UEL | Sürprize izin yok!


UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci ön eleme turunda mücadele eden Galatasaray, bu turda Azerbaycan temsilcisi Neftçi Bakü ile karşılaştı. Bakü Olimpiyat Stadı'nda oynanılan mücadelede takımımız sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılarak adını üçüncü ön eleme turuna yazdırdı. Galatasarayımıza galibiyeti getiren ve tur kapısı aralayan isimler Mbaye Diagne (2) ve Christian Luyindama olurken, Fatih Terim'in öğrencileri üçüncü ön eleme turunda Hırvatistan temsilcisi Hajduk Split ile karşılaşacak. 

Koronavirüs salgını nedeniyle seyircisiz olarak ve tek maçlık eleminasyon sistemi üzerinden oynanılan karşılaşmada teknik direktörümüz Fatih Terim, hafta sonu oynanılan Gaziantep FK karşılaşmasındaki kadroya göre bazı değişiklikler yapmayı tercih etti. Neftçi Bakü karşısında takımımız sahaya Fatih Öztürk - Martin Linnes, Marcao, Luyindama, Marcelo Saracchi - Taylan Antalyalı, Ömer Bayram, Younes Belhanda - Emre Kılınç, Ryan Babel ve Mbaye Diagne ilk onbiriyle çıktı. Rakibi karşısında ilk dakikadan itibaren oyunu kontrol eden ve hücumda çeşitli fırsatlar yaratan Galatasaray, aradığı gole 10 dakika geride kalırken Mbaye Diagne ile çok yaklaştı. Martin Linnes'in pası sonrasında kafa vuruşuyla kale direğine takılan Senegalli yıldız oyuncu, gelecek golün sinyalini de vermiş oldu. Bu pozisyonun ardından 15.dakikada Ryan Babel uzaktan kullanılan serbest vuruşta çok sert bir şut atarak kaleciyi oldukça zorlarken, mücadelenin 19.dakikasında Martin Linnes'in ceza sahasına girerek arka direğe açtığı ortaya altı pas üzerinde kafayı vuran Mbaye Diagne karşılaşmada perdeyi açtı. Golün ardından enteresan bir şekilde topu rakibine bırakan Galatasaray, zaman zaman rakip yarı alana hızlı geçişlerle ikinci golü aradı ancak bulamadı. Karşılaşmada ilk 35 dakikalık bölümün ardından Neftçi Bakü tehlikeli ataklarla eşitliği aradı. Ev sahibi ekip adına 36.dakikada Ibara'nın ceza sahası dışından kaleye denediği sert şutu, 42.dakikada Lawal'in soldan ceza sahasına girer girmez vurduğu falsolu şut az farkla dışarıya gitti. İlk yarıda başka bir pozisyon olmadı ve Galatasaray soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Galatasaray'da ikinci yarı öncesinde Younes Belhanda kenara gelirken Sofiane Feghouli oyuna dahil oldu. Teknik direktör Fatih Terim bu değişikliğin ardından orta sahanın merkezine maça kanatta başlayan Emre Kılınç'ı çekerken, Cezayirli yıldızı da sağ kanatta görevlendirdi. Devrenin başında ev sahibi ekip kazandığı köşe vuruşunda skora eşitlik getirdi. Mamadov'un ön direğe ortasında Mbodj hareketlenerek kafayı vurdu ve top uzak direk dibinden ağlarla buluştu. Ev sahibi ekibin beraberlik golünün ardından Galatasaray çok çabuk cevap verdi ve 48. dakikada kazanılan köşe vuruşunda Ömer Bayram'ın ceza sahasına etkili ortasında Mbaye Diagne arka direkte kafayı vurdu, kaleciden seken topu Taylan Antalyalı ayağının dışıyla nefis çıkarttı ve o bölgede bomboş durumda olan Luyindama altı pas üzerindeki kafa vuruşuyla ağları havalandırdı. Dakikalar 57'i gösterdiğinde Sofiane Feghouli nefis bir pasla Emre Kılınç'ı topla buluşturdu; ceza sahası içerisinde rakibinden sıyrılıp uzak direğe vuran Emre, rakip kaleciyi geçemedi. Bu pozisyonun ardından 63. dakikada ön alanda pres yapan Galatasaray, rakip takım kalecisi Mamadov'u hataya zorladı ve Emre Kılınç kısa düşen pasta tek hamlede topu Mbaye Diagne'ye aktardı. Senegalli golcü altı pas çizgisi üzerinde tek vuruşta topu ağlarla buluşturarak skoru 3-1'e taşıdı. Golden sonra maçtaki 25 dakikalık bölümde herhangi bir pozisyon olmazken, iki takım adına da oyunun temposu düştü. Galatasaray adına Arda Turan ve Jimmy Durmaz oyuna dahil olurken, Emre Kılınç ve Ryan Babel kenara gelen isimler oldu. Teknik direktör Fatih Terim son dönemde oyun içerisinde çeşitli varyasyonlar denemesi yaparken, takımımız sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılarak adını bir üst tura yazdırdı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0