STSL | Hak edilen mağlubiyet..

Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, evinde Alanyaspor'u konuk etti. Sarı kırmızılı ekip Radamel Falcao'nun penaltı golüyle 1-0 öne geçmesine rağmen 90+5. dakikada yediği golle maçı 2-1 kaybetti. Alanyaspor'un gollerini Babacar ve Davidson kaydetti. Bu karşılaşmanın hikayesine bir de sayıların ve istatistiklerin anlatımıyla göz atalım..

3: Galatasaray maç boyunca toplam 3 kez korner kullandı. Alanyaspor ise 10 kez kullanarak rakibine bu alanda büyük üstünlük sağladı.

3: Maçın en çok isabetli şut çeken ismi 6 şut denemesinin 3'ü kaleyi bulan Anastasios Bakasetas oldu. Galatasaray cephesinde en çok isabetli şut çeken isim 3 şutun 2'sinde isabet bulan Emre Kılınç oldu.

3: Mücadelenin en çok adam geçen ismi 3 adam geçme denemesinin 3'ünden de başarıyla çıkan Salih Uçan oldu.

4: Maçın yan hakemleri toplam 4 kez ofsayt bayraklarını kaldırdılar. Bu ofsaytların 2 tanesi Galatasaray'a 2 tanesi Alanyaspor'a çalındı.

7: Hakem bu zorlu mücadelede toplam 7 kez kartlarına başvurdu. Bu kartların 6 tanesi sarı kart 1 tanesi kırmızı kart olarak yer aldı. Galatasaray 3 sarı kart 1 kırmızı kart görürken, Alanyaspor 3 sarı kart gördü. Galatasaray'ın kırmızı kartını yeni transfer Etebo gördü.

7: Sarı kırmızılı takım rakip kaleye toplam 7 kez şut çekti. Bu şutların 2 tanesi ceza sahası dışından çekilirken çekilen şutların 5 tanesi kaleyi buldu. Alanyaspor ise Galatasaray kalesine toplam 22 şut çekti. Bu şutların 10 tanesi ceza sahası dışından çekilirken çekilen şutların 8 tanesi isabet buldu.

13: Takımlar, pas arası istatistiğinde birbirine yakın oranda başarı sağladı. Galatasaray 13 kez pas arası yaparken Alanyaspor 12 kez pas arası yaptı. Maçın en çok pas arası yapan ismi 4 kez pas arası yapan Christian Luyindama oldu.

16: Galatasaray, rakip kale ceza sahası içine toplam 16 kez orta açtı. Bu ortaların 4 tanesi isabet buldu. Alanyaspor ise sarı kırmızılı takımın ceza sahasına 29 kez orta açtı. Bu ortaların 5 tanesi hedefini buldu.

29: Sarı kırmızılı takım 10 kişi kalmanın etkisiyle daha kapanık bir oyun oynadı. Bu oyun tarzı da defanstan top uzaklaştırma istatistiğine bir hayli yansıdı. Galatasaray defanstan toplam 29 kez top uzaklaştırdı. Konuk ekip ise defansından toplam 10 kez top uzaklaştırdı. Maçın en çok defanstan top uzaklaştıran isimleri Marcao ve Christian Luyindama oldu. Oyuncular 7'şer kez defanstan top uzaklaştırdı.

33: Maçın hakemi Tugay Kaan Numanoğlu maçta toplam 33 kez faul düdüğünü çaldı. Bu faullerin 18'ini Galatasaray yaparken 15 tanesini Alanyaspor yaptı. Maçın en çok faul yapan isimleri 4 kez faul yapan Taylan Antalyalı ve Babacar oldu.

%42: Galatasaray, Alanyaspor'a karşı topa hükmedemedi. Etebo'nun atılmasıyla maçın büyük bir bölümünü 10 kişi oynayan sarı kırmızılılar %42 oranında topa hakim oldu. 

%45: Sarı kırmızılı takımın ikili mücadele başarısı Alanyaspor'un gerisinde kaldı. Galatasaray %45 oranında ikili mücadele kazandı. Bu alanda zirveyi Christian Luyindama ve Anastasios Bakasetas paylaştı. Oyuncular girdikleri ikili mücadelelerin tam 10'undan başarıyla ayrıldı.

%46: Galatasaray, top kapma başarısında rakibinin gerisinde kaldı. Sarı kırmızılılar %46 oranında başarıyla top kaptı. Alanyaspor ise %62 oranında başarıyla top kaptı. Maçın en çok top kapan ismi 2 kez top kapan Adam Bareiro oldu.

%52: Galatasaray girdiği hava topu mücadelelerin %52'sinden başarıyla ayrıldı. Christian Luyindama 6 kez hava topu kazanarak maçın en çok hava topu kazanan ismi oldu.

%72: Galatasaray, oynadığı önceki maçların aksine daha az bir pas isabeti sağladı. Sarı kırmızılılar maçı %72 oranında başarılı pas isabetiyle tamamlarken konuk ekip Alanyaspor %82 oranında başarılı pas yaptı. 

75: Maçın en çok topla buluşan ismi 90 dakika sahada kalan ve 75 kez topla buluşan Anastasios Bakasetas oldu.

%94: Maçın en yüksek pas yüzdesine sahip oyuncusu 2. yarı oyuna giren ve 16 pasının 15'inde isabet bulan Ömer Bayram oldu.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0