STSL | Geriye dönüş!

Süper Lig'de son dönemde maç kazanmaya hasret kalan Galatasaray, ligin 33. haftasında deplasmanda Göztepe ile karşılaştı. Rakibi karşısında maçın başında Diabate'nin mükemmel golüyle geriye düşen Fatih Terim'in öğrencileri bu sezon bir ilke imza attı ve geri dönüş yaparak sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı. Galatasaray'a galibiyeti getiren gollerin üçünü de Kerem Aktürkoğlu kaydetti. 

Teknik direktör Fatih Terim'in cezasının tamamlanarak saha kenarına döndüğü karşılaşmada takımımızda yaşanan 6 oyuncunun eksikliği nedeniyle ilk 11'de de ciddi değişiklikler söz konusu oldu. Fernando Muslera'nın önünde Şener Özbayraklı - Marcao - Luyindama - Marcelo Saracchi dörtlüsü yer alırken, orta alanda da kurgu Taylan Antalyalı - Gedson Fernandes ve Emre Kılınç üçlüsü oldu. Hücumdaki üçlü ise Sofiane Feghouli - Kerem Aktürkoğlu ve Halil Dervişoğlu oldu. Maça iyi bir başlangıç yapan ve oyunun kontrolünü eline alan Galatasaray, ilk beş dakikalık sekansta rakip kalede üstüste 4 korner kullansa da bunlarda istediği pozisyonu bulamadı. Göztepe adına maçın ilk atağında soldan gelişen atakta ceza sahasına gelen ortada Diabate penaltı noktası üzerinde mükemmel bir vole/rövaşata karışımı bir vuruşla topu köşeye göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra yeniden oyunun kontrolünü ele alan Galatasaray, hücumda üretkenliğini arttırdığı dakikalarda eşitliği sağladı. Halil Dervişoğlu'nun sırtı dönük topla buluştuğu pozisyonda hızlı dönüşü ve ceza sahasına ara pasına hareketlenen Kerem Aktürkoğlu düzgün bir vuruşla direğin de yardımıyla eşitliği getirdi. Golden sonra orta alanda Taylan - Gedson ikilisinin etkinliğinin yanı sıra hücumda Sofiane Feghouli ve Emre Kılınç'ın yaratıcılık konusunda sorumluluk almasıyla da ataklarını sıklaştıran Galatasaray, aradığı ikinci golü yine Kerem'in savunma arkasına yaptığı koşuyla buldu. Taylan'ın savunma arkasına pasında Kerem’in sol köşeye yaptığı vuruş kaleci İrfan Can’ın eldivenleri arasından geçerek filelerle buluştu ve takımımız 2-1 öne geçti. Golden bir kaç dakika sonra orta sahada kazanılan top sonrasında Halil Dervişoğlu, savunma arkasına mükemmel sarkarak kaleciyle karşı karşıya kaldı. Göztepeli Berkan’ın müdahalesi ile yerde kalmasının ardından Fırat Aydınus, rakip oyuncuya kırmızı kart gösterdi; ancak öncesinde ofsayt bulunduğu gerekçesiyle kırmızı kart iptal edildi. İlk yarının sonuna 5 dakikalık uzatma bölümü dahil edilirken, Feghouli'nin pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Halil Dervişoğlu kaleci İrfan Can'ı geçemezken, bir kaç dakika sonra sağ kanattan ceza sahasına kat eden Gedson Fernandes'in pasında kaleyi yoklayan Sofiane Feghouli de kaleciyi geçemedi. Takımımız bu pozisyonların ardından soyunma odasına 2-1 üstün gitmeyi başardı.

İkinci yarının başında tabir-i caizse kaldığı yerden devam eden Galatasaray, ilk olarak Emre Kılınç ile üçüncü gole çok yaklaştı ancak başarılı olamadı. Saracchi'nin soldan ceza sahasına kamikaze dalışı sonrasında çıkarttığı pasında Emre Kılınç gelişine vurdu ancak kaleci İrfan Can pozisyonda başarılı oldu. Dakikalar 63'ü gösterdiğinde savunma arkasına atılan pasta Halil Dervişoğlu, soluna çekerek şutunu çekti. Savunmadan dönen top tekrar Halil’e geldi. Halil rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve penaltı noktası gösterildi. Penaltıda topun başına gelen Kerem Aktürkoğlu topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek skoru 3-1'e getirirken, yaklaşık 5 yıl aradan sonra Galatasaray adına Süper Lig'de üçleme yapan ilk yerli oyuncu oldu. Üçüncü golün ardından oyunun kontrolünü elinde bulunduran takımımız aktif dinlenmeye geçerken, Onyekuru'nun da ilerleyen dakikalarda oyuna dahil olmasıyla birlikte savunma arkasına atılan toplarla ceza sahasında etkili olmaya devam etti. Dakikalar 70'i gösterdiğinde Emre Kılınç rakibini mükemmel ekarte ederek sol kanattan topla driblinge kalktı ve pasında ceza sahasının solunda topla buluşan Henry Onyekuru, yakın köşeye vurdu. Nijeryalı oyuncunun bu şutu direğin dibinden, çok az farkla dışarıya gitti. Kalan bölümde iki takım adına herhangi bir ciddi atak olmadı ve takımımız sahadan 3-1 galip ayrılarak ligde uzun bir aradan sonra galibiyetle tanıştı.

Fatih Terim'in öğrencileri Göztepe deplasmanında aldığı galibiyetle bu sezon ilk kez geriye düştüğü bir maçtan 3 puanla ayrılmasını bildi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0