STSL | Serbest düşüş devam ediyor!

Süper Lig'de milli ara sonrasında Hatay deplasmanında kaybeden ve hafta içi maçlarını da BAY geçen Galatasaray sezonun 34. haftasında evinde Karagümrük'ü ağırladı. Ryan Donk'un direkt kırmızı kartla oyundan ihraç edildiği karşılaşmada mücadelenin hakemi Ali Palabıyık ve VAR teknolojisi damgasını vururken, takımımız sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrılarak kötü gidişini sürdürdü. 

Cezası nedeniyle kulübede yer alamayan Fatih Terim, geçtiğimiz hafta kaybedilen Hatay maçının ardından hafta içerisinde antrenmanlardaki görüntüsüyle dikkat çekerken Karagümrük karşılaşmasında da ilk 11'de dikkat çeken tercihlerde bulundu. Geçtiğimiz haftaki kart cezaları sona eren isimlerin ilk 11'e dönmesinin yanı sıra uzun zamandır kadroda yer almayan Oğulcan Çağlayan da mücadeleye ilk 11'de başladı. Muslera'nın önündeki dörtlü Yedlin, Donk, Marcao, Ömer Bayram olurken orta alanda da Etebo, Gedson ve Emre Akbaba üçlüsü yer aldı. Hücum hattını Babel, Oğulcan ve Mostafa Mohamed'den oluşturan Terim, ön taraftaki iki kanat forvetine de ceza sahası içine girmelerini istemiş olacak ki oyunun ilk 10 dakikalık bölümünde hem Babel hem de Oğulcan altı pasın içerisindeki pozisyonlarda boy gösterdi. Oyunun ilk bölümüne etkili hücum presle başlayan Galatasaray, kısa süren sekansta rakip kalede tehlike yaratsa da aradığı golü bulamadı. Mücadelenin 8. dakikasında Gedson'un nefis pasında Mostafa Mohamed kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderirken, golden önce Ryan Babel'in elle oynaması gerekçesiyle VAR uyarısıyla gol iptal edildi. İptal edilen golden 5 dakika sonra Karagümrük savunma arkasına atılan topta Ndao ile etkili gelse de, Muslera'yla karşı karşıya kalan Senegalli oyuncunun şutu direkten döndü. Karşılaşmada dakikalar 15'i gösterdiğinde Mostafa Mohamed hava topunda rakibine yaptığı faul nedeniyle sarı kart görürken, 21. dakikada DeAndre Yedlin'in sakatlandığı pozisyonda "ayağı kırılmadığı" gerekçesiyle Ali Palabıyık hem oyunu devam ettirdi hem de kartına başvurmadı. Amerikalı oyuncu bu pozisyon sonrasında oyuna devam edemedi ve yerini Şener'e bıraktı. Galatasaray adına maçın en ciddi pozisyonlarından birisi de 32. dakikada Emre Akbaba'nın ortasında Mostafa Mohamed'in kafayı vurup kaleci Viviano'nun ayaklarıyla çıkarttığı pozisyon oldu. Dönen topta Babel çaprazdan kaleyi denese de, top az farkla dışarıya çıktı. İlk yarının son dakikalarında Etebo orta alanda topu kaptırırken, Nijeryalı oyuncunun büyük hatasını Marcao kademeye girerek telafi etti ve ilk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı. 

Mücadelenin ikinci yarısındaki ilk 10 dakikalık bölüm iki takım adına kontrollü geçerken, Karagümrük dakikalar 60'ı gösterdiğinde maçta 1-0 öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta Muslera'dan dönen topu tamamlayan Ndao takımını öne taşıyan isim olurken, Galatasaray'ın cevabı çok çabuk oldu. Günün iyi isimleri arasında yer alan Gedson Fernandes, ön alandaki presi sonrasında kazandığı topu hızlı bir şekilde Babel'e aktardı. Hollandalı forvet rakibini geçerek düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve eşitliği getirdi. Golden sonra rakip kalede ikinci golü arayan Galatasaray'da dakikalar 68'i gösterdiğinde Emre Akbaba ve Oğulcan Çağlayan kenara gelirken, Sofiane Feghouli ve Emre Kılınç oyuna dahil oldu. Cezayirli oyuncunun da katılımıyla rakip yarı alanda kanat organizasyonu sayısını arttıran Galatasaray, bir türlü aradığı golü bulamazken dakikalar 77'i gösterdiğinde 10 kişi kaldı. Ryan Donk ve rakibi arasındaki ikili mücadelede ilk olarak oyunu devam ettiren Ali Palabıyık, bu sezon sadece Galatasaray maçlarında kırmızı kartla sonuçlanan arkadan rakibin ayağına basma pozisyonunda VAR'dan gelen uyarı sonrasında Surinamlı oyuncuyu direkt kırmızı kartla ihraç etti. Maçın ilk yarısında Gedson'un arkadan ayağına basılmasına "devam" diyen ve Yedlin'in sakatlanmasına sebep olan pozisyonu "nizami" olarak yorumlayan Palabıyık, bu pozisyonda kırmızı kartına başvurması dikkat çekti. Ancak sahada dikkat çeken bir başka nokta, Galatasaraylı hiç bir oyuncunun reaksiyon göstermemesi oldu. Mücadelenin 81. dakikasında Ömer'in ortasında Mostafa Mohamed kafayı vurdu ancak üstten dışarıya giderken Mısırlı oyuncu dakikalar 82'i gösterdiğinde Etebo'yla birlikte kenara gelirken, Kerem Aktürkoğlu ve Christian Luyindama oyuna dahil oldu. Karşılaşmanın son dakikalarına girilirken Sofiane Feghouli'nin pasında ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya pozisyonu değerlendiremeyen Kerem Aktürkoğlu rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve maçın hakemi Ali Palabıyık direkt olarak beyaz noktayı gösterirken, Karagümrüklü oyuncuya da kırmızı kart gösterdi. Ancak gelen VAR uyarısı sonrasında bu kararlar iptal edildi. Karşılaşmanın sonuna 8 dakikalık uzatma verilse de, Galatasaray adına herhangi bir ciddi pozisyon olmadı ve mücadele 1-1'lik eşitlikle tamamlandı. 

Galatasaray bu sonuçla ligde oynadığı 32 maç sonunda puanını 62'e yükseltirken, bir maçı eksik Beşiktaş'la arasındaki farkı 5'e düşürdü. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0