STSL | Galatasaray, Başakşehir deplasmanında!

galatasaray
Süper Lig'in ilk haftasında Gaziantep FK'yı 3-1 yenerek lige iyi başlayan Galatasaray, 20 Eylül Pazar günü son şampiyon Medipol Başakşehir'e konuk olacak. Cimbom'da sakat veya cezalı eksik oyuncu bulunmazken mücadeleyi Atilla Karaoğlan yönetecek. 

ÜSTÜNLÜK GALATASARAY'DA

Galatasaray, Süper Lig tarihinde Başakşehir ile 25. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 24 karşılaşmada takımımız 11 galibiyet elde ederken, 8 kez rakibine mağlup oldu. 

Öte yandan, Galatasaray'ı konuk ettiği son dört Süper Lig maçını kaybetmeyen Başakşehir (2G 2B), son yenilgisini rakip fileleri havalandıramadığı son karşılaşmada aldı (Ekim 2015'te 0-2). Başakşehir deplasmanında çıktığı son iki Süper Lig maçını kaybetmeyen Galatasaray (2B), rakibine karşı dış sahada Mayıs 2010'dan bu yana üç maçlık yenilmezlik serisi yakalayamıyor. 

CİMBOM DEPLASMANDA 6 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Süper Lig'de geçtiğimiz sezon pandemi nedeniyle verilen aranın ardından çok kötü bir dönüş yapan ve sezonu 6. sırada tamamlayan Galatasaray, ligde 6 maçtır deplasmanda kazanamıyor. Deplasmanda altı maçtır kazanamayan Galatasaray (3B 3M), daha uzun bir seriyi en son 2015/16 sezonunda yaşamıştı (12 maç). Bunun yanı sıra ev sahibi Başakşehir ise sahasında kaybetmiyor. Evinde 16 maçtır yenilmeyen Başakşehir (12G 4B), Süper Lig'de devam eden en uzun serinin sahibi konumunda. 

Başakşehir'in Süper Lig'de mücadele etmeye başladığı 2007/08 sezonundan bu yana Galatasaray'ın en fazla gol yediği iki takımdan biri Boz Baykuşlar (35; Trabzonspor ile eşit).

GALATASARAY'DAN İYİ BAŞLANGIÇ

Süper Lig'in ilk haftasında sahasında Gaziantep FK'yı 3-1 ile geçen Galatasaray sahaya koyduğu oyunla beğeni topladı. Cimbom ligin ilk haftasında istatistiklerde en tepede yer aldı. Galatasaray ligin ilk haftasında en çok gol pozisyonu üreten, en çok şut çeken, en çok isabetli pas yapan, en çok top kapan, en çok isabetli orta yapan, en çok ikili mücadele kazanan takım oldu. 

Galatasaray'daki son gelişmeler ve Neftçi Bakü maçının analizini izlemeyi unutmayın... YouTube kanalımıza abone olarak destek olabilirsiniz! 👇👇

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0