2021’de 3 Büyük Takımın Başlıca Olayları

İstanbul’un üç büyüğü her sezon olduğu gibi bu sezona da damga vurdular. 2021 sezonu tamamlandığında şampiyonluk averajla belirlenirken, üç takım toplamda 2 puan içerisinde ligi bitirdiler. Son dönemin en çekişmeli sezonuna tanık olan taraftarlar sezon içerisinde bu üç takım içinde birbirinden farklı olaylara şahit oldular.

Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe sadece saha içerisinde oynadıkları futbol ile değil ayrıca yöneticilerin açıklamaları, taraftar tepkileri ve futbolcuların sosyal hayatlarıyla spor gazetelerinin başlıklarını süslemeyi başarıyorlar. 2021 yılı diğer sezonlardan biraz farklı bir şekilde devam etti. Pandemi nedeniyle karşılaşmaların seyircisiz oynanması ilginin azalmasına neden oldu. Ancak yaşanan bazı olaylar karşısında tribünde seyirci olsaydı nasıl olurdu çok merak ediyoruz.

Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Yaşadığı Olaylar

İstanbul’un bu üç takım aynı zamanda ülkemizin de en önemli spor kulüpleri olarak görülüyor. Yönetici olmak itibar kazanmak açısından önemli olarak kabul edilirken, bu üç kulüpte de oynamak her Türk futbolcunun hayalidir. 2021 yılında sezonun tamamlanmasıyla birlikte bu kulüplerden geriye kalanlar aşağıda ki gibi oldu.

Unutulmaz Şampiyonluk Serüveni

Beşiktaş sezona şampiyonluk parolası ile start almadı. Sergen Yalçın yönetiminde ki takım ilk 7 hafta sonunda 10 puan almayı başarmıştı. Ligde 12 sırada yer alan takımın bu sezonu zor bitireceği tahmin ediliyordu. Bu süreçte 3 kez yenilen takımın buradan gelip iki büyük rakibini de geçip, liderlik koltuğuna oturarak sezon sonuna kadar onu tutabilmesi ne kadar değerli bir şampiyonluk olduğunu da gösterdi. Her ne kadar son haftalarda taraftarların ecel terleri döktürseler de mutlu sona ulaşmayı başardılar.

2 yıl aranın ardından sonra tekrar şampiyon olan takımın belki de tarihi boyunca elde ettiği en zor şampiyonluk olarak dikkat çekti. 40 haftalık uzun bir serüven sonrasında bunu başarırken yaptıkları, yapamadıkları, oynadıkları, sakatlıkları ile ilginç bir sezonu geride bıraktılar.

Mustafa Cengiz’in Açıklamaları

Sezonun en ilgi çekici açıklamalarından birisine Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz imza attı. Takımın üst süte kaybettiği puan kayıplarından sonra bu durumun yaşanmasına futbolcuların katıldığı seks partileri olduğunu ifade etti. Ryan Donk’u hedef tahtasına koyan başkan bir anda gündemin değişmesine sebep oldu.

Söylediklerinin ne kadarlık kısmı doğru ya da yanlış bilmiyoruz ancak ülke futbolunun 2021 yılında en ilgi çekici açıklamaları arasında yer aldı. Ayrıca başkanın sezon sonunda Fatih Terim ile ilgili yaptığı acıkmalar takımın içinde bu sezon birçok fırtınanın koptuğunu da göstermiş oldu. Belki de bu çatışma ortamı averajla şampiyonluğun kaybedilmesine neden oldu.

Mesut Özil Transferi

2020-21 sezonun tartışmasız en büyük transferi Mesut Özil oldu. Fenerbahçe tarafından devre arasında transfer edilen futbolcu tüm transfer süreci yakından izlenen ve futbol gündeminin hatta ülke gündeminin bir numaralı maddesi olarak öne çıkmayı başardı. Her ne kadar sahada tam olarak bekleneni veremese dahi futbolcu için gelecekte takımın en önemli ismi olacağını söylemek doğru olacaktır.

Aldığı ücretin büyük bir kısmını Arsenal kulübünün ödemesi, geldiğinde yaptığı açıklamalar, ilk maçına Galatasaray karşısında çıkması gibi birçok etkeni birlikte sayabilirsiniz. Milyonlarca takipçisine yaptığı ilgi ve alaka, her hafta oynamasa dahi yıl boyunca ülke spor medyasını meşgul etmeyi başardı.

Artı Bir Averajla Gelen Şampiyonluk

2020-21 sezonu yaşananlarla adeta ülkemizin futbol tarihinde özel bir yer elde etti. 40 hafta üzerinden 21 takımla oynanan ligde başlangıcı, ortası ve bitişi bu sezon herkesin futbola doymasına yardımcı oldu. Tüm sezon zirveye yakın bir noktada bulunan Fenerbahçe’nin üçüncü olduğu, son haftalarda atağa kalkan Galatasaray’ın averajla ikinci olduğu ilginç bir sezon yaşandı.

Bu üç kulübünde şampiyonluk mücadelesi içerisinde yer alması taraflı tarafsız herkesin ilgisini çekti. Fenerbahçe bu sefer son haftadan bir hafta önce şampiyonluğu kaybetti. Son haftaya girilirken liderin puan kaybettiği haftada yenilmesi onların bu sene de olmayacak umuduna kapılmasına neden oldu. Galatasaray sadece ama sadece 2 gol daha atsaydı Beşiktaş’ın bu unutulmaz sezonunu çalma şansına yakındı. Parimatch giriş üzerinden bu harika şampiyonluk serüvenine hep birlikte tanık oldu.

Emre Belözoğlu Takımın Başına Geçti

Fenerbahçe taraftarlarını yine üzdüğü bir sezonu geride bıraktı. 7 yıllık bir şampiyonluk özlemine sahip takım tüm sezonu iki adet en kalitelisinden 11 ile oynama şansına sahip olsa da istediğine yine ulaşamadı. Erol Bulut ile sezona başlayan takım bu sezon Kadıköy’de 7 kez yenildi. Bu onlar için özel bir rekor olarak biliniyor.

Ligin bitimine 8 hafta kala takımın başına sezona sportif direktör olarak başlayan Emre Belözoğlu getirildi. İyi bir performans göstermesine rağmen, takımın hastalığı olan son hafta sendromuna o da çare bulamadı. Sivasspor’u kazanmaları halinde son haftaya 1 puan avantajla önde gireceklerdi. Ancak yine kimseyi şaşırtmadılar ve rakiplerinin puan kaybettiği haftada bu avantajı kullanmayı başaramadılar.

Ghezzal Transferi

Beşiktaş şampiyonluğa yürürken son haftalarda konuşulan en büyük olay sezona damgasını vuran Rachid Ghezzal transferi oldu. Sezonu 8 gol 18 asistle bitiren yıldız futbolcu takımına bir sezonda en çok gol katkısı yapan isim oldu. Kiralık olarak takıma eklenen ismin transfer işlemleri transfer sezonunun bitmesine dakikalar kala bir motor kurye ile yetiştirildi.

Belki kimse başlangıçta bu kadar önemli olacağını düşünmese de sezon bittiğinde Beşiktaş’ın şampiyonluğunda bu kuryelerinde yer aldıklarını hep birlikte gördük. Yapılan transferler kadar sezonu sadece 14 futbolcuyla bitirmeleri de takımın aslında ne kadar dar bir kadro ile bunu başardığını bizlere göstermiş oldu.

Hakem ve VAR Kararları

Her sezon olduğu gibi bu sezonda her hafta özellikle bu üç büyük takımın puan ya da puanlar kaybettiği haftalarda hakemler gündemin ilk sırasında yer aldılar. VAR gibi bir uygulama olmasına rağmen hala hakemlerin ülkemizde bu kadar çok konuşulması aslında durumun tahmin edilenden daha kötü bir noktada olduğunu görmemize yardımcı oluyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0