Süper Lig: Sezonun kırılma anı ve galibiyeti!

Galatasaray, ligin 25. haftasında sezonun flaş ekiplerinden Alanyaspor'a konuk oldu. Özellikle ilk yarıdaki hakem kararlarının damga vurduğu maçtan 3 puanla ayrılmasını bilen sarı kırmızılı kulüp 3 puanı Emre Kılınç'tan gelen tek golle kazandı. Alınan bu skorla liderliğini devam ettiren Galatasaray haftayı kayıpsız geçti. Bu zorlu maçın hikayesini bir de sayıların ve istatistiklerin diliyle okuyalım..

3: Takımlar bu zorlu maçta toplam 3 kez ofsayta yakalandılar. Ofsayt bayraklarının 2 tanesi Alanyaspor'a, 1 tanesi Galatasaray'a kalktı.

6: Zorlu mücadelenin en fazla adam geçen ismi Alanyaspor forması giyen Davidson oldu. Davidson 10 adam geçme denemesinin 6 tanesinden başarıyla çıktı. 

7: Sarı kırmızılı takım 7 kez pas arası yaparak rakibinin gerisinde kaldı. Ev sahibi takım 12 kez pas arası yaptı. 

8: Galatasaray, Alanyaspor'un kalesine maç boyunca toplam 8 kez şut çekti. Bu şutların 2 tanesi ceza sahası dışından çekildi. Çekilen şutların 1 tanesi kaleyi buldu ve o da gol oldu. Alanyaspor ise Fernando Muslera'nın koruduğu kaleye toplam 24 şut çekti. Bu şutların 9 tanesi ceza sahası dışından çekilirken 6 tanesi kaleyi buldu. Maçın en çok isabetli şut çeken ismi, çektiği 3 şutun 2'si kaleyi bulan Steven Caulker oldu.

9: Sarı kırmızılılar, Alanyaspor ceza sahasına toplam 9 kez orta açtı. Bu ortaların 4 tanesi hedefi bulurken %44 oranında isabet yüzdesi sağlandı. Alanyaspor ise Galatasaray ceza sahasına toplam 32 kez orta açtı ve bu ortaların 9 tanesi hedefi buldu ve %41 oranında isabet sağlandı.

13: Maçın korner istatistiklerinde büyük bir fark göze çarptı. Kullanılan 13 kornerin 12 tanesini Alanyaspor kullanırken sadece 1 tanesini Galatasaray kullandı. 

%28: Maçın en çok dikkat çeken ayrıntısı takımların topla oynama yüzdesi oldu. Sarı kırmızılı takım alışılagelmişin dışında bir futbol sergiledi. Özellikle ikinci yarıda ki rakibi Alanyaspor'a bırakmalı oyun planı sarı kırmızılı takım taraftarlarını şaşırttı. Bu nedenle 90 dakika boyunca %28 oranında topla oynayan bir Galatasaray izlenildi. Ev sahibi Alanyaspor ise %72 oranında topla oynayarak dikkat çekti. Alanyaspor %70'in üzerinde topla oynadığı 6 maçın 5'inden mağlubiyetle 1'inden beraberlikle ayrıldı.

30: Galatasaray, defanstan toplam 30 kez top uzaklaştırdı. Genel ortalamanın fazlasıyla üstünde bulunan bu sayı dikkat çekti. Alanyaspor defanstan sadece 8 kez top uzaklaştırdı. Maçın en çok defanstan başarıyla top uzaklaştıran ismi, 10 kez top uzaklaştıran Christian Luyindama oldu.

34: Maçın hakemi Zorbay Küçük verdiği ve vermediği kararlarla maça damga vurdu. Hakem oyunu toplam 34 kez faul nedeniyle durdurdu. Bu faullerin 18 tanesini Galatasaray yaparken 16 tanesini ev sahibi takım yaptı. Bu faullerin 3 tanesi sarı kartla cezalandırılırken çıkan 3 kart da Alanyasporlu futbolculara çıktı.

%49: Takımlar ikili mücadele kazanma oranında başa baş bir mücadele sergilediler. Ev sahibi Alanyaspor %51 oranında ikili mücadele kazanırken Galatasaray girdiği ikili mücadelelerin %49'unu kazandı. Maçın en çok ikili mücadele kazanan ismi girdiği 23 ikili mücadelenin 13'ünü kazanan Alanyasporlu Davidson oldu. Davidson'u, girdiği 19 ikili mücadelenin 11'ini kazanan DeAndre Yedlin takip etti.

%50: Her iki takım da hava topu kazanma oranında birbirlerine yenişemediler. Her iki takım da %50 oranında hava topu kazandı. Maçın en çok hava topu kazanan ismi 9 kez hava topu kazanarak yüksek bir yüzde yakalayan Steven Caulker oldu. Caulker'ı 3 kez hava topu kazanan DeAndre Yedlin takip etti.

%68: Top kapma yüzdesinde Galatasaray rakibinin önünde yer aldı. Sarı kırmızılılar %68 oranında başarıyla top kaparken Alanyaspor %63 oranında başarıyla top kaptı. Maçın en çok top kapan ismi 6 kez başarıyla top kapan DeAndre Yedlin oldu.

%74: Galatasaray'ın kazandığı maçlarda gösterdiği yüksek pas isabeti yüzdesi, oyun planının farklılığı nedeniyle bu maçta devam etmedi. Alanyaspor bu alanda Galatasaray'ın planını bozdu. Başarılı paslarla dikkat çeken sarı kırmızılıların bu maçta attığı pasların %74'ü başarıyla hedefi buldu. Alanyaspor %90 gibi yüksek bir oranla pas isabeti sağladı.

87: Mücadelenin en çok pas yapan ve en yüksek yüzdeyle pas atan ismi Steven Caulker oldu. Caulker attığı 87 pasın 82'sini hedefine ulaştırıp %94 pas isabeti yüzdesi yakaladı.

109: Maçın en çok topla buluşan ismi Alanyasporlu Giorgios Tzavellas oldu. Tzavellas 90 dakika sahada kalırken 109 kez topla buluştu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0