Eleme turlarında 10'da 10!


UEFA Avrupa Ligi'
nde üçüncü öneleme turunda Hırvatistan temsilcisi Hajduk Split'i tek maçta 2-0 mağlup ederek eleyen Galatasaray adını play-off turuna yazdırırken, teknik direktör Fatih Terim'in kariyerinde özel bir akşam geride kaldı. Galatasaray'ın başında 80. kez Avrupa Kupası maçında görev yapan İmparator, eleme turlarında 10'da 10 yaparak önemli bir başarıya imza attı! 

Galatasaray bugüne kadar kulüp tarihinde Fatih Terim yönetiminde 4'ü Şampiyonlar Ligi, 2'si de Avrupa Ligi'nde olmak üzere toplamda 6 eleme turunda boy gösterdi. Terim'in öğrencileri bu eleme turlarında rakipleriyle karşılaştığı 9 maçı kazanırken, dün akşam oynanılan Hajduk Split karşılaşmasıyla birlikte bu seri 10 maça çıktı. 

İlk olarak 1997/98 sezonunda Şampiyonlar Ligi elemelerinde İsviçre temsilcisi Sion, bir sonraki sezon yine aynı ülkeden Grasshoppers ve 1999/00 sezonunda Avusturya temsilcisi Rapid Wien'i elemeyi başaran Galatasaray yoluna gruplarda devam etmişti. Eleme turlarına üç sezon ara veren Galatasaray, takvim yaprakları 2003/04 sezonunu gösterdiğinde Bulgaristan ekibi CSKA Sofya'yı iki maç sonunda evinde göndermeyi başararak Şampiyonlar Ligi'nde dörtte dört yapmayı başardı.

Galatasaray bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı iki eleme maçında da sahadan galibiyetle ayrılarak bu seriyi 10 maça taşıdı. Azerbaycan temsilcisi Neftçi Bakü karşısında sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılan Galatasaray, bir sonraki eleme turunda Hajduk Split karşısında sahadan 2-0 galip ayrılarak play-off turunda Glasgow Rangers'ın rakibi oldu. Galatasaray bu karşılaşmadan da galibiyetle ayrılması halinde UEFA Avrupa Ligi'nde üç eleme turunun ardından grup aşamasına adını yazdıracak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0