2020 yılında Galatasaray'da yaşanan unutulmaz olaylar!

galatasaray 2020

Yılın son günü olan 31 Aralık tarihine geldik. Bu gece yeni yıla girmenin heyecanı ve sevinci yaşanırken şüphesiz 2020 yılı hepimizin hayatında unutulmayacak bir yıl oldu. Koronavirüs nedeniyle evlerde kaldığımız yılda birçok olumsuz durum da yaşandı. Galatasaray için de 2020 yılı inişli, çıkışlı bir yıl olarak geride kaldı. FCN Blog olarak sizler için Galatasaray'ın futbolda 2020 yılından öne çıkan gelişmelerini derledik.

RİZE BERABERLİĞİYLE BAŞLADI, TRABZON GALİBİYETİYLE BİTTİ

Galatasaray 2020 yılının ilk resmi maçında Türkiye Kupası'nda Çaykur Rizespor'a konuk oldu. Karşılaşma Emre Akbaba ve Boldrin'in karşılıklı golleriyle 1-1 tamamlandı. Cimbom, 2020'nin son maçında ise Trabzonspor'a konuk oldu ve deplasmandan Arda Turan ile Oğulcan Çağlayan'ın golleriyle 2-0 galip ayrılarak yılı zaferle bitirdi. 

39 MAÇTA 22 GALİBİYET, 70 GOL 

Galatasaray 2020 yılında Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi elemelerinde toplam 39 karşılaşmaya çıktı. Cimbom bu maçlarda  22 galibiyet elde ederken, 9 kez sahadan mağlup ayrıldı. 8 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Galatasaray bu maçlarda 70 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 40 gol gördü.

Galatasaray 2020 yılında ligde oynadığı karşılaşmalarda ise toplam 58 puan topladı. Sarı-kırmızılılar bu puanla 60 puan toplayan Beşiktaş'ın ardından ligde en çok puan toplayan takım oldu. 

galatasaray

KADIKÖY'DE TARİHİ ZAFER

2019-2020 sezonunda 23 Şubat'ta Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray, Kadıköy'de Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Fatih Terim'in cümle aleme taktik dersi verdiği maçta Galatasaray baştan sona üstün bir oyun oynayarak derbide rakibini 3-1 mağlup etti ve 20 yıllık seriye son noktayı koydu. Cimbom'da tarihi galibiyetin gollerini Ryan Donk, Radamel Falcao ve Henry Onyekuru attı. 

FATİH TERİM, ALBAYRAK VE YUSUF GÜNAY KORONAVİRÜSE YAKALANDI

2020 yılında ortaya çıkan ve dünyayı saran korona virüs vakaları Galatasaray'da da görüldü. İkinci Başkan Abdurrahim Albayrak, Başkan Yardımcısı Yusuf Günay ve Teknik Direktör Fatih Terim, korona virüse yakalandı. Albayrak, Günay ve Terim daha sonra bu hastalığı atlattı.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, 2020 yılında birçok sağlık sorunu yaşadı. Başkan Cengiz, yaşadığı çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle mayıs ayında önce beyin sonra da mide ameliyatı geçirdi. Başkan Mustafa Cengiz'e bu vesileyle geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.  

COVID-19 NEDENİYLE LİGLER ERTELENDİ, ŞAMPİYONLUK KAÇTI

Galatasaray, 2020 yılında lige inanılmaz bir giriş yapmış ve 8 galibiyet - 2 beraberlikle 10 maçlık yenilmezlik serisi yakalamıştı. Şampiyonluk yarışında en büyük favori konumuna gelen Galatasaray'da COVID-19 salgını nedeniyle liglerin ertelenmesiyle her şey tersine döndü. 14 Haziran'da lige dönen Galatasaray, Rize deplasmanında 2-0 yenilirken ligin kalanında ise 8 maçta sadece 1 galibiyet alabildi ve 4 kez yenildi. 

muslera-rize

MUSLERA SAKATLANDI

Rize deplasmanı iyi giden sezonda rüzgarın tersine gitmesine giden maç oldu. Sarı-kırmızlılar sahadan 2-0 mağlup ayrılmasının yanında kaleci Fernando Muslera ve Florin Andone'nin sakatlıklarıyla ikinci oyuncuyu da kaybetti. Sağ tibia ve fibulasında kırık oluşan Muslera daha sonra ameliyatı edildi.

AVRUPA'DA 100. ZAFER GELDİ ANCAK ERKEN VEDA YAŞANDI...

Galatasaray, 2020-2021 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'ne elemelerden başladı. Cimbom 2. Eleme Turu'nda Azerbaycan ekibi Neftçi Bakü'yü 3-1 yenerek Avrupa Kupaları'nda 100. galibiyetini aldı.  3. Eleme Turu'nda da Hırvat temsilcisi Hajduk Split'i eleyen Galatasaray, play-off turunda ise Rangers'a 2-1'lik skorla elendi ve Avrupa'ya erken veda etti. 

ARDA TURAN GERİ DÖNDÜ

Galatasaray'da 3 yıldır transfer gündeminde yer alan Arda Turan takvim yaprakları 5 Ağustos 2020'yi gösterdiğinde sarı-kırmızılı camiaya geri döndü. 2011-12 sezonunda Atletico Madrid'e 13 milyon euro karşılığında transfer olan Arda, 9 yıl sonra parçalı formayı üzerine geçirdi. 

2020 YILINI GALATASARAY LİDER TAMAMLADI

2020-2021 sezonunda Süper Lig'in 15. haftasında Trabzonspor'u mağlup eden Galatasaray, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna yükseldi. Alanyaspor'un puan kaybetmesiyle de sarı-kırmızılılar 2020 yılını lider olarak tamamladı. Sarı-kırmızılılar ayrıca en az gol yiyen takım olarak seneyi kapadı.

SPOR CAMİASINDA ÜZÜCÜ KAYIPLAR

2020 yılında genel spor camiasında ise büyük üzüntü yaratan kayıplar yaşandı. NBA'in efsane ismi Kobe Bryant'ın hayatını kaybettiği yılda sonrasında futbol tarihinin en büyük isimlerinden biri olan Maradona da hayata gözlerini yumdu. Yılın son ayında ise Trabzonspor ve Galatasaray'da büyük işler başarmış olan Türk Futbol tarihinin efsane isimlerinden Özkan Sümer'i kaybettik. Tüm kayıplar için başımız sağolsun, vefat edenlerin ailelerine de taziye mesajlarımızı iletiyoruz. 

FCN Blog YouTube kanalına abone olmayı unutmayın; buraya tıklayarak kanalımıza ulaşabilir ve abone olabilirsiniz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0