UEL | Yolculuk başlıyor..

UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci öneleme turunda mücadele edecek olan Galatasaray, bu turda Azerbaycan temsilcisi Neftçi Bakü ile karşılaşacak. Koronavirüs salgını nedeniyle 17 Eylül Perşembe günü tek maçlık eleminasyon sistemi üzerinden oynanacak olan karşılaşmaya Bakü Olimpiyat Stadı ev sahipliği yaparken, İskoç hakem Kevin Clancy'in yöneteceği karşılaşma öncesi istatistikler, maç önü bilgiler ve dikkat çeken detaylar şu şekilde..

2020-21: RESMEN BAŞLADIK
2020-21 futbol sezonunu geçtiğimiz hafta sonu Süper Lig'de oynadığı Gaziantep FK karşılaşmasıyla resmen açan Galatasaray, rakibi karşısında sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılırken ortaya konulan oyun memnun edici bir görüntü çizdi. Gaziantep FK karşısında galibiyeti getiren goller Radamel Falcao (2) ve Emre Kılınç'tan gelirken, yeni transferlerin uyumu ve takımın temposu dikkat çekti. 

UEFA Avrupa Ligi birinci eleme turunda Makedonya temsilcisi Shkupi'yi 2-1 mağlup ederek adını ikinci öneleme turuna yazdıran Azerbaycan temsilcisi Neftçi Bakü, kendi liginde sezonun ilk maçında Sebail karşısında sahadan 2-1 galip ayrılırken ikinci haftada Sumgayıt karşısında sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. 

KULÜP TARİHİNDE BİR İLK
UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci öneleme turunda Neftçi Bakü ile eşleşen Galatasaray, kulüp tarihinde bugüne kadar hiç bir Azeri kulübüyle karşılaşmamıştı. Neftçi - Galatasaray eşleşmesinin iki kulüp tarihinde bir ilk olmasının yanı sıra Türkiye ve Azerbaycan arasında daha önce kulüpler bazında 4 resmi karşılaşma oynandı. 1994/95 sezonunda Fenerbahçe, 2000/01 sezonunda Antalyaspor rakipleriyle oynadıkları iki maçı da kazanarak yollarına devam etti.

İKİ YIL ARADAN SONRA UEFA'YA DÖNDÜK
2017-18 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci turunda İsveç temsilcisi Östersunds karşısında kaybeden tarafta olan Galatasaray, iki yıllık Şampiyonlar Ligi macerasının ardından yeniden 2 numaralı kupada eleme turunda mücadele edecek. 

2018-19 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında mücadele eden ve grubunu 3.sırada tamamladıktan sonra Avrupa Ligi'nde ikinci tura katılan Galatasaray, bu turda Benfica karşısında ilk maçta sahadan 2-1 mağlup ayrılırken, rövanşta sahadan golsüz eşitlikle ayrıldı ve turnuvaya veda ediyordu. 

100'LER KULÜBÜNE BİR KALA
Galatasaray, deplasmanda Azerbaycan ekibi Neftçi Bakü oynayacağı maçla birlikte Avrupa kupalarındaki 286. mücadelesine çıkacak. Sarı-kırmızılılar, geride kalan karşılaşmalarda 99 galibiyet alırken, 111 müsabakada da mağlup oldu. Geride kalan müsabakalarda Cimbom, rakip fileleri 377 kez havalandırırken, kalesinde ise 428 gol gördü. 

Aslan, Bakü deplasmanından galip ayrılması durumunda, Avrupa kupalarındaki 100. galibiyetini alacak.

20 MAÇTIR DEPLASMANDA KAZANAMIYOR
Avrupa kupalarındaki son deplasman galibiyetini, 2012-2013 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nin son 16 turunda Almanya'nın Schalke 04 takımıyla yaptığı maçta alan Galatasaray, sonrasındaki 20 dış saha karşılaşmasından üstün ayrılamadı. Fatih Terim'in öğrencileri, söz konusu dönemdeki 20 deplasman mücadelesinde rakiplerine 16 kez yenilirken, 4 karşılaşmayı da beraberlikle tamamladı. 

Galatasaray, galibiyet sevinci yaşayamadığı son 20 deplasman müsabakasında rakip fileleri sadece 9 kez havalandırabildi. Hücumdaki kısır görüntüsünün yanı sıra savunmada da zorlanan Galatasaray, 20 maçlık dönemde 49 kez rakip futbolcuların gol bulmasını önleyemedi.

DEPLASMANDA 8 MAÇTIR GOL ATAMIYOR
Galatasaray, son dönemde Avrupa kupalarındaki kötü performansıyla dikkati çekerken, deplasmanda yaptığı son 8 müsabakada da gol atamadı. Uluslararası organizasyonlardaki son deplasman golünü 2015-2016 sezonunda İtalya'nın Lazio takımıyla UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda yaptığı maçta kaydeden sarı-kırmızılı ekip, sonrasındaki 8 dış saha maçında fileleri havalandıramadı. 

Galatasaray gol atamadığı söz konusu müsabakalarda sırasıyla Östersunds'a 2-0, Porto'ya 1-0, Schalke 04 ve Lokomotiv Moskova'ya 2-0'lık skorlarla mağlup olurken, Benfica ve Club Brugge ile 0-0 berabere kaldı. Galatasaray, son iki dış saha maçında ise Real Madrid'e 6-0, Paris Saint-Germain'e 5-0 kaybetti.

BAKÜ KAMP KADROSU BELLİ OLDU
UEFA Avrupa Ligi'nde eleme turu için ilk listesini bildiren Galatasaray'da maç için Bakü'ye hareket eden maç kafilesi de belli oldu. Daha önce UEFA'ya ismi bildirilen yeni transferlerden Oghenekaro Etebo'nun yanı sıra genç isimler Yunus Akgün ve Ali Yavuz Kol maç kadrosunda yer almıyor.

Fatih Öztürk, Okan Kocuk - Şener Özbayraklı, Omar Elabdellaoui, Marcao, Christian Luyindama, Martin Linnes, Marcelo Saracchi - Ryan Donk, Taylan Antalyalı, Ömer Bayram, Younes Belhanda, Jimmy Durmaz, Emre Kılınç, Arda Turan, Ryan Babel, Jesse Sekidika, Sofiane Feghouli - Radamel Falcao ve Mbaye Diagne

Yeni bir Ostersunds veya Tromso faciası olur mu? Eski Açık'ın yeni bölümünü izlemeyi unutmayın... ↓↓


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0