ÖZEL | Ali Nail Durmuş: İlerleyen günlerde test yaptıramayacak takımlar!

ali nail durmuş
Geçtiğimiz hafta 24 koronavirüs vakası tespit edilen maçı ertelenen Bayburt Özel İdarespor Teknik Direktörü Ali Nail Durmuş önemli açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik adam İlk yaptıkları itirazın reddedildiğini ve kamuoyu baskısı olmasaydı maçlarının ertelenmeyeceğini söyledi.

Ali Nail Durmuş'un açıklamaları şu şekilde: 

Şu anda durumumuz iyi. Takımda herhangi bir belirti yok. Riskli dönemi de geçirdik artık son noktaya geldik. 3-4 gün içinde negatif duruma döneceğiz. 

TFF İLK TALEBİMİZİ REDDETTİ 

TFF'ye sunulan 25 kişilik kadro 14'ün altına düşerse maçlar ileri tarihe ertelenir diye maddesi var. Biz burada maçımız ertelensin talebini ortaya koyarken TFF'ye verdiğimiz listede 13 oyuncumuzun koronavirüs testi pozitif, 12 oyuncumuzun ise negatif çıktı. Yani aslında TFF'nin kendi koyduğu kurala istinaden maç zaten ertelenmeliydi. Biz bunu anlatarak dilekçimizi yazdık. Toplam 24 kişi olarak bizlerin koronavirüs testi pozitif çıkmıştı. Bunun üzerine yazılan dilekçeye TFF, itirazın reddedildiliği yönünde bir cevap verdi. Bundan sonra tamamen kamuoyu oluşturmaya çalıştık ve bir telefon trafiği gelişti. Bu hatadan dönülmesi için ülkenin her yerinde yaklaşımlar sergilendi. Bunlara rağmen TFF'den cevap alamayınca ben artık hangi oyuncumu kaleye sokayım diye düşünmeye başlamıştım çünkü 4 kalecimizin testi de pozitifti. Testi negatif olanlardan birini seçmem gerekiyordu. Akabinde de gece 01.30 civarı bana maçımızın ertelendiği bilgisi geldi. 

KAMUOYU BASKISI OLMASAYDI TFF MAÇIMIZI ERTELEMEYECEKTİ 

Varsayımlar üzerinden konuşmayı seven bir insan değilim. Somut verilerden konuşmak istiyorum. O somut veri de şuydu: itirazımın reddedilmişti ve o maç oynanacaktı. Biz burada hakkımızı olanı elde etmek istedik. Hakkımız olan da hayatımızı, canımızı tehlikeye attığımız bir durumla karşı karşıyaydık. Burada aslında futbolu düşünmekten ziyade benim, futbolcularımın sağlığı tehlikedeydi. Burada futbolu düşünmüyorsunuz tabii ki. Burada da itirazımın reddedilmişti. İtiraz reddedildikten sonra kamuoyu baskısı olmasaydı bu maç oynanırdı. TFF baskı üzerine maçı erteledi. Türkiye'de kamuoyu baskısının ciddi anlamda hakkı olduğunuz konularda etkili olduğunu birçok konuda gördük. 

FEDERASYONUN DESTEK OLMASI LAZIM

Kulüplerin kendi maddi imkanlarıyla, fiziki şartlarıyla oluşturduğu tedbirler var. Bu tedbirleri oluşturmak için kulüplerin maddi olarak güçlü olması lazım. 2. ve 3. Lig'lerde kulüplerin birçoğunda bu maddi olanakları sağlayacak güç bulunmuyor maalesef. Dolayısıyla bu anlamda eksiklerin olmama ihtimali yok. Sürekli hijyen ortamının sağlanması, tesislerdeki barınma, beslenme gibi imkanlar maddiyatla ilgili durumlar. Burada federasyonun devreye girip destek olması çok önemli. Federasyon bu oyunun patronu dolayısıyla bu oyunu oynayan aktörlere de destek olması lazım. 

Somut bir sorun var burada. Her hafta test olmamız lazım bizim. Ayda dört defa yapıyor. Koronavirüs testi olmak için de her hafta 10 ila 15bin arasındaki bir ücreti peşin ödemek durumundayız. Bu testi olduğumuzda sahaya çıkabiliyoruz. 2. Lig ve 3. Lig kulüplerinin ayda 4 defa ortalama 50 bin TL para ödemek çok zor. Çok zor şartları devam eden kulüplerin ekonomik anlamda oyuncuların, teknik ekibin, personelin veya sağlık için gerekli ekipmanları almaya çalışan kulüplerin bu paraları ödemesi inanılmaz zor. Biz ilk testimizi inanın son gün saat 3'e kadar o parayı zar zor tamamlayarak yatırıp girebildik. Ekonomisi güçlü takımların bile zorlanabileceği bu ortamda bizim halimizi düşünün. Bu açıdan federasyonun Sağlık Bakanlığı ile bir anlaşma yaparak bizim test olmamızda bir maddi destek sunması çok önemli. Bakın Türkiye'de maçı ertelenen ilk takım biziz. Fakat göreceksiniz ilerleyen günlerde o parayı ödeyemedikleri için,  testleri yaptıramadıkları için maçlara çıkamayacaklar. O kadar zor şartlarda mücadele ediliyor ki 2. ve 3. Lig'lerde... Biz burada bir destek bekliyoruz. Kamuoyunda bu sesin duyulması gerekiyor. 2. Lig'de, 3. Lig'de bir takımın ayda ortalama 50 bin TL ücret vererek bu testleri yaptırabilmesi mümkün değil. Bu parayı ödeyebilmesi mümkün değil. Nihat Özdemir futbolun her şartta devam edeceğini söyledi. Bu yaklaşıma katılıyoruz ancak bu oyunun devamı için 2.Lig ve 3. Lig'deki takımlara koronavirüs testleri konusunda maddi bir destek yapılması gerekiyor. Yoksa görecekseniz takımlar bu parayı bulamayacaklar ve testi yaptıramadıkları için sahaya çıkamayacaklar. 

ORTAK BİR YAKLAŞIM SERGİLENECEK

Tahmin ediyorum kısa süre içerisinde bütün kulüp başkanları da bu konuda TFF'ye başvurarak bir çözüm isteyecekler. Yoksa bu böyle yürümez. Biz bu hafta test yaptırabilmek için gerekli parayı zar zor bulduk. Haftaya bir daha aynı şeyi yaşayacağız. Oyunculara, bize ödemede sorunlar yaşıyoruz zaten. Bunun üzerine her ay 50 bin TL ödemezseniz sahaya çıkamazsınız gibi bir durumla karşı karşıya kalan bizler haftaya bunu nasıl yapacağız? Çok yakın zamanda bütün kulüpler ortak bir yaklaşımla TFF'ye bu konuda talepte bulunacaklar. Futbolu oynatmak isteyen TFF de umuyorum ki buna bir çözüm bulacaktır. 

AMATÖR LİGLER OYNANSIN İSTİYORUZ

Amatör ruh bizim seviyemizin asla kaybetmemesi gereken bir tarafı. Amatör futbol yoksa aslında futbol yok. Dolayısıyla amatör futbolun devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Sağlık Bakanlığı'mızın önlemlerle ilgili takımlara bazı imkanlar sunması gerekiyor. Federasyonumuzun da aynı şekilde amatör takımların devam edebilmesi için bir kaynak yaratması lazım. TFF'nin sadece ofis masrafları biraz kısıtlanabilirse amatör futbolun birçok yarasına merhem olunur. Dolayısıyla TFF'nin de bir kaynak yaratarak amatör liglerin oynanması yönünde bir karar vermesini temenni ediyorum. Oynanmasını destekliyoruz, oynanmasını istiyoruz. Amatör futbol yoksa futbol yoktur diye düşünüyorum. TFF'nin bu konuda destek olması gerekiyor. Destek olmadan olmaz. Amatör takımlara da test yaptırabilecek olanağın sağlanması gerekiyor ve oynanmasını mutlaka gerçekleştirmek gerekiyor. 

Açıklamaların tamamı için yayını izlemeyi unutmayın... 👇👇

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0