Euroleague Women'da buraya kadar!

Euroleague Women'da çeyrek final turunda ezeli rakibi ve turnuvanın ağır favorilerinden birisi olan Fenerbahçe Öznur Kablo ile karşılaşan Galatasaray kadın basketbol takımı, çeyrek finalin rövanşında sahadan 71-67'lik galibiyetle ayrıldı. İlk maçta 17 sayılık mağlubiyet nedeniyle skor dezavantajı nedeniyle Sarayın Sultanları turnuvaya veda etti. 

Takımımız maça Pelin Derya Bilgiç, Samantha Whitcomb, Epiphanny Prince, Anete Steinberga ve Mercedes Russell beşlisiyle başladı. Oldukça çekişmeli geçen ilk çeyrekte 27-21 geride tamamlayan takımımız ikinci çeyrekte mücadelesini sürdürerek devreye 41-40'lık skorla geride gitti. Efe Güven'in öğrencileri üçüncü çeyrekte hücumda ciddi bir aksama yaşadı ve sadece 9 sayı atarak mücadelenin final periyoduna 7 sayılık dezavantajla (57-50) girdi. Adını son dörde yazdırması için rakibine en az 18 sayı fark atması gereken Sarayın Sultanları, final periyodunda savunmasını sertleştirirken hücumda da yüksek yüzdeyle oynamayı sürdürdü. Fenerbahçe'nin son periyotta tüm oyuncularına şans vermesinin de etkisiyle birlikte takımımız mücadeleden 71-61 galip ayrılarak turnuvaya veda etti.

Dört basketbolcumuzun çift haneli sayı ürettiği maçta Mercedes Russell 24 sayı ve 14 ribauntluk mükemmel performansıyla galibiyetin mimarı oldu. Anete Steinberga 13 sayı ve 8 ribaunt ile katkı verdi. Sami Whitcomb 11 sayı, 5 ribauntla maçı tamamlarken Pelin Bilgiç 10 sayı, 4 ribaunt ve 5 asistlik performans ortaya koydu. 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0