Sarayın Sultanları kritik deplasmandan galibiyetle ayrıldı!

Geçtiğimiz hafta içinde Fenerbahçe ile karşılaşan ve sahadan mağlup ayrılarak liderlik yolunda yara alan Galatasaray kadın basketbol takımımız, 15. hafta mücadelesinde OGM Ormanspor'a konuk oldu. Dedesinin vefatı üzerine ülkesine gittiğini ve dönmeyeceğini açıklayan Courtney Williams maç kadrosunda yer almadı. 

Karşılaşmaya Asena Yalçın - Pelin Bilgiç - Sude Yılmaz - Anete Steinberga - Mercedes Russell beşiyle başlayan sarı kırmızılılar, ilk sayılarını Russell ile buldu. İlk bölümde iki takım da skor bulmakta hayli zorlanırken, çeyreğin ilk 5 dakikası 9-4 Galatasaray üstünlüğüyle geçildi. Cansu Köksal'ın üç sayılık isabetiyle farkı 9'a kadar çıkaran takımımız, ilk çeyreği 21-12 önde geçti. İkinci çeyreğe Mısra ve Pelin'in orta mesafe isabetiyle başlayan sarı kırmızılılar, Pelin'in basket faulü ile farkı 13'e kadar çıkardı. Çeyrek boyunca üstünlüğünü koruyan takımımız ilk yarıyı da 45-28 önde kapattı. 


İkinci yarıya da maça başladığı beşle başlayan Sarayın Sultanları, çeyreğe istediği gibi başlayamayınca rakibinin 0-8'lik serisine engel olamadı ve fark tek haneye indi. Çeyrekteki ilk saha içi basketini Quanitra'nın turnikesi ile bulan sarı kırmızılılar, bu periyodun son 5 dakikasına ise 48-36 önde girdi. Rakibine karşı hücum etmekte oldukça zorlanan takımımız, Cansu'nun üçlüğü ile krizden çıktı. Üçüncü çeyrek 53-44 Galatasaray üstünlüğü ile geçildi. Son çeyreğe Hruscakova'nın üç sayı isabetiyle başlayan sarı kırmızılılar, son 5 dakikaya ise 60-54 önde girdi. Rakibine karşı skor bulmakta zorlanmaya devam eden takımımız, savunmada sağlam kaldı ve farkı korumayı başararak mücadeleyi 67-56 kazandı. Takımımız böylece 15. maçında 13. galibiyetini elde etti. 

Takımımızın istatistikleri ise şu şekilde oluştu...

Pelin Bilgiç 27 sayı, 8 ribaund, 4 asist

Kuanitra Holingsvorth 9 sayı, 3 ribaund

Asena Yalçın 7 sayı, 4 ribaund, 6 asist

Cansu Köksal 6 sayı, 2 ribaund, 1 asist

Mercedes Russell 6 sayı, 4 ribaund, 1 asist

Anete Steinberga 5 sayı, 8 ribaund

Zofia Hruscakova 5 sayı, 3 ribaund, 1 asist

Mısra Albayrak 2 sayı, 2 asist

FCN Blog YouTube kanalına abone olmayı unutmayın; buraya tıklayarak kanalımıza ulaşabilir ve abone olabilirsiniz! 

Bench Arkası'nın yeni bölümünde Galatasaray kadın basketbol takımında Courtney Williams'ın ayrılma ihtimali ve kadroda gerçekleşecek olan değişikliklerden bahsetmiştik! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0