Alex Tyus, Galatasaray'a dönüyor!

Alex Tyus Galatasaray

Sezona hem ligde hem de Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde istediği gibi bir başlangıç yapamayan Galatasaray’da pota altına takviye yapmak için çalışmalar sürüyor. Galatasaray'ın eski oyuncusu Alex Tyus ile anlaşmaya yakın olduğu iddia edildi. 

Sportando’nun haberine göre sarı-kırmızılı ekip, geçtiğimiz sezonu Unics Kazan formasıyla geçiren Alex Tyus ile gerçekleştirdiği transfer görüşmelerinde önemli bir mesafe kaydetti. Daha önce 2016-17 sezonunda Galatasaray ile EuroLeague’de mücadele eden Tyus, 10 sayı – 5.2 ribaund ortalamaları yakalamıştı.

ALEX TYUS KİMDİR?

8 Ocak 1988 St Louis, Missouri doğumlu olan Alex Tyus 2.03 metre boyunda ve 2.10 metre kulaç genişliğine sahip. Pivot pozisyonunda oynayan ve atletik özellikleriyle ön plana çıkan Tyus, 2011 yılında kolejde ki Yahudi oda arkadaşının tavsiyesi ve yardımlarıyla o zaman kız arkadaşı olan daha sonra evleneceği voleybol oyuncusu Alli Cecchini ile birlikte Yahudi olarak İsrail pasaportu aldı. Kariyerinde Eurolaegue şampiyonluğu bulunan ve Andrea Trinchieri, David Blatt ve Dusan Ivkovic gibi çok önemli koçlarla çalışan tecrübeli uzun ülkemizde Anadolu Efes forması da giymişti. 2014 yılında Maccabi Tel Aviv ile EuroLeague şampiyonluğu yaşayan Tyus, geçen sezon Unics Kazan formasıyla oynadığı 34 maçta 10.5 sayı – 6.1 ribaund ve 1.2 blok ortalamalarıyla oynamıştı.

Galatasaray haberleri için tıklayın!

Basketboldaki son gelişmeler için tıklayın!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0