STSL | Sezonun en hücumcu maçı..

Zor bir dönemden geçen Galatasaray, ligin 35. haftasında deplasmanda Antalyaspor'a konuk oldu. Aldığı sonuçlar ve eksikler nedeniyle baskılı bir maça çıkan sarı kırmızılı takım Mostafa Mohamed'in 77. dakikada attığı gol ile Ersun Yanal'ın takımı karşısında 3 puanı aldı. Zirve takibini sürdüren Galatasaray, lig maratonunda girilen son düzlükte iddiasını sürdürdü. 

Bu zorlu mücadelenin hikayesini bir de sayıların ve istatistiklerin diliyle okuyalım:

2: Zorlu mücadelede sarı kırmızılı takım 2 kez defanstan başarıyla top uzaklaştırdı. Antalyaspor'un hücumsal etkisizliğinden de etkilenen bu istatistikte Galatasaray rakibinin gerisinde kaldı. Ev sahibi takım defanstan toplam 27 kez başarıyla top uzaklaştırdı. Maçın en çok top uzaklaştıran ismi 5'er kez yaptıkları müdahalelerle Fedor Kudryashov ve Naldo oldu.

5: Mücadelenin yan hakemleri bu maçta toplam 5 kez maçı ofsayt nedeniyle durdurdu. Galatasaray 4 kez ofsayta yakalanırken, Antalyaspor 1 kez ofsayta yakalandı.

5: Galatasaray'da maç boyunca topla en çok buluşan isim olan Gedson Fernandes aynı zamanda maçın  en çok adam geçen ismi konumunda da bulunuyor. Gedson Fernandes, 6 kez adam geçme denemesinin 5'inden başarıyla çıktı.

9: Takımlar bu zorlu mücadelede toplam 9 kez köşe vuruşu kullandı. Bu köşe vuruşlarının 8 tanesini Galatasaray kullanırken 1 tanesini Antalyaspor kullandı.

11: Galatasaray, bu mücadelede toplam 11 kez başarıyla pas arası yaptı. Antalyaspor ise 4 kez başarılı pas arası yapabildi. Maçın en çok pas arası yapan ismi 4 kez bu müdahaleyi başarıyla gerçekleştiren Oghenekaro Etebo oldu.

22: Galatasaray, Ruud Boffin'in koruduğu kaleye toplam 22 kez şut çekti. Tecrübeli kalecinin devleştiği ve direklerin gol şansını engellediği mücadelede çekilen şutların 8 tanesi isabeti buldu ve sadece 1 gol oldu. Çekilen şutların 11 tanesi ceza sahası dışından çekildi. Antalyaspor ise Fernando Muslera'nın koruduğu kaleye toplam 3 şut çekti. Bu şutların 2 tanesi ceza sahası dışından çekilirken 1 tanesi kaleyi buldu. Maçın en çok şut çeken ismi 64. dakikada oyuna giren ve golü de atan Mostafa Mohamed oldu.  Mohamed rakip kaleye 3 şut çekti ve 2 isabet 1 gol buldu.

%27: Sarı kırmızılı takım, rakip ceza alanına toplam 22 kez orta açtı. Bu ortaların 6 tanesi ceza sahası içinde isabet buldu ve %27 oranında bir başarı sağlandı. Antalyaspor ise Galatasaray ceza sahasına 4 kez orta açtı ve bu ortaların hiçbiri isabeti bulmadı.

30: Maçın hakemi Mete Kalkavan, Antalya'da oynanan bu mücadelede toplam 30 kez faul düdüğüyle oyunu durdurdu. Bu faullerin 17 tanesini Antalyaspor yaparken 13 tanesini Galatasaray yaptı. Hakem, bu faullere toplam 4 sarı kart ve 2 kırmızı kart çıkardı. Galatasaray'da tek sarı kartı gören isim Arda Turan olurken. Antalyaspor cephesinde 2 sarı kartı gören isimler yaptığı müdahalelerden çift sarı kartla oyun dışı kalan Lukas Podolski ve maç sonu itirazlarından çift sarıdan kırmızı kart gören Fedor Kudryashov oldu.

%50: Zorlu mücadelede ekipler eşit oranda hava topu kazandı. Hava topu mücadelelerinin yarısını ev sahibi takım kazanırken yarısını deplasman ekibi kazandı. Maçın en çok hava topu kazanan ismi 4 kez bu mücadeleyi kazanan Dever Orgill oldu. Galatasaray'da ise Ryan Donk 3 kez hava topu mücadelesi kazanarak takımın bu alanda lideri oldu.

%59: Galatasaray, ikili mücadelelerde rakibine üstünlük kurdu. Girilen ikili mücadelelerin %59'unu kazanan sarı kırmızılılarda takımın ve maçın en çok ikili mücadele kazanan ismi, girdiği 18 ikili mücadelenin 12'sini kazanan Gedson Fernandes oldu.

%61: Galatasaray, top kapma başarısında rakibinin gerisinde kaldı. Sarı kırmızılı takım %61 oranında başarıyla top kaptı. Ev sahibi Antalyaspor ise %78 oranında başarıyla top kaptı.

%74: Sarı kırmızılı takım, evine 3 puanla dönerken yüksek oranda topla oynaması dikkat çekti. Galatasaray, 90 dakikada %74 oranında topa hakim oldu. Ev sahibi ekip ise topa %24 oranında sahip oldu. Sarı kırmızılılar uzun zamandır bu kadar topa hakim bir futbol sergilememişti.

%91: Galatasaray, kazandığı maçlarda gösterdiği yüksek oranda pas isabetini bu maçta da üstüne koyarak devam ettirdi. Bu istatistikte kazandığı maçlarda %85-90 bandı arasında pas isabeti yapan sarı kırmızılılar bu mücadelede üstüne koyarak %91 oranında isabetli pas ile oynadı. Antalyaspor ise Galatasaray'ın farklı şekilde gerisinde kalarak %58 oranında isabetli pas yaptı. Maçın en yüksek pas yüzdesi yakalayan ismi Galatasaraylı Oghenekaro Etebo oldu. Etebo, attığı 95 pasın 91'ini arkadaşına başarıyla ulaştırdı. Maçın en fazla başarılı pas atan ismi ise 104 pasın 98'ini başarıyla takım arkadaşına ulaştıran Marcao oldu.

124: Mücadelede Gedson Fernandes 90 dakika sahada kalırken ulaşılması zor bir istatistiğe imza attı. Oyuncu, toplam 124 kez topla buluşarak Galatasaray'ın orta sahadaki dinamosu görevini gördü.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0