STSL | Son dakikada Ryan Babel!

Süper Lig'de ilk yarının son maçında Galatasaray deplasmanda Yeni Malatyaspor'a konuk oldu. Oldukça kötü bir zeminde oynanılan karşılaşmada takımımız sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılırken, takımımıza galibiyeti getiren gol 88. dakikada Ryan Babel'den geldi. Galatasaray'ın maç genelinde ortaya koyduğu etkisiz ve isteksiz futbol tepki çekti. 

Hafta içerisinde Denizlispor karşısında evinde farklı bir galibiyet alan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim kazanan ilk onbirini bozmadı. Malatya'da oldukça kötü ve patates tarlasından hallice bir zeminde oyuncular koşarken bile sorun yaşarken, iki takım adına maçın ilk bölümü oldukça durgun bir şekilde geride kaldı. Mücadelede dakikalar 23'ü gösterdiğinde Sofiane Feghouli bir pozisyon sonrasında sağ baldırını tutarak kendisini yere bırakırken, Cezayirli oyuncu sakatlığı sebebiyle kenara geldi ve Emre Kılınç oyuna dahil oldu. Emre oyuna girer girmez bir dakika sonra sol taraftan Arda'nın kestiği ortada kafa vuruşunda az farkla dışarıya vururken, Galatasaray adına maçtaki en ciddi tehlikenin bu olduğunu söylemek mümkün.. Dakikalar 29'u gösterdiğinde Arda soldan topu getirdi ve ceza sahası çizgisinin üzerindeki Emre Akbaba'ya pasını bıraktı ancak Emre Akbaba topu kontrol edemedi. Dönen topta Arda bu sefer tek pasta sol tarafta Babel'i savunma arkasına sarkıtmak istedi ancak Hollandalı oyuncu bu pası beklemeyince atak olgunlaşmadan sonlandı. Tecrübeli oyuncu pozisyon sonrasında hem Emre'ye hem de Babel'e tepki gösterdi. Galatasaray adına ilk yarının son 15 dakikalık bölümünde herhangi bir tehlikeli pozisyon olmazken, Malatyaspor adına da Umut Bulut'un kaleye şut denemesi dışında herhangi bir pozisyonu olmadı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz ve pozisyonsuz bir şekilde sona erdi. 

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ikinci yarı öncesinde herhangi bir değişiklik yapmadan, ikinci 45 dakikaya başladı. İkinci devrenin ilk tehlikeli atağı Galatasaray'dan geldi ve derinlemesine atılan topta Emre Kılınç altı pasa çevirirken savunma kademeye girerek topu kornere gönderdi. Mücadelenin ikinci yarısı genel itibariyle oldukça düşük bir tempoda geçerken, iki takım adına herhangi bir pozisyon olmadı. Dakikalar 71'i gösterdiğinde Arda'nın şık pasında ceza sahasına giren Belhanda'nın ortasına savunma ayak koydu ve ters vuruş kornere gitti. Maçtaki tüm kornerler ve duran toplarda olduğu gibi ön direğe açılan ortayı savunma karşıladı. Dakikalar 73'ü gösterdiğinde Galatasaray'da ikinci değişiklik gerçekleşti ve günün başarılı isimlerinden Arda Turan'la birlikte Younes Belhanda kenara gelirken, Kerem Aktürkoğlu ve Jesse Sekidika oyuna dahil oldu. Galatasaray adına günün en çok eleştirilen ve etkisiz isimlerinden birisi olan Emre Akbaba mücadelenin 84. dakikasında kenara gelirken, Luyindama'nın oyuna dahil olmasıyla birlikte Ryan Donk forvete geçti. Bu değişiklik sonrasında Galatasaray adına gerçekleşen ilk atakta Kerem Aktürkoğlu sol kanatta ayakta kaldı ve topu ileriye taşıdı. Bozuk zemine rağmen topu yarı sahaya taşıyan genç oyuncu pasını Ryan Donk'a çıkarttı ve Hollandalı oyuncu topu çok iyi saklayarak sağ taraftaki takım arkadaşı Ryan Babel'e bıraktı.. Babel ikinci yarıdaki ilk ve tek isabetli şutumuzda zeminin de yardımıyla topu ağlarla buluşturdu ve Galatasaray mücadelenin 88. dakikasında 1-0 üstülük sağladı! Karşılaşmanın sonuna en az 5 dakika eklenirken, iki takım adına herhangi bir pozisyon olmadı ve mücadele bu skorla tamamlandı. 

FCN Blog'un birbirinden önemli konukları ağırladığı konsepti Eski Açık'ın bu haftaki konuğu Galatasaraylı kimliğiyle tanınan, yazar Mahir Şanlı'ydı. 👇

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0