UEL | Avrupa'ya erkenden havlu attık..


UEFA Avrupa Ligi
'nin play-off turunda İskoçya temsilcisi Glasgow Rangers ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray sahadan 2-1 mağlup ayrılarak, Avrupa macerasına tabir-i caizse başlamadan nokta koydu. Ev sahibi Rangers'in gollerini 52. dakikada Scott Arfield ve 58. dakikada James Tavernier kaydederken, takımımızın tek golünü 87. dakikada Marcao attı. 

Takımımız karşılaşmaya Fatih Öztürk, Martin Linnes, Chritsian Luyindama, Marcao Teixeira, Omar Elabdellaoui, Taylan Antalyalı, Younes Belhanda, Ryan Babel, Emre Kılınç, Sofiane Feghouli ve Radamel Falcao ilk 11'iyle başladı. Karşılaşma rakip takımın oyuna ağırlığını koyması ve oyunu üçüncü bölgede forse etmesiyle başlarken, ilk 15 dakikalık baskının ardından savunmada açık vermeyen Galatasaray, oyuna ortak olmayı başardı. Kafa kafaya oynanılan ilk yarıda Galatasaray hücumda zaman zaman fırsatlar bulsa da Sofiane Feghouli ile bunları değerlendiremedi. 

İlk yarının ardından ikinci yarıya baskılı başlayan taraf yine Rangers oldu ancak ev sahibi takım bu sefer aradığı golü devrenin başında buldu. Orta alanda başlayan İskoç ekibinin atağında ceza sahası dışında topla buluşan Ianis Hagi savunma arkasına bıraktığı ara pasta Arfield'i kaleciyle karşı karşıya bıraktı ve tecrübeli oyuncunun ayağının dışıyla sert şutu ağlarla buluştu. Golden kısa bir süre sonra Feghouli'nin ceza sahasına koşu yapan Belhanda'yı mükemmel görmesiyle atağımız başladı. Belhanda bekletmeden ön direğe koşu yapan Radamel Falcao'ya çıkardı ancak Kolombiyalı yıldızın dokunuşu savunmaya da çarparak kornere gitti. Bu pozisyonun ardından gerçekleşen Rangers atağında ev sahibi ekip farkı 2'e çıkartan golü buldu. Sol kanattan Barisic'in ortasında Omar'dan sekerek yükselen topa arka direkte Tavernier, Linnes'in üzerinden kafayı vurdu ve Fatih Öztürk'ün yakın mesafede çaresiz kalmasıyla topu filelerimize gönderdi. Bu golün ardından geçen 10 dakikalık sürede Galatasaray oyunu rakip yarı alana yıkmak isterken, ilk değişiklik 66.dakikada geldi ve Etebo - Ömer Bayram ikilisi oyuna dahil oldu. Dakikalar 72'i gösterdiğinde Mbaye Diagne'yi de sahaya süren Fatih Terim, oyunun son bölümünü çift forvet olarak oynamayı tercih etti. İskoç ekibi ise oyunu ikinci bölgede kabul ederken, savunmada sert bir dirençle karşılık verdi ve Galatasaray'a çok da fazla şans tanımadı. Dakikalar 83'ü gösterdiğinde Taylan'ın savunma arkasına nefis pasında Omar uçarak vurdu ancak etkisizdi.. Normal sürenini bitimine 3 dakika kala sağ taraftan kullandığımız kornerde Ömer Bayram'ın arka direğe açtığı ortada Marcao'nun uzak köşeye yaptığı kafa vuruşunda skoru 2-1'e getirdik. Mücadelenin sonuna en az 3 dakika ilave edilirken, Letonyalı hakemin göz yummasıyla birlikte İskoç ekibi 1 dakikadan fazla bir süreyi taç atışında geçirdi. Galatasaray oyunun son dakikalarını doldur-boşalt ile oynamak isterken, ceza sahasına doğru düzgün bir orta dahi açılamaması dikkat çekti ve Glasgow Rangers sahadan 2-1 galip ayrılarak adını UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara yazdırdı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0