda U16 Ligi'nde boy gösteren Oğulcan, yeşil-beyazlı forma altında 21 maçta 29 gol atarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Sezon sonunda U17 ve U19 takımlarıyla da birer maça çıkan genç oyuncu bu maçlarda toplamda 4 gol atarak altyapı antrenörlerinin dikkatini çekti. 2012/13 sezonunda hem U18 hem de A2 Ligi takımında forma giyen Oğulcan, sezon içerisinde de A takımda antrenmanlara çıktı. Genç oyuncu sezon genelinde çıktığı 51 resmi maçta 23 gol atarken, sezon sonunda Bursaspor'la sözleşmesinin sona ermesinin ardından Florya'nın yolunu tuttu.

Teknik direktör Fatih Terim'in transferini istediği ancak 350bin TL'lik yetiştirme bedeli ve buna bağlı bazı prosedürler nedeniyle lisansı çıkartılamayan Oğulcan, sezonun 7.haftasında deneyimli teknik adamın görevden ayrılmasıyla birlikte Galatasaray'la sözleşme imzalayamadı. Genç oyuncu kariyerinin ilk profesyonel sözleşmesini 2013 yılının kış döneminde Gaziantepspor ile imzalarken, 2014 yılının Ocak ayında lisansı çıkartıldı. Süper Lig'de kariyerinin ilk maçına 14 Şubat 2014 tarihinde Çaykur Rizespor karşısında çıkan Oğulcan, takip eden süreçte rotasyonda şans bulmaya başladı. İlk sezonunda sadece 4 maçta görev yapan Oğulcan, bir sonraki sezon ligin ikinci yarısında Kayseri Erciyesspor'a transfer olurken sezon genelinde toplamda 27 maçta 6 gol - 2 asistlik performans sergiledi. 2015/16 sezonuna Kayseri Erciyesspor'da başlayan ancak ligin 3.haftasında Kayserispor'a kiralanan Oğulcan, düzenli olarak forma giydiği sezonda 35 maçta 3 gol - 1 asistlik katkı sağlayabildi. Hücumda her iki kanatta da forma giyen Oğulcan, sezon sonunda Çaykur Rizespor'un yolunu tuttu.

2016/17 sezonunu Karadeniz temsilcisinin forması altında geçiren genç hücum oyuncusu, ilk sezonunda 31 maçta 3 gol - 6 asistlik hücum katkısı sağlarken takımının küme düşmesine engel olamadı. Oğulcan bir sonraki sezon TFF 1.Lig'de şampiyon olan Çaykur Rizespor'da sezon genelinde 27 maçta 4 gol - 3 asistlik performans sergilerken, rotasyonda şans buldu. 2018/19 sezonuna Çaykur Rizespor forması altında başlayan ancak 3.haftada TFF 1.Lig ekiplerinden Gaziantep FK'a kiralanan Oğulcan Çağlayan, takımında düzenli olarak forma giymeye başladı ve sezon sonunda play-off finalinde Hatayspor'u mağlup ederek şampiyon olan takımın önemli bir ismi oldu. Genç hücum oyuncusu sezonun tamamında 33 maçta 6 gol - 7 asistlik performans sergiledi ve takımını Süper Lİg'e taşıdı. Düzenli olarak geçirdiği sezonun ardından 2019/20 sezonunda Çaykur Rizespor forması giyen Oğulcan, koronavirüs salgını nedeniyle liglere verilen araya kadar düzenli olarak forma giydi. 24 yaşındaki hücum oyuncusu sezon genelinde 24 maçta 4 gol - 2 asistlik katkı sağlarken; pandemi sonrasında kulüp başkanı Hasan Kartal ile yaşadığı gerginliğin ardından sözleşmesinde yaşanılan opsiyon tartışmasının ardından sözleşmesini feshederek kulüpten ayrıldı. 

Altyapıda merkez forvet olarak liglerin altını üstüne getiren Oğulcan Çağlayan, profesyonel kariyerinde Süper Lig ve TFF 1.Lig'de her iki kanatta görev yaparken, merkez santrafor olarak alternatif bir isim olarak denendi. Her iki kanatta da forma giyen 24 yaşındaki oyuncu, genç yaşına rağmen hem Süper Lig hem de TFF 1.Lig'de önemli tecrübeler edindi. Küme düşme ve kümede kalma savaşı veren takımlarda şans bulan genç oyuncu; TFF 1.Lig'de de iki kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Kariyerinde bugüne kadar 99 Süper Lig maçına çıkan Oğulcan, bu karşılaşmalarda 10 gol - 10 asistlik performans sağladı. Çeşitli yaş kategorilerinde milli takım formasını giyen Oğulcan kariyerinde toplamda 181 maça çıktı ve 26 gol - 21 asistlik performans sergiledi. 

FCN Blog ailesi olarak yeni transferimiz Oğulcan Çağlayan'a hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0