ZTK | Keyifsiz oyuna rağmen kazasız geçiş..

Süper Lig'de hafta sonunu maç yapmadan geçen Galatasaray, mücadele ettiği Ziraat Türkiye Kupası'nda beşinci tur karşılaşmasında Darıca Gençlerbirliği'ni evinde ağırladı. Koronavirüs rahatsızlığı nedeniyle bir süredir takımdan uzak kalan isimlerin şans bulduğu karşılaşmada Younes Belhanda'nın penaltıdan bulduğu golle sahadan 1-0 galip ayrılan Galatasaray'da ortaya konulan futbol pek keyif vermese de, tek maçlık eleminasyon sisteminde sürpriz yaşanmaması sevindirdi.

Ligde uzun bir süredir üstüne koyarak ilerleyen ve yeni bir oyun sistemine geçiş yapan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim zorlu fikstür öncesinde tüm oyuncularının hazır hale gelmesini düşünerek önemli bir rotasyon yapmayı tercih etti. Darıca Gençlerbirliği karşısında sahaya Okan Kocuk - Şener Özbayraklı, Emin Bayram, Christian Luyindama, Omar Elabdellaoui - Etebo, Younes Belhanda, Ömer Bayram, Arda Turan, Jesse Sekidika ve Ali Yavuz Kol onbiriyle başlayan Galatasaray, rakibi karşısında ilk dakikadan itibaren oyunu rakip yarı sahaya ve hatta rakip ceza sahasına yıkarken aradığı golü bulamadı. Maçın ilk dakikalarında Ali Yavuz'un bireysel olarak yarattığı bazı pozisyonların yanı sıra Belhanda'nın nefis pasında Arda Turan kaleciyle karşı karşıya pozisyonu değerlendiremedi. Mücadelenin ilk yarısı sona ermek üzereyken Jesse Sekidika sağ taraftan ceza sahasına girmek için hareketlendiğinde rakibinin müdahalesi sonrasında yerde kaldı ve maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına gelen Younes Belhanda topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek devrenin skorunu belirledi. 

Mücadelenin ikinci yarısında ciddi anlamda rakip kalede herhangi bir tehlike yaratamayan Galatasaray, ilk yarıda aldığı skoru korumayı başararak sahadan galip ayrılarak kupada adını bir üst tura yazdırdı. 


FCN Blog'un kendine has programı Maraton'un yeni bölümünü kaçırmayın! 


Futboldaki son gelişmeler için tıklayın!  

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0