Rakamların dilinden Başakşehir karşılaşması..


Galatasaray, Süper Lig'in 2.haftasında deplasmanda Başakşehir'e konuk oldu. Genel anlamda maç hakimiyetini sağlayan sarı kırmızılılar bu zorlu mücadeleden 2-0 galip ayrıldı. Galatasaray'ın gollerini Radamel Falcao (P) ve Younes Belhanda kaydetti. Galatasaray'ın son şampiyon Başakşehir'i devirdiği maçın hikayesine sayıların ve istatistiklerin diliyle ele alalım..

2: Maçın en çok isabetli şut çeken ismi yedekten Radamel Falcao'nun yerine oyuna dahil olan Mbaye Diagne oldu. Diagne'nin çektiği 2 şutun 2'si de kaleyi buldu. 

4: Maçın hakemi Atilla Karaoğlan toplam 4 kez sarı kartına başvurdu. Bu kartların 3 tanesi Başakşehirli futbolculara çıkarken 1 tanesi Galatasaraylı Taylan Antalyalı'ya çıktı.

4: Maçın yan hakemleri toplam 4 kez ofsayt bayraklarını kaldırarak oyunu durdurdu. Her iki takımda 2'şer kez ofsayta yakalandı.

6: Galatasaray'ın kazandığı maçta en çok adam geçen isim Başakşehir'in milli futbolcusu İrfan Can Kahveci oldu. İrfan Can 6 kez adam geçme denemesinin tamamından başarıyla çıktı ve %100'lük başarı sağladı. Onu Galatasaraylı Emre Kılınç takip etti. Emre 8 kez adam geçme başarısının 6 'sından başarıyla çıktı.

7: Zorlu mücadelede takımlar toplam 7 kez korner atışı kullandı. Bunların 5 tanesini Başakşehir kullanırken 2 tanesini de Galatasaray kullandı.

12: Galatasaray, Mert Günok'un koruduğu kaleye toplam 12 kez şut çekti. Bu şutların 2 tanesi ceza sahası dışından çekilirken 6 tanesi kaleyi buldu. Başakşehir'in çektiği 15 şutun 5 tanesi ceza sahası dışından çekilirken 5 tanesi de kaleyi buldu.

13: Sarı kırmızılı takımın Başakşehir ceza sahasına gönderdiği 13 ortanın 5 tanesi hedefi buldu ve %39'luk bir orta açma başarısı gösterdi. Ev sahibi takım ise Galatasaray ceza sahasına 25 orta açarken bu ortaların 8'i isabet buldu ve %32'lik bir isabet yakaladılar.

19: Takımlar çetin geçen mücadelede eşit sayıda pas arası yaptılar. 19 kez pas arası yapan takımlarda Christian Luyindama, Marcelo Saracchi ve Junior Caiçara 4'er kez yaptıkları pas arası hamlesiyle öne çıktılar.

26: Sarı kırmızılılar Başakşehir'e karşı toplam 26 kez defanstan top uzaklaştırdı. Ev sahibi ekip sadece 8 kez defansından topu uzaklaştırmayı başardı. 26 top uzaklaştırmanın 17'sini Marcao - Luyindama ikilisi yaparken, Marcao 9 kez Luyindama 8 kez defanstan top uzaklaştırdı.

31: Hakem Atilla Karaoğlan toplam 31 kez faul düdüğüyle oyunu durdurdu. Bu faullerin 16'sını ev sahibi Başakşehir yaparken 15 tanesini de Galatasaray yaptı.

%30: Galatasaray, girdiği hava topu mücadelelerinin %30'unu kazanırken bu alanda rakibinin gerisinde kaldı. 

%43: Galatasaray, maç boyunca ayakları yere basan bir oyun sergiledi. Topu rakibe verip futbolun doğrularını yapan sarı kırmızılılar %43 oranında topla oynadı.

%43: Sarı kırmızılılar ikili mücadelelerden %43 oranında başarıyla çıktı. Takımın ve maçın en çok ikili mücadele kazanan ismi girdiği 13 ikili mücadelenin 9'undan başarıyla çıkan Emre Kılınç oldu.

%75: Galatasaray %75 oranında top kapma oranıyla rakibine bu alanda fark attı. Başakşehir sadece %47 oranında top kaptı. Galatasaray'da en fazla top kapan isim 2 kez top kapan Arda Turan olurken rakipte en fazla top kapan isim 3 kez başarıyla top kapan Danijel Aleksic oldu.

%76: Sarı kırmızılılar, bu zorlu mücadelede %76 oranında pas isabeti sağladı. Takımın en çok isabetli pas atan ismi 51 pasın 46'sını hedefine ulaştıran Younes Belhanda olurken, en yüksek pas yüzdesine sahip isim de 27 pasın 25'inde isabet bulan Arda Turan oldu.

96: Maçın en çok topla buluşan ismi 90 dakika sahada kalan Junior Caiçara oldu. Caiçara tam 96 kez topla buluştu. Galatasaray cephesinde onu 90 dakika sahada kalıp 1 gol kaydeden Younes Belhanda izledi. Faslı oyuncu toplam 67 kez topla buluşarak bu alanda takımın en başarılı ismi oldu.

303: Sarı kırmızılı takım maç boyunca toplam 303 başarılı pas yaptı. Ev sahibi takım ise bu alanda Galatasaray'a üstünlük sağladı ve 419 başarılı pasla dikkat çekti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0