STSL | Deplasman hobisi..

Galatasaray, ligin 10. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanında sahne aldı. Geçtiğimiz senelerde sarı kırmızılı takımın kabusu olan bu zorlu deplasmandan Galatasaray 4-0 gibi net bir skorla çıkmayı bildi. Mbaye Diagne'nin yıldızlaşıp hat-trick yaptığı maçta 4. golü de Taylan Antalyalı ceza sahası dışından mükemmel bir plaseyle yolladı. Bu zorlu mücadelenin hikayesini bir de sayıların ve istatistiklerin dilinden okuyalım..

TAKIM İSTATİSTİKLERİ

7: Galatasaray, toplam 7 kez defanstan top uzaklaştırdı. Rize ekibi ise 18 kere defanstan top uzaklaştırdı.

10: Sarı kırmızılı futbolcular tam 10 kez pas arası yaparak rakibine bu alanda üstünlük kurdu. Çaykur Rizespor 9 kez pas arası yaptı.

8: Rize'de oynanan mücadelede toplam 8 adet korner kullanıldı. Bu kornerlerin 7 tanesini Galatasaray kullanırken sadece 1 tanesi ev sahibi takım tarafından kullanıldı.

21: Galatasaray, Rize deplasmanında şut rekorları kırdı. rakip kaleye tam 21 kez şut çeken sarı kırmızılı takımın tam 11 tane şutu kaleyi buldu ve 4'ü gol oldu. Çekilen bu şutların 10 tanesi ise ceza sahası dışından çekildi. Sarı kırmızılı takım ceza sahası dışından Taylan Antalyalı'nın müthiş vuruşuyla 1 gol attı. Ev sahibi Çaykur Rizespor ise Fatih Öztürk'ün koruduğu kaleye 4 şut çekti. Bu şutların 3 tanesi ceza sahası dışından olurken Rize'nin herhangi bir şutu kaleyi bulmadı.

22: Sarı kırmızılı takım rakip ceza sahasına tam 22 kez orta açtı. Bu ortaların 4'ü isabeti buldu ve takım %18 orta isabetiyle oynadı. Çaykur Rizespor ise Galatasaray ceza sahasına 9 kez orta açtı. Bu ortaların 2 tanesi hedefi buldu ve %22 isabet sağlandı.

%52: Girilen hava topu mücadelelerin %52'sini sarı kırmızılı takım kazanırken %48'ini ev sahibi takım kazandı.

%54: Galatasaray, girdiği ikili mücadelelerin %54'ünden başarıyla çıktı. Ev sahibi Çaykur Rizespor ise girdiği ikili mücadelelerin %46'sını kazandı.

%55: Sarı kırmızılı takım mücadelede toplam %55 oranında topa sahip oldu. Galatasaray rakibine göre daha çok topa hükmetti ve oynanan oyunun temposunu ayarladı.

%85: Top kapma başarısında takımlar arasında bariz bir fark oluştu. Sarı kırmızılı takım %85 oranında top kapma başarısı yakalarken, Çaykur Rizespor %58 oranında top kapma yüzdesiyle mücadele etti.

%89: Galatasaray'ın kazandığı maçlarda gördüğümüz yüksek pas isabeti istatistiği bu maçla da devam etti. Sarı kırmızılılar %89 gibi yüksek bir pas yüzdesiyle oynadı. Ev sahibi Çaykur Rizespor ise %87 oranında başarılı pasla oynadı. Pas isabet yüzdesinde maç skoru kadar fark olmaması dikkat çekti.

OYUNCU İSTATİSTİKLERİ

3: Mbaye Diagne, Galatasaray formasıyla 2.kez "Hat trick" yaptı. Tecrübeli futbolcu Yeni Malatyaspor'a karşı yaptığı 3 gollük şovdan sonra aynı tarifeyi 2. kez Çaykur Rizespor'a uyguladı.

3: Çaykur Rizespor'a karşı oynanan bu zorlu mücadelede maçın en çok yapan ismi 3 kez faul yapan Taylan Antalyalı oldu. Zorlu mücadelenin en çok faul yapılan ismi de 4 kez faule maruz kalan Fernando Boldrin oldu.

4: Maçın en çok şut pası veren futbolcu attığı 3 golün yanı sıra bu alanda da liderliği sağlayan Mbaye Diagne oldu.

4: Sarı kırmızılı takımın defans oyuncusu Marcao maçın en çok top kapan ismi oldu. Marcao 4 kez top kaparak bu alanda liderliği sağladı.

5: Mbaye Diagne, Çaykur Rizespor kalesine 5 kez şut çekti ve bu şutların tamamı kaleyi buldu. Bu şutların 1 tanesi penaltı olmak üzere 3 tanesi gol oldu. 

5: Maçın en çok adam geçen ismi Fernando Boldrin oldu. Çaykur Rizespor oyuncusu 5 kez adam geçme denemesinin 4'ünden başarıyla çıktı. Galatasaray'da ise Marcao, Emre Akbaba ve Martin Linnes 2 kez adam geçerek Boldrini takip etti.

5: Rize deplasmanında en çok pas arası yapan isim Galatasaray'ın Cezayirli futbolcusu Sofiane Feghouli oldu. Feghouli toplam 5 kez pas arası yaptı.

10: Mücadelenin en fazla başarıyla top kapan ismi ev sahibi ekipten Fernando Boldrin oldu. Boldrin 10 kez başarıyla top kaptı. Galatasaray cephesinde ise Marcao 8 kez başarıyla top kaparak onu takip etti.

12: Maçın en çok hatalı pas atan ismi Çaykur Rizespor kalecisi Gökhan Akkan oldu. Tecrübeli file bekçisi 12 kez hatalı pas attı. Galatasaray cephesinde Sofiane Feghouli 10 kez hatalı pas atarak takımın bu alanda en çok hata yapan ismi oldu.

%97: Galatasaray'da en yüksek pas yüzdesini yakalayan Marcao attığı 88 pasın 85'ini başarıyla takım arkadaşlarına ulaştırdı. Marcao %97 oranında başarılı pasla oynadı.

104: Maçın en çok topla buluşan ismi Galatasaray'ın yıldız stoperi Marcao oldu. Marcao 90 dakika sahada kalıp 104 kez topla buluştu.

HAKEM İSTATİSTİKLERİ

1: Hakem çaldığı fauller sonucunda Fernando Boldrin'i 2. sarı karttan kırmızı kartla cezalandırarak oyun dışı bıraktı.

5: Maçın hakemi çaldığı faulleri toplam 5 kez sarı kartla cezalandırdı. Bu kartların 4 tanesi ev sahibi ekibe çıkarken 1 tanesi Galatasaray'dan itirazı sonucu kaleci Fatih Öztürk'e çıktı.

6: Hakem Atilla Karaoğlan'ın yardımcıları bu mücadelede toplam 6 kez ofsayt bayraklarını kaldırarak oyunu durdurdular. Çaykur Rizespor 5 kez ofsayta yakalanırken Galatasaray ise 1 kez ofsayta yakalandı.

18: Zorlu mücadelenin hakemi Atilla Karaoğlan toplam 18 kez faul düdüğünü çalarak maçı durdurdu. Her iki takım da 9'ar kez faul yaptı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0