STSL | Yazı olmayan kural, atamayana atarlar!

Süper Lig'e verilen milli aranın ardından 9.hafta karşılaşmasında
Galatasaray evinde Kayserispor'u ağırladı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan ve tabir-i caizse tek kale oynayan Fatih Terim'in öğrencileri, futbolun yazılı olmayan kuralıyla bir kez daha yüzleşerek sahadan 2 puan kaybederek ayrıldı. Galatasaray'ın tek golünü Mbaye Diagne penaltıdan kaydederken, konuk ekibin tek sayısını da maçta ilk ve tek isabetli şutu çeken Gustavo Campanharo kaydetti. 

Milli arada yaşanan koronavirüs hastalıkları ve sakatlıklar nedeniyle Galatasaray mücadeleye Fatih Öztürk - Martin Linnes, Marcao, Ryan Donk, Marcelo Saracchi - Taylan Antalyalı, Emre Akbaba, Emre Kılınç - Sofiane Feghouli, Oğulcan Çağlayan ve Mbaye Diagne ilk onbiriyle başladı. Topun kontrolünü ilk dakikalarda eline alan takımımızda sağ kanatta bulunan Martin Linnes, ceza sahası merkezine ortasını gönderdi. Sofiane Feghouli'nin röveşata denemesi kaleci Silviu Lung'un kucağında kaldı. Sol kanatta Marcao'yu gerisinde bırakan Lennon'ın pasında ceza sahasında topla buluşan Campanharo'nun vuruşu, sol direğin dibinden auta çıktı. Ryan Donk'un ara pasıyla savunma arkasına sarkan Emre Akbaba, kaleci Lung ile karşı karşıya kaldı. Emre'nin önemli gol pozisyonda yaptığı vuruşu Lung çeldi ve ardından Kayseri savunması tehlikeyi uzaklaştırdı. Martin Linnes'in pasıyla tekrar ceza sahasında topla buluşan Sofiane Feghouli'nin vuruşu zayıf kaldı ve kaleci Lung topsa sahip oldu. Savunmadan seken topla Emre Akbaba ceza sahasının sol çaprazında tekrar tehlikeli bir pozisyona girdi. Onun sert vuruşu yan ağlara çarparak dışarıya çıktı. Kaleyi sağ çaprazdan gören bölgeden kazandığımız serbest vuruşta Emre Kılınç topu uzak direğe doğru kesti. Bu müthiş ortada demarke bulunan Mbaye Diage, yakın direğe doğru kafa vuruşunu yaptı. Kaleci Lung topu son anda kornere çeldi. Emre Kılınç bir önceki pozisyona benzer bir şekilde, tekrar serbest vuruşu arka direğe başarılı bir şekilde ortaladı. Bu sefer Ryan Donk gelen ortaya yükselerek kafa vuruşu yaparken, direk gole geçit vermedi. Ardından savunmaya çarpan topla takımımız korner kazandı. Martin Linnes'in sağ kanattan kestiği ortayı ceza sahasının solunda kontrol eden Emre Kılınç'ın dar açıdan sert vuruşunu kaleci Lung kurtardı.  Diagne mükemmel bir şekilde topu saklayarak Oğulcan Çağlayan'a topu aktardı. Oğulcan bekletmeden savunma arkasına koşu yapan Feghouli'yi gördü. Ceza sahasının sağından kaleyi deneyen Feghouli'nin vuruşunu kaleci kornere çeldi. Seri paslaşmalar sonrasında Kayseri kalesine yaklaşan takımımızda Feghouli uzaktan kaleyi denedi. Top direğin üzerinden dışarıya gitti. Emre Akbaba ile Linnes arasında paslaşmalar sonunda çizgiye inen Linnes, Diagne'ye ortaladı. Diagne'nin vuruşunda Lung topu ayağıyla çelmeyi başardı. 

Karşılaşmanın ilk yarısının son dakikasında Kayserispor kalecisi Lung sakatlanarak ikinci yarıda yerini İsmail Çipe'ye bıraktı. İkinci yarının ilk 10 dakikalık sekansında konuk ekip oyuna ortak olmaya çalışırken, Galatasaray bir kez daha oyuna ağırlığını koymaya başladı. Taylan'ın pasında sol kanatta topla buluşan Emre Akbaba, bekletmeden ceza sahasına kat eden Oğulcan Çağlayan'a ortaladı. Oğulcan'ın dokunuşu kaleci İsmail Çipe'de kaldı. Baskılarımızı artırdığımız bu dakikalarda (55-60 arası) Marcelo Saracchi'nin soldan ortasını savunma uzaklaştırdı. Ceza yayında dönen topu kontrol eden Taylan'ın vuruşunu kaleci İsmail iki hamlede kontrol etti. Muğdat Çelik, ceza sahası içinde topa sahip olmaya çalışan Linnes'e faul yapmasının ardından hakem oyunu durdurdu. VAR incelemesi sonrasında lehimize penaltı kararı çıkarken Muğdat Çelik ikinci sarı kartını gördü ve oyundan ihraç edildi. Beyaz noktaya topu diken Mbaye Diagne, topu ve kaleciyi farklı köşelere göndererek skoru 1-0'a getirdi! Sofiane Feghouli'nin sağ merkezden içeriye gönderdiği ortada boştaki Emre Akbaba sol köşeye kava vuruşunu yaptı. İsmail Çipe soluna atlayarak topu tek hamlede kontrol etti. Takımımızda Marcelo Saracchi yerine Emre Taşdemir, Oğulcan Çağlayan yerine Peter Etebo, Emre Akbaba yerine ise Ali Yavuz Kol oyuna dahil edildi. Sol çizgiden kullanılan taç atışında Kayserispor Aziz Behich ile ceza sahamıza ortaladı. Ryan Donk'un kafasından dönen topa ceza yayında Campanharo çok sert vurdu ve Fatih Öztürk'ün bakışları sonrasında top filelerimize giderken maça da 1-1'lik eşitlik geldi. Ali Yavuz Kol'un güzel bir kontrolle soldan kat eden Emre Taşdemir'e pas vermesiyle atağa kalktık. Emre'nin Diagne'ye ortasında onun kafasını İsmail Çipe güçlükle çıkardı. Ömer Bayram'ın kullandı kornerde ön direğe atak yapan Marcao kafa vuruşunu yaptı. Top yandan auta çıktı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0