STSL | Sessiz ve keyifsiz derbi..


Süper Lig'in 3. haftası kıtalararası derbiye sahne oldu. Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi ağırladığı haftanın maçı 0-0 beraberlikle sonuçlandı. Dengeli bir şekilde geçen maçta terazinin her iki tarafı da zaman zaman ağır bastı fakat takımlar bu baskılarını golle sonuçlandıramadı ve 1'er puanla zorlu mücadeleden ayrıldılar. Haftanın maçının hikayesini bir de istatistiklerin diliyle okuyalım..

2: Maçın yan hakemleri toplam 2 kez ofsayt nedeniyle oyunu durdurdular. Bu bayrakların 1 tanesi Galatasaray'a 1 tanesi Fenerbahçe'ye kalktı.

2: Maçın en çok şut atan isimleri 2'şer şut atan Arda Turan ve Taylan Antalyalı oldu. Arda'nın 2 şutu da kaleyi bulurken Taylan'ın 1 şutu kaleyi buldu.

2: Haftanın mücadelesinin en çok adam geçen ismi Younes Belhanda oldu. Belhanda 3 adam geçme denemesinin 2'sinden başarıyla çıktı.

9: Galatasaray zorlu mücadelede toplam 9 kez Altay Bayındır'ın koruduğu kaleye şut çekti. Bu şutların 5 tanesi isabetini bulurken 5 tanesi ceza sahası dışından çekildi. Konuk ekip ise toplam 15 kez şut çekerken sadece 1 kez kaleyi bulabildi ve bu çekilen 15 şutun 7 tanesi ceza sahası dışından çekildi.

10: Galatasaray, pas arası kategorisinde rakibinin gerisinde kaldı. Sarı kırmızılılar toplam 10 kez pas arası yaparken konuk ekip 15 kez pas arası yaptı. Gökhan Gönül 5 kez pas arası yaparak maçın en çok pas arası yapan ismi oldu. Galatasaray cephesinde ise Christian Luyindama ise 4 kez pas arası yaparak takımın lideri oldu.

11: Hakem Ali Palabıyık çaldığı faulleri toplam 11 kez sarı kartla cezalandırdı. Galatasaray bu kartların 7 tanesini görürken konuk ekip 4 kez sarı kart gördü.

14: Takımlar zorlu mücadelede toplam 14 kez köşe vuruşu kullandı. Bu köşe vuruşlarının 5 tanesini Galatasaray kullanırken 9 tanesini Fenerbahçe kullandı.

15: Sarı kırmızılılar rakip ceza sahasına toplam 15 orta açtı. Bu ortaların 2 tanesi isabet buldu. Fenerbahçe ise Galatasaray ceza sahasına 33 kez orta açtı bu ortaların 7 tanesi isabet buldu.

17: Galatasaray, toplam 17 kez defanstan başarıyla top uzaklaştırdı. Konuk ekip ise 11 kez defanstan başarıyla topu uzaklaştırdı. Maçın en çok defanstan top uzaklaştıran ismi 6 kez top uzaklaştıran Christian Luyindama oldu.

30: Maçın hakemi Ali Palabıyık toplam 30 kez faul nedeniyle oyunu durdurdu. Bu faullerin 16 tanesini Galatasaray yaparken 14 tanesini de Fenerbahçe yaptı.

%44: İkili mücadele kazanma oranlarında sarı kırmızılı ekip rakibinden geride kaldı. Girilen ikili mücadelelerin %44'ünü Galatasaray kazanırken %56'sını Fenerbahçe kazandı. Maçın en çok ikili mücadele kazanan ismi sarı lacivertli formayı giyen Mauricio Lemos (7) olurken Galatasaray'ın en çok ikili mücadele kazanan ismi Marcao (6) oldu.

%52: Galatasaray, hava topu mücadelelerinde rakibine üstünlük sağladı. Girilen hava topu mücadelelerinin %52'sini kazanan Galatasaray'da  Marcao ve Luyindama 3'er kez kazandıkları hava toplarıyla öne çıktılar. 

%59: Ev sahibi Galatasaray maçta topun hakimiyetini sağlayan ekip oldu. Maçın büyük bölümünde topa hakim olan sarı kırmızılı ekip %59 oranında topla oynadı.

%82: Sarı kırmızılı ekip topa hakim oyununun yanında yüksek oranda pas isabetiyle de maçı tamamladı. Galatasaray'ın attığı pasların %82'si hedefini buldu. Fenerbahçe ise %80 pas isabetiyle oynayarak yüksek pas yüzdeli bir oyun geçirdi. Maçın en çok isabetli pas yapan ismi 56 pasın 48'ini takım arkadaşına başarıyla ulaştıran Marcao oldu.

%88: Zorlu mücadelede en çok dikkat çeken istatistik top kapma başarısı oldu. Galatasaray çok yüksek yüzdeyle top kaparken konuk ekip Fenerbahçe sarı kırmızılı ekibin gerisinde kaldı. Galatasaray %88 oranında top kaparken Fenerbahçe %67 oranında top kaptı. Maçın en çok top kapan ismi Sosa (4) olurken Galatasaray cephesinde Marcao (2) oldu.

337: Galatasaray bu mücadelede tam 337 başarılı pas yaptı. Rakip Fenerbahçe ise sarı kırmızılı ekibin gerisinde kalarak maçı 217 pasla tamamladı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0