KBSL | Derbiden mağlup ayrılıyoruz..


Geçtiğimiz sezonu ikinci sırada tamamlayarak Euroleague bileti alan Galatasaray kadın basketbol takımımız, 2020-21 sezonunun ilk maçında ezeli rakibi Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Covid-19 pandemisi nedeniyle seyircisiz oynanan maçta, WNBA'de Seattle Storm formasıyla final serisinde mücadele eden oyuncumuz Mercedes Russell forma giyemedi.

Karşılaşmaya Asena Yalçın - Courtney Williams - Anete Steinberga - Meltem Yıldızhan - Bella Alerie beşiyle başlayan sarı kırmızılılar, ilk sayılarını Asena'nın üç sayılık isabeti ile kaydetti. Çeyreğin ilk 5 dakikasını 12-7 geride geçen Galatasaray, savunmada sertliği arttırınca 13-12 öne geçmeyi başardı. Asena Yalçın'ın son saniye üçlüğüyle farkı 5'e çıkaran sarı kırmızılılar, ilk çeyreği de 19-14 önde kapattı. İkinci çeyreğe Bella'nın sayısıyla başlayan takımımız, etkili savunmasıyla farkı 9'a kadar çıkardı. İlk yarının son 5 dakikasına 29-21 önde giren Sarayın Sultanları, rakibinin yaklaşmasına izin vermedi ve ilk yarıyı da Courtney Williams'ın turnikesiyle 27-37 önde kapattı. 

Üçüncü çeyreğe Asena Yalçın - Courtney Williams - Cansu Köksal - Anete Steinberga - Zofia Hruscakova beşiyle başlayan Sarayın Sultanları, ilk sayılarını Courtney'nin asistinde Cansu'nun üçlüğüyle buldu. Pelin'in turnikesiyle farkı 8'de tutan takımımız, çeyreğin son 4 dakikasına 46-38 önde girdi. Savunmada aynı sertlikte savunma yapmaya devam eden sarı kırmızılılar, hücumda skor üretmekte zorlansa da farkı korumayı bildi ve karşılaşmanın son çeyreğine 50-42 önde girdi. Son çeyreğe de savunma ve hücumda etkili başlayan takımımız, farkı 12'ye kadar çıkardı. Bu dakikadan sonra hücumda skor üretmekte zorlanan Sarayın Sultanları, savunmada da rakibini durdurmakta zorlanınca 58-54 ile fark 4'e kadar indi. Rakibin savunması karşısında kilitlenen takımımız son 1 dakikaya ise 64-60 geride girdi. Kalan hücumlardan boş dönen takımımız maçı 61-64 kaybetti. 

18 sayı - 5 ribaunt ve 8 asistle oynayan Courtney Williams takımımız adına öne çıkan isim olurken, genç oyuncumuz Bella Alarie 12 sayılık katkı verdi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0