KBSL | Sarayın Sultanları, Samsun'da rahat kazandı!


Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 5. haftasında Samsun Canik Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Samsun’daki Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Cimbom 102-45 kazandı.

Bu skorla kazanma serisini dört maça çıkaran Sarayın Sultanları, beşinci hafta geride kalırken dört galibiyet ile yoluna devam etti. 

Galatasaray maça Asena Yalçın, Meltem Yıldızhan, Sude Yılmaz, Anete Steinberga ve Mısra Albayrak beşiyle başladı.

Kadrodaki tüm basketbolcuların ciddi süre aldığı karşılaşmada yeni transfer Mercedes Brian Russell, ilk kez Galatasaray forması giydiği mücadeleyi 14 sayı ve 10 ribaunt ile tamamladı. Zofia Hruscakova 16 sayı ile takımın skor lideri oldu. Meltem Yıldızhan ise 14 sayılık benç katkısı verdi. 

Yeni transfer Mercedes Russell'ın etkili oyunuyla mücadeleye tempolu başlayan Galatasaray, ilk çeyreği 15-23 önde kapadı. İkinci periyotta Sude Yılmaz'ın üst üste sayılarıyla farkı çift hanelere çıkartan Cimbom, bu bölümde hücum ve savunma gücünü artırarak çeyrek bitimine 4 dakika kala farkı 20'li hanelere yükseltti. Mercedes Russell'ın pota altını parsellediği ve etkili hücum ribauntlarıyla sayılar bulduğu bu bölümü 25-50 skorla önde kapatarak soyunma odasına üstün girdi. 

Üçüncü çeyrekte gösterdiği performans ile birlikte fark gittikçe açıldı. 6-22 biten üçüncü çeyreğin ardından Efe Güven'in öğrencileri son periyoda 31-72 önde girdi ve maçı da 102-45 kazandı. 

Galatasaray bu maçın ardından ligde 24 Ekim Cumartesi günü oynayacağı Botaş karşılaşmasına hazırlanacak.

📺 Maçı izlemek için: 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0