STSL | Düşüş!

Süper Lig'de geçtiğimiz haftayı bay geçtikten sonra hafta içerisinde kupada üst tura yükselen Galatasaray, ligin 13. haftasında deplasmanda Fatih Karagümrük'e konuk oldu. Rakibi karşısında mücadeleyi penaltıdan bulduğu gol dışında isabetli şut çekemeden tamamlayan Galatasaray sahadan 2-1 mağlup ayrılırken, karşılaşmanın 68. dakikasında Fatih Terim kırmızı kart gördü. 

Karagümrük deplasmanında Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim haftalardır kazanan ilk 11'de zorunlu olarak iki değişiklik yaptı. Koronavirüs testleri pozitif çıkan Fatih Öztürk ve Emre Taşdemir'in forma giyemediği karşılaşmada takımımız sahada Okan Kocuk - Martin Linnes, Ryan Donk, Marcao, Marcelo Saracchi - Taylan Akbaba, Emre Kılınç, Sofiane Feghouli - Emre Akbaba, Oğulcan Çağlayan ve Mbaye Diagne onbiriyle çıktı. Rakibi karşısında oyunun ilk dakikalarında Oğulcan Çağlayan ile gole yaklaşan Galatasaray, takip eden süreçte oyunun ilk 15 dakikalık sekansında rakibinin baskısını kıramadı. Ev sahibi ekip ön alanda hücum presle başlattığı oyunda, Galatasaray'ın takım olarak savunmada yaptığı hataları değerlendirerek pozisyonlara girdi. Karşılaşmanın 12. dakikasında ev sahibi takımın paslaşarak kullandığı kornerde içeriye açılan ortada Koray Altınay altı pas içerisinde dönerek vuruşunda topu ağlara gönderse de, VAR'dan gelen ofsayt uyarısı sonrasında gol iptal edildi. Bu pozisyonun ardından iki takım adına net bir gol fırsatı olmazken, Galatasaray mücadelede ilk yarının son 5 dakikasında rakip kaleye 3 şut girişiminde bulundu. Ancak bu şutlarda herhangi bir tehlike yaratılması bir kenara, Karagümrük kalecisi Viviano'nun üzerine giden şutlarda İtalyan kaleci başarılıydı. Galatasaray bu sezon ilk kez bir maçın ilk yarısında rakip kaleye isabetli şut atamadan tamamlaması devrenin özeti olarak yorumlanabilir.

İkinci yarıda iki takımda da herhangi bir değişiklik olmazken, Karagümrük maça oldukça hızlı başladı ve 15. saniyede golü buldu. Santranın ardından sol tarafa doğru oynanılan uzun topta Alpaslan topla buluşup, ceza sahasına doğru ortaladı ve Ndao altı pas üzerinden plase şutunda topu ağlarla buluşturdu. İkinci yarının hemen başında yenen golde dikkat çeken nokta Galatasaray'daki iki bekin savunma arkasına adam kaçırması olurken, Karagümrük ikinci devreye golle başlamış oldu. Golün ardından Galatasaray ilk olarak ikinci bölgede oyuna ortak olurken, rakip kalede de tehlikeler yarattı. Terim'in öğrencileri mücadelenin 48. dakikasında Mbaye Diagne; 50. dakikasında Sofiane Feghouli ve 56. dakikada Ryan Donk'un girdiği pozisyonlarda aradığı golü bulamadı. Karşılaşmanın 68. dakikasında Martin Linnes'e yapılan faul sonrasında maçın hakeminin "devam" kararı vermesiyle saha içi ve kenar yönetim bir anda karıştı. Yaşananların ardından teknik direktör Fatih Terim kırmızı kartla oyundan ihraç edilirken, kaptan Arda Turan sarı kart gördü. Bu pozisyonun ardından oyun oldukça gerilirken, iki takım oyuncularının faulleri de sıklaşmaya ve sertleşmeye başladı. Mücadelede dakikalar 88'i gösterdiğinde Feghouli'nin sağ taraftan getirdiği topta Diagne'den önce savunma ayak koydu ve kornere gitti. Dakikalar 90+3'ü gösterdiğinde ceza sahası çevresindeki sahipsiz topu kazanan Ali Yavuz Kol, penaltı noktası üzerindeki Diagne'ye verdi. Senegalli oyuncu ilk vuruş denemesinde rakip savunmaya takılırken, pozisyonun devamında rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve penaltı kararı geldi. Penaltıda topun başına geçen Diagne kaleciyi ve topu ayrı köşelere göndererek skoru 1-1'e getirdi. Karşılaşmada dakikalar 102'i gösterdiğinde tüm hatlarıyla rakip yarı alana hücum eden Galatasaray, savunmasında verdiği açık sonrasında Mevlüt Erdinç'in yaklaşık 50 metre top sürmesinin ardından kaleciyle karşı karşıya pozisyonda skoru 2-1'e taşıdı. Karşılaşmanın son pozisyonundan sonuç bulamayan Galatasaray, ligde 6 maç sonra yenilgiyle tanıştı. 

Mücadelenin son düdüğünün gelmesinin ardından Marcao kırmızı kart gördü. 

FCN Blog'da Maraton'un yeni bölümününde Karagümrük maçının teknik ve taktik analizi yapıldı! Galatasaray'a yenilgiyi getiren sebepler neydi? Maraton'un yeni bölümünü izlemeyi unutmayın! 


Futboldaki son gelişmeler için tıklayın!   

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0