FM 2021 | Galatasaray incelemesi..

"Her futbolseverlerin içerisinde bir teknik direktör yatar." sözünü oyun ortamına taşıyan ve dünyanın en çok oynanılan oyunları arasında yer alan Football Manager yeni sürümünü yayınladı. Maç motorunun ve arayüzünün büyük bir oranda değiştiği yeni sürümde hem oyunda dikkat çeken yeni özellikleri, hem de Galatasaray'ın kulüp profilini sizler için mercek altına aldık..

MAÇ GÜNÜ MODU İYİLEŞTİRİLDİ

FM 2021 deki maç öncesi ve maç sonrası deneyim sizi oyuna her zamankinden daha fazla bağlıyor. Maç kazanmanın anahtarı oyun öncesinde, itibaren hakimiyet kurmanız için ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgi ve önerilere sahip yardımcı personelinizi kullanmakla ilgilidir. Taktik içgörü, takım çizelgeleri ve muhalefet raporları, size başlama vuruşundan önce taktiklerinize ince ayar yapma yeteneği kazandırmak için hem mevcut hem de yepyeni veri analizlerini içerir. Veriye dayalı oyuncu ve takım içgörüleri, futbol taraftarlarının ve profesyonellerin maçları deneyimleme ve analiz etme yöntemlerinin giderek daha fazla bir parçası haline geliyor. Beklenen Hedefler (xG) gibi popüler ölçümler, FM2021'de yoğun bir şekilde öne çıkacak.

Artık oyuncularınızın kondisyon durumunu gösteren yeni yeşil / sarı / kırmızı kalpleri de görebileceğiniz ve oyuncu değişikliği için kolay kararlar vermenize olanak tanıyan bir açılır menü açarak aşağıda kadronuzu ekranda görebilirsiniz. Ekranınız artık aksiyonun hakimiyetindedir ve size oyunun tam görüntüsünü verir ve iyileştirilmiş oyuncu modelleri, geliştirilmiş bir animasyon sistemi ve iyileştirilmiş aydınlatma dahil olmak üzere bir dizi grafik iyileştirmeyi takdir etmenize olanak tanır.

TAKIM TOPLANTILARI GELİŞTİRİLDİ

FM21 yeni bir personel rolü, yeni toplantılar ve aynı zamanda yeni etkileşimleri yeni ve gerçeğe yakın bir transfer ortamında tanıtıyor. Artık yepyeni işe alım toplantılarıyla keşiflerinizi güçlendirebilir ve transfer niyetlerinizi belirleyebilirsiniz. Bu, transfer pazarında nerede güçleneceğinizi bilmenizi ve kadronuzdaki zayıf noktayı tespit etmenizi kolaylaştırır. Artık direkt oyuncu veya kulüple değil menajerlerle de temas kuracaksınız. Oyuncunun menajerine transfer durumunu, müsaitliğini, bonservis ve maaş beklentilerini sorabileceksiniz.

FM21'de ne söylediğiniz ve nasıl söylediğiniz tamamen değişti. Sadece basın toplantısı ve konuşma sistemleri değil, aynı zamanda konuşma tarzınız da tamamen yeniden tasarlandı. Tanıtımı Hızlı Sohbetler kısa temsil belirli bir konu üzerinde bir tek ya da iki dakika konuşma için bir oyuncu kapma gibi gayri konuşmaları.. Ayrıca, kiralık oyuncular, muhalefet yöneticileri ve hatta gazeteciler gibi, kulüpte olmayan kişilerle uzaktan görüşmeleri de kapsayabilir. İnsanları söyledikleriniz üzerinde etkilemek için jestler kullanabilirsiniz, ancak bunlar aynı zamanda kişiliğinizi ve oyuncularınızın ve medyanın sizi nasıl gördüğünü de şekillendirecektir. 

FM 2021: GALATASARAY İNCELEMESİ

Football Manager'ın yeni serisinde Galatasaray'ı seçenleri güzel bir sürpriz karşılıyor. Oyunu ilk açtığınız sırada "Fatih Terim sportif direktör olarak devam etsin mi?" sorusu karşınıza çıkıyor ve hiç kuşkusuz kulübün en büyük efsanesiyle birlikte aynı çatı altında çalışma fırsatınız oluyor. Bu durumun yalnızca Galatasaray için geçerli olduğunu belirtelim, Süper Lig'de diğer takımları seçtiğinizde (Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor vs..) mevcut teknik direktör için böyle bir teklif gelmiyor. Ancak söz konusu Galatasaray ve kulübün yaşayan efsanesi Fatih Terim olunca, böyle bir opsiyon mevcut. 

Oyuna başladınız ve yıllık 2.2 milyon Euro ücret üzerinden 140bin Euro lig şampiyonluğu bonusu bulunan 3 yıllık sözleşmenizi imzaladınız. Sportif direktör olarak da Fatih Terim ile birlikte çalışıyorsunuz. Artık kolları sıvama zamanı, kadronun mevcut eksiklerini biliyorsunuz. Ancak kimileri oyunun ilk yılında transfer yapmadan yoluna devam edebilir kimileri de kadroyu baştan aşağıya yeniliyor. Biz size ufak bir tüyo verelim, müthiş yoğun maç trafiği ve FM'nin her sene bir gelenek haline getirdiği "oyunun ilk sürümünde sakatlık sayısının çok olması" problemini göz önüne alarak alternatifli bir kadro kurmaya çalışın. Aksi takdirde Aralık - Şubat döneminde üç kupada devam ettiğiniz takdirde  yaklaşık 25 maç oynayacaksınız ve bu süreç epey zorlu geçiyor!

Galatasaray'da mevcut FFP kuralları gereğince oyuncu satarak transfer bütçesi oluşturmanız gerekiyor ve ekstra harcamalar yapamıyorsunuz. Mustafa Cengiz yönetimi ise transfer bütçesi olarak size 1.9 milyon Euro bütçe vermesinin yanı sıra maaş bütçesinde de yaklaşık 150bin Euro'luk bir hareket alanı bırakıyor. Uymanız gereken kulüp vizyonu ve hedefleri kapsamında maaş bütçesinin (toplamda 47.4 milyon Euro) asla aşılmaması gerektiği tembihleniyor, ve tabii ki yerel kupalarda şampiyon olmanız da zorunlu.. 

Galatasaray'da default olarak belirlenen ilk 11 yukarıdaki gibi olsa da, Fernando Muslera'nın sezonun ilk yarısını sakat (Aralık ayında takımla çalışmalara başlıyor, Ocak ayında forma giyebilir düzeye geliyor) ve Emre Akbaba'nın da yaklaşık 2 ay süren sakatlığı mevcut.. Bu nedenle yukarıdaki görseldeki kadro yerine ligin ilk yarısında bazı değişiklikler yapmanız gerekecek. 


Galatasaray'ın mevcut kadrosunda neredeyse ezbere söyleyebileceğimiz pozisyon anlamında eksikleri bulunurken, en büyük sorun yaş ortalaması ve yoğun fikstürde oyuncuların sakatlık yaşama ihtimalleri olarak göze çarpıyor. Oyuna ilk başladığınızda yardımcı teknik heyetten "durum raporu" talep ettiğinizde sol tarafta A takım kadrosunda yer alan isimlerin yetenek/potansiyel yıldızları sizlere durumu özetliyor. 

Sağ taraftaki tabloda ise U19 takımında yer alan isimlerin potansiyellerini görüyoruz ki, ilk sırada tıpkı oyunun geçen seneki serisinde 2 sene içerisinde Avrupa standartlarında bir stoper olan (potansiyeli 75-77) Emin Bayram'ı görüyoruz. Oyundaki ilk sezonunu Adana Demirspor'da kiralık olarak geçirecek olan Yunus Akgün'ün de potansiyel olarak yüksek bir seviyede olduğu gözümüze çarpan bir başka etken, ancak bu seneki oyunda Galatasaray altyapısında herhangi bir wonderkid olmadığını belirtelim. Oynayanlar hatırlayacaklardır, FM 2020 oyununda Emin Bayram - Süleyman Luş - Mustafa Kapı ve Atalay Babacan yaklaşık iki sezon içerisinde müthiş bir gelişim kaydederek A takım rotasyonunun değişmez isimleri oluyordu. Ali Yavuz Kol ve Erencan Yardımcı ilk yıllarında alt liglerde düzenli olarak forma giydikçe gelişen bir profil ortaya koyarken, Yunus Akgün de önemli bir gelişim kaydetmeyi başararak rotasyonun bir parçası olmayı başarmıştı. 

TRANSFER PAZARINA GİRİŞ

Football Manager 2021'de yeni arayüzün değiştiğini ve takım toplantılarının daha efektif hale geldiğini belirtmiştik. Transfer dönemi öncesi kulüp başkanının da katıldığı bir transfer zirvesi gerçekleştirerek gerek gözlemci ekibinden istediğiniz bölgeye oyuncu alternatifleri bulmasını isteyebilir, isterseniz alınacak veya satılacak isimleri kulübün üst düzey yetkililerine (sportif direktör ve başkan) bildirebilirsiniz. Galatasaray'da mevcut yönetim her ne kadar reel hayatta transfer konularında ve hatta satma konusunda pek başarılı olamasa da, oyunda konuya sportif direktör olarak Fatih Terim'in de el atmasıyla birlikte kayda değer bir performans sergilediklerini belirtelim. Özellikle yüksek maaş alan ve kadroda düşünülmeyen isimleri satma konusunda (Belhanda, Feghouli, Falcao, Babel, Diagne) ciddi teklifler getirmeyi başaran yönetim, oyuncu transferinde de maaş bütçesini aşmamanız kaydıyla size özgürlük alanı tanıyor. 

Oyunun ilk günlerinde transfer pazarına "serbest" bir giriş yapmanızı öneririz. Mario Mandzukic, Mario Balotelli, Jack Wilshere, Alexander Pato, Ahmed Musa, Fabio Borini, Kwadwo Asamoah gibi yıldız isimleri düşük maliyetle kadronuza katma şansının yanı sıra Jozo Simunovic, Alen Halilovic, Jano, Renato Santos gibi bir - iki sezon sonra satarak para kazanabileceğiniz isimleri de ücretsiz olarak kadronuza dahil edebilirsiniz.

Galatasaray Başkan Adayı Burak Elmas, FCN Blog Youtube kanalına konuk oldu ve çok özel açıklamalarda bulundu! Burak Elmas ile yaptığımız röportajı izlemeyi unutmayın. Kanalımıza abone olarak bizlere destek olabilirsiniz! 👇👇


FCN Blog YouTube kanalına desteğinizi bekliyoruz; buraya tıklayarak kanalımıza ulaşabilir ve abone olabilirsiniz! 

2 yorum:

  1. GALATASARAY TÜRK FUTBOLUNDA ÇITAYI YÜKSELTEN TAKIM OLMAYI SÜRDÜRÜYOR.

    YanıtlaSil
  2. ahmed musa, boriniyi karagümrük; balotelliyi adana ds kaptı

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0