Ali Akman için söz kesildi!

Yaz döneminde kadrosundaki yerli rotasyonunda kaliteyi yükselten ve yaş ortalamasını düşüren Galatasaray, gelecek sezona dair çalışmalarına şimdiden başladı. Uzun bir süre ismi Galatasaray ile anılan Bursaspor'un genç golcüsü Ali Akman için girişimlerde bulunan Sarı-Kırmızılılar, sezon sonu için söz kesti. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan 18 yaşındaki oyuncu aynı zamanda Ayhan Akman'ın da yeğeni.. 

Akşam gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray transfer çalışmalarına şimdiden başladı.. Bu sezondan itibaren kadrosundaki yerli rotasyonunu arttırmak ve gelecek vaadeden isimleri kadrosuna katmaya çalışan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, uzun bir süredir takip ettiği Ali Akman'ın transferinin gerçekleştirilmesini talep etti. Galatasaray yönetimi ise Bursaspor altyapısından yetişen ve sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan 18 yaşındaki genç yıldız adayı ile söz kesti. 

TFF 1.Lig'de mücadele eden Bursaspor'da bu sezon 8 maçta forma giyen ve 7 gole imzasını atan Ali Akman gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Galatasaray scout ekibinin geçen sezondan beri yakından takip ettiği ve bir dönem kulüpte görev yapan antrenörlerden Ayhan Akman'ın yeğeni olan genç oyuncu Galatasaray'a gelmeyi kabul etti. Türk futbolunun gelecek vaat eden isimlerinden 18 yaşındaki golcü, 2021-22 sezonunda Sarı-Kırmızılı formayı giyecek. Galatasaray ile Fenerbahçe’nin bu transfer düellosundan Aslan’ın galip ayrılmasının arkasında ise Ayhan Akman ile Fatih Terim’in iş birliği bulunuyor. Fenerbahçe’nin de istediği Ali Akman ile Ayhan Akman’ın görüştüğü ve yeğenini Sarı-Kırmızlı takıma gelmeye ikna ettiği belirtildi. 

TFF 1.LİG'DE ZİRVEDE YER ALIYOR

Geçen sezondan beri Bursaspor forması giyen Ali Akman, bu yıl 8 maçta 7 gol atarak dikkatleri üzerine çekti. TFF 1. Lig’de gol krallığı yarışında da zirveyi Mehmet Akyüz’le paylaşan 18 yaşındaki santrfor, Bursaspor taraftarlarının da gözbebeği.. Hayalinin Liverpool, Bayern Münih ve Barcelona gibi dev kulüplerde forma giymek olduğunu belirten genç oyuncu, Avrupa’dan da çok önemli golcüleri beğendiğini söyledi. Ali, “Agüero’yu çok beğeniyorum. Onun gibi 18 içinde iyi olduğumu söylüyorlar” dedi. 

Ali Akman, milli takımda da alt yaş kategorilerinde attığı gollerle de dikkat çekiyor. U15, U16, U17 ve U18’de 36 maça çıkan Ali, 20 kez ağları havalandırdı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0