BSL | Ateş hattında kritik mağlubiyet!

Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun 26. haftasında Galatasaray erkek basketbol takımı deplasmanda Büyükçekmece Basketbol'a konuk oldu. Rakibi karşısında zaman zaman çift haneli farklarla geriye düşen Ekrem Memnun'un öğrencileri, final periyodunda maça ortak olsa da yaptığı hatalarla rakibinin sahadan 105-101’lik skorla galip ayrılmasına engel olamadı. 

Takımımız maça Pierre Jackson, Jordan Crawford, Göksenin Köksal, Brock Motum ve Assem Marie beşlisiyle başladı. Karşılaşmanın ilk çeyreğinde iki takım da savunmada etkisiz bir görüntü çizerken, Büyükçekmece Basketbol takımı hücumda üç sayılık atışlarla etkili oldu. Çeyrek sonunda 33-27 üstünlük kuran ev sahibi ekip, dış atış çizgisinin gerisinden etkili oyununu devre sonuna kadar sürdürmeyi başardı. İkinci çeyrekte iki takım adına tempo biraz düşse de, savunmadaki aksamalar devam etti ve 55-48'lik skorla devre ev sahibi takım lehine sonuçlandı. Bu sezon zaman zaman gördüğümüz "üçüncü çeyrek felaketi"ni bu maçta yaşamayan takımımız 25-25'lik çeyrek skorunun ardından final periyoduna 7 sayı geride (80-73) girdi. Oyun içerisinde zaman zaman farkı çift hanelere çıkartan Büyükçekmece, özellikle savunma ribaundlarında Galatasaray'ın yaşadığı sorunları cezalandırmaya devam etti. Oyunun son bölümünde maça ortak olan ve 1 sayı öne geçen Ekrem Memnun'un öğrencileri, bitime 2 dakika kala skor üstünlüğünü yeniden rakibine verdi. Maçın son topunda mola alan Galatasaray, mola dönüşünde bitime 8 saniye kala zorlama bir atışla şansını denese de sahadan 105-101'lik mağlubiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla Galatasaray 18. mağlubiyetini alırken Büyükçekmece Basketbol ise 3 maç aradan kazandı. Basketbol Süper Ligi'nde geride kalan 26 hafta sonunda Galatasaray topladığı 33 puanla 14. sırada yer alıyor. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0