STSL | Çöküş..

Süper Lig'de sezonun 17. maç haftasında Konyaspor ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray, rakibi karşısında beklenmedik bir mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Eksik ve cezalılar olmak üzere toplamda 7 oyuncusundan yoksun bir şekilde sahaya çıkan Terim'in öğrencileri rakibi karşısında 4-3'lük mağlubiyetle zirveden uzaklaştı. 

Geçtiğimiz hafta evinde oynadığı Antalyaspor karşılaşmasında 90 dakika boyunca rakibini açamayan ve golsüz eşitlikle sahadan ayrılan Galatasaray, aynı zamanda sarı kart sınırında bulunan Arda Turan, Marcao'nun yanı sıra kırmızı kart gören Emre Kılınç ve karşılaşmada sakatlanan Radamel Falcao'yu da kaybetmişti. Konya deplasmanında ideal ilk 11'inden toplam 7 kişiden mahrum kalan takımımız zorlu mücadeleye Okan Kocuk - Martin Linnes, Marcao, Ryan Donk, Marcelo Saracchi - Taylan Antalyalı, Emre Akbaba, Younes Belhanda, Ömer Bayram, Oğulcan Çağlayan ve Mbaye Diagne onbiriyle çıktı. 

Mücadelenin ilk etkili atağını ev sahibi Konyaspor gerçekleştirirken, 7. dakikada Cikalleshi'nin tehlikeli bölgeye ortasında Luyindama kademeye girerek topu kornere gönderdi. İlk yarım saat dolmak üzereyken sol taraftan gelişen atakta Saracchi'nin ortasında Emre Akbaba rövaşata denedi ancak isabetsizdi.. Galatasaray dakikalar 36'ı gösterdiğinde ön alanda yaptığı hücum presle topu kazandı ve Ömer Bayram ile başlayan atak sağ tarafta Emre Akbaba'nın da katılımıyla olgunlaştı. Ancak tehlikeli bölgede Diagne istediği vuruşu yapamayarak atağı öldürdü. Karşılaşmada normal sürenini 40. dakikasında sağ kanattan etkili gelen Skubic'in ortasında Daci topu ağlara gönderdi. Yan hakemin ofsayt uyarısının ardından yapılan VAR incelemesinde golün geçerli olduğu kararı verildi ve ev sahibi ekip maçta 1-0 öne geçti. İlk yarının son dakikalarında Luyindama'nın savunma arkasına attığı topta Diagne kaleciyle karşı karşıya pozisyonu değerlendiremedi. İlk yarının uzatma dakikalarında savunma arkasına atılan topla Daci ceza sahasına girdi ve yerde kaldı. Maçın hakemi ilk başta penaltı kararına hükmetse de, VAR'dan gelen uyarı sonrasında pozisyonun ofsayt olduğu gerekçesiyle penaltı kararı iptal edildi. Bu pozisyonun hemen akabinde Emre Akbaba'nın başlattığı atakta sağ tarafta Oğulcan Çağlayan yerden nefis bir orta açtı ve Mbaye Diagne tek vuruşla topu ağlara gönderdi. Senegalli oyuncu golden sonra yılbaşı akşamı havai fişek patlaması sonrasında gözünden yaralanan Omar Elbadellauoi'nin formasını kaldırarak sevincini yaşadı. Bu gol aynı zamanda devrenin de skorunu belirledi; 1-1.

Karşılaşmanın ikinci yarısında iki takımda da herhangi bir değişiklik olmazken, başlama vuruşunun ardından Martin Linnes'in markajından kurtularak sol kanattan Guilherme ortaladı ve Daci plaseyle topu ağlarla buluşturdu. Karagümrük maçında da buna benzer bir gol yiyen Galatasaray, ikinci yarının ilk 45 saniyesi içinde ikinci kez kalesinde golü gördü. Golün ardından dakikalar 50'i gösterdiğinde Ömer Bayram'ın ortasında Oğulcan Çağlayan net pozisyonda kafa vuruşundan yararlanamadı. Oğulcan'ın yararlanamadığı pozisyonda iki dakika sonra ise Younes Belhanda ceza sahası dışında topla buluşurken önünü açarak şut imkanı yarattı ancak şutu farklı şekilde dışarıya gitti. Galatasaray adına dakikalar 68'i gösterdiğinde Ömer Bayram ve Marcelo Saracchi kenara gelirken, Emre Taşdemir ve Emin Bayram oyuna dahil oldu. Bu değişikliğin ardından üçlü savunma düzenine geçen ve tabir-i caizse 3-5-2 oynamaya başlayan Galatasaray, aradığı beraberlik golünü 75. dakikada kazandığı penaltı vuruşunda kaydetti. Diagne'nin karambol oluşturduğu pozisyonda Martin Linnes rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve Norveçli oyuncu takımına penaltı kazandırdı. Penaltıda topun başına geçen Diagne rakip kaleciyi geçemezken, VAR'dan gelen uyarı sonrasında penaltıda kalecinin çizgi ihlali yaptığı belirtildi ve Senegalli golcü bir kez daha topun başına geçt. Mbaye Diagne ikinci penaltısında kaleciyi ve topu ayrı köşelere göndererek skora tekrardan eşitliği getirdi. Eşitlikten sadece 3 dakika sonra Luyindama'nın ceza sahasında rakibine yaptığı müdahale penaltıya sebebiyet verdi ve Uğur Demirok takımını bir kez daha öne geçiren golü kaydetti. Bu golün ardından tüm hatlarıyla rakip yarı alana yüklenen Galatasaray, dakikalar 90+2'i gösterdiğinde Shengelia'nın ortasında bomboş durumdaki Artem Kravets'in golüyle 4-2 geriye düştü. Dakikalar 90+5'i gösterdiğinde Galatasaray adına hücumda Ryan Babel etkili bir şut attı ve kaleciden dönen topu Oğulcan Çağlayan tamamlayarak farkı tekrardan 1'e indirdi. Galatasaray adına mücadelenin son dakikasında Martin Linnes yerine Şener Özbayraklı ve Ryan Donk yerine Kerem Aktürkoğlu oyuna dahil oldu ancak bu değişiklik herhangi bir şeyi değiştirmedi. 

Galatasaray ligde uzun bir aradan sonra bir kez daha mağlubiyetle tanışırken, Süper Lig'de bu sezon ilk kez kalesinde 4 gol gördü. 

Galatasaray'da sezon başında transfer listesinin basına sızması ve Fatih Terim - Mustafa Cengiz arasında yaşanan gerilimi sosyal medyanın sevilen ismi Tansel Taşanlar yorumladı.  Yaşananları öğrenmek için yayınımızı izlemeyi ve kanalımıza abone olmayı unutmayın! 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0