Süper Lig: Zorlu maç!


Galatasaray, Süper Lig'in beşinci haftasında Aytemiz Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nda 19 Ekim Pazartesi günü oynanacak olan mücadele saat 20:00'de başlayacak. Maç öncesi bilinmesi gerekenler şu şekilde... 

GALATASARAY, ALANYASPOR'A KARŞI ÜSTÜN

Galatasaray, lig tarihinde Alanyaspor ile 8 kez karşılaştı ve bu maçların 6'sını kazandı. Galatasaray ve Alanyaspor'un Süper Lig'deki maçlarında toplam 32 gol oldu. Bu gollerin 22'sini sarı-kırmızılı takım atarken, 10 golü ise Akdeniz temsilcisi kaydetti. Alanyaspor'un Süper Lig'e çıktığı 2016/17 sezonundan bu yana her maçta gol yediği takımlar arasında en fazla karşılaştığı rakibi Galatasaray (8 maçta 22 gol).  Galatasaray ile oynadığı son Süper Lig maçını kazanan Alanyaspor, daha önceki yedi karşılaşmanın altısını kaybetmişti (1B). Süper Lig tarihinde Alanyaspor'u konuk ettiği dört maçı da kazanan Galatasaray, bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 14 gol gönderdi (3.5 ortalama) ve sadece bir gol yedi. - İstanbul takımlarına konuk olduğu son üç Süper Lig maçından dört puan çıkaran Alanyaspor (1G 1B 1M), daha önceki 15 karşılaşmada aynı puanı alabilmişti (1G 1B 13M).

BELHANDA ALANYASPOR'U SEVİYOR

Galatasaray'da tartışılan isim olan takımın 10 numarası Younes Belhanda, Alanyaspor'a karşı son 4 maçta skora katkı yapmayı başardı. Younes Belhanda, Alanyaspor'a karşı sahaya çıktığı son dört Süper Lig maçında da gole katkı yapmayı başardı (1 gol & 3 asist). Sarı-kırmızılılarda Mbaye Diagne de Süper Lig kariyerinde Alanyaspor'a karşı forma giydiği iki maçta birer gol kaydetti.

LİGİN EN İYİ HÜCUMCU İKİ TAKIMI

Süper Lig'in namağlup takımlarından biri olan Alanyaspor 4 hafta sonunda 10 puan toplarken Galatasaray ile birlikte ligin en iyi hücumcu takımı olarak dikkat çekiyor. Bu sezon Süper Lig'de en fazla net gol pozisyonuna giren (Alanyaspor, 16 & Galatasaray, 13) ve isabetli şut çeken (Alanyaspor, 32 & Galatasaray, 26) iki takım bu maçta karşı karşıya geliyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0