STSL | Keyifsiz oyunun getirdiği 3 puan..

Galatasaray, Süper Lig'in 7. haftasında Ankaragücü'nü konuk etti. Pozisyon açısından kısır bir maç yaşanırken oynanan futbol izleyicilerin zaman zaman tepkilerine yol açtı. Sarı kırmızılı takım mücadeleyi Ryan Babel'in golüyle 1-0 kazanırken haftayı 3 puanla kapattı. Bu maçın hikayesini bir de sayılar ve istatistiklerle okuyalım..

3: Maçın en çok adam geçen ismi 7 adam geçme denemesinin 3 tanesinde başarılı olan Ryan Babel oldu.

4: Ali Şansalan, çaldığı faulleri tam 4 kez sarı kartla cezalandırdı. Bu kartların 3 tanesi Ankaragücü forması giyen futbolculara çıkarken 1 tanesini Galatasaray forması giyen Emre Taşdemir gördü.

8: Galatasaray, bu mücadelede toplam 8 kez defanstan başarıyla top uzaklaştırdı. Konuk ekip Ankaragücü bu alanda sarı kırmızılı ekibe üstünlük sağlayarak 13 kez defanstan top uzaklaştırdı. Maçın en çok top uzaklaştıran ismi 4 kez defanstan top uzaklaştıran Erdi Dikmen oldu. Galatasaray cephesinde 3 kez defanstan top uzaklaştıran Marcao bu alanda zirvede bulundu.

10: Zorlu mücadelede toplam 10 kez köşe vuruşu kullanıldı. Bu köşe vuruşlarının 7 tanesini Galatasaray kullanırken 3 tanesini Ankaragücü kullandı.

10: Maçın yan hakemleri bu mücadelede söz sahibi oldu. Toplam 10 kez ofsayt bayraklarını kaldıran hakemler, 9 kez Ankaragücü'ne ofsayt çalarken 1 kez Galatasaray'a ofsayt çaldı.

11: Maçın en çok ikili mücadele kazanan ismi 11 kez ikili mücadele kazanan Atakan Rıdvan Çankaya oldu. Galatasaray'da ise en çok ikili mücadele kazanan isim maça sonradan giren ve 9 kez ikili mücadele kazanan Arda Turan oldu.

13: Galatasaray, rakip kaleye toplam 13 şut çekti. Bu şutların 5 tanesi ceza sahası dışından çekilirken 3 tanesi kaleyi buldu. Ankaragücü, Okan Kocuk'un koruduğu kaleye toplam 7 şut çekti. Bu şutların 4 tanesi ceza sahası dışından çekilirken 1 tanesi kaleyi buldu. 

13: Sarı kırmızılı takım bu mücadelede 13 kez pas arası yaptı. Ankaragücü ise 14 kez pas arası yaparak bu alanda Galatasaray'ın önünde yer aldı. Maçın en çok pas arası yapan ismi 3 kez başarılı pas arası yapan Omar Elabdelloui oldu.

24: Maçın hakemi Ali Şansalan zorlu mücadelede toplam 24 kez faul düdüğünü çalarak oyunu durdurdu. Bu faullerin 10 tanesini Galatasaray yaparken 14 tanesini Ankaragücü yaptı. Maçın en çok faul yapılan ismi 3 kez faule maruz kalan Arda Turan oldu.

27: Galatasaray, rakip ceza sahasına toplam 27 kez orta açtı. Bu ortaların 8 tanesi isabeti bulurken sarı kırmızılı takım bu alanda %30 isabeti tutturdu. Ankaragücü, sarı kırmzılı takımın ceza sahasına toplam 18 kez orta açarken bu ortaların 3 tanesi hedefi buldu. 

%50: Galatasaray, top kapma başarısı alanında rakibinin gerisinde kaldı. Sarı kırmızılılar yaşanan mücadelelerin %50'sinden başarıyla top kaparak çıktı. Ankaragücü %58 oranında top kaparak bu alanda rakibine üstünlük sağladı. Maçın en çok top kapan ismi 6 kez başarıyla top kapan Atakan Çankaya oldu.

%52: Sarı kırmızılı takım ikili mücadele kazanma oranında rakibinin bir adım önünde oldu. Yaşanan ikili mücadelelerin %52'sini Galatasaray kazanırken %48'ini deplasman ekibi Ankaragücü kazandı. 

%57: Galatasaray, yaşanan hava topu mücadelelerinin %57'sini kazandı. Konuk ekip Ankaragücü ise %43 oranında hava topu kazanarak sarı kırmızılı ekibin gerisinde kaldı. Maçın en çok hava topu kazanan ismi 6 kez hava topu kazanan Christian Luyindama oldu.

%62: Galatasaray, Ankaragücü karşısında topa hakim bir oyun sergiledi. Sarı kırmızılı takım maç boyunca topa %62 oranında hakim olarak rakibinin bu alanda fazlasıyla önünde bulundu. Konuk ekip topa maç boyunca %38 oranında sahip olabildi.

78: Maçın en çok topla buluşan ismi 90 dakika sahada kalan ve 78 kez topla buluşan Christian Luyindama oldu.

%82: Sarı kırmızılı takım kazandığı maçlarda olduğu gibi bu maçta da yüksek bir pas isabeti yüzdesi sağladı. Galatasaray %82 oranında pas isabeti sağlarken Ankaragücü %70 oranında pas isabetiyle oynadı. 

%90: Maçın yüksek pas isabeti yakalayan ismi attığı 51 pası 46'sında isabet sağlayan ve %90 pas isabetiyle oynayan Taylan Antalyalı oldu. Taylan'ın ardından en yüksek pas isabeti yakalayan isim 50/56 pas isabetiyle oynayan ve %89 pas isabetiyle oynayan Etebo oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0